Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääpaikka ABC – parhaat vinkit juhlapaikan valintaan ja pari lisätärppiä parhaiden juhlien järjestämiseen

wohls Gård wohlsin kartano päärakennus

Kuva Thomas Junell

Hääpaikka on usein yksi ensimmäisistä hääparin valinnoista. Hyvä juhlapaikka sopii hääparin tarpeisiin, tyyliin ja häiden teemaan. On hyvä huomioida mahdollisimman varhain, että häätila on oikean kokoinen vierasmäärään ja häiden budjettiin nähden.

– Kunpa olisi tiennyt heti alussa kaiken tämän, minkä tiedän nyt, kun hääpaikka on jo varattu, pohtii kesän 2023 morsian Joanna, joka pitää Instagram-hääblogia @ISaidYesAndNowWhat.

wohls Gård Wohlsin Talli sisältä

Kuva Frida Steiner

Auttaakseen muita häitään suunnittelevia pareja tekemään hääpaikkapäätöksiään helpommalla, Joanna päätti tehdä Häämessut netissä -tapahtuman HäämessuTV:seen ohjelmaa hääpaikan valinnasta.

Joanna vieraili tulevalla hääpaikallaan Wohls Gårdilla Kirkkonummella ja selvitteli muun muassa, mitkä ovat tärkeimmät asiat, joita huomioida ennen juhlapaikan valintaa.

Joanna keskusteli vierailunsa aikana Wohls Gårdin myynti- ja markkinointipäällikön Thomas Junellin ja projektikoordanaattori Anna Korpikankaan kanssa siitä, mitä asioita ottaa huomioon ennen lopullista valintaa. Keskustelun lomassa paljastui myös kokeneiden ammattilaisten parhaat suositukset, mitä asioita kannattaa huomioida juhlapaikalla itse juhlapaivänä.

Katso Joannan luotsaama ohjelma ja nappaa parhaat vinkit!


Hääpaikkavierailun ABC: morsian Joanna vierailee tulevalla hääjuhlapaikallaan ja kertoo parhaat vinkit juhlapaikan valintaan. Ohjelma ensiesitettiiin lauantaina 30.10.2022 osana Häämessut netissä -tapahtumaa. Ohjelman kesto on noin 30 minuuttia.

Tässä Joannan muistilista hääpaikan varaamiseen:

1. Fiilis ja budjetti

Häätilan vuokra ja tarjoilut ovat väkisin iso osa hääbudjettia. Eri juhlapaikoilla tilavuokra koostuu usein eri asioista, joten selvittäkää mitä kaikkea hintaan sisältyy. Iso merkitys on myös sillä, millaisen fiiliksen hääjuhlaa olette järjestämässä: hienostuneet kartanohäät, rennot ja modernit häät vai rustiikkiset navetan vinttihäät?


2. Vierasmäärä

Ottakaa huomioon, että tila ei saisi olla liian pieni muttei isokaan. Hääpaikassa olisi oltava tarpeeksi istumatilaa mutta myös tarvittava tila hääohjelmalle. Sopivassa tilassa kaikki häiden ohjelmanumerot järjestyvät vaivatta, ja tilaa on varattu myös tanssilattialle, jos sellainen on tarpeen.


3. Varatkaa riittävän ajoissa!

Häätilat varataan usein noin vuosi ennen häitä, suosituimmat tilat jo jopa muutamaa vuotta etukäteen. Olkaa ajoissa tilan varauksen kanssa, jos tiedätte haaveilevanne suositusta hääpaikasta ja häistä lauantaina! Älkää unohtako hääsesongin ulkopuolisia kuukausia ja epätavallisia viikonpäiviä. Vapaita päiviä saattaa löytyä nopeamminkin!

4. Catering

Osa hääpaikoista tarjoaa pitopalvelun osana pakettia, kun taas toisiin voi valita juuri haluamansa cateringin. Kun catering hoituu juhlatilan puolesta, tarjoilut hoituvat usein todella kätevästi. Jos taas haluatte valita itse, kannattaa varata aikaa tarjousten kilpailuttamiseen. Ottakaa selvää, onko juhlapaikalla käytettävissä ruokailuvälineet vai pitääkö teidän huolehtia astiastostakin.

5. Mietikää ruokaa osana kokonaisuutta

Tärkeä osa hääpäivän kokonaisuutta on myös se, että ruoka, juoma ja juhlapaikka puhuvat samaa kieltä kuin hääparin yhteinen hääunelma. Mikään osa hääjuhlaa ei ole erillinen kokonaisuudesta!

6. Tunne

On tärkeää valita hääpaikka, joka on sopiva teille koon, budjetin ja lokaation kannalta. Lopullisen valinnan kohdalla tärkeintä on kuitenkin se tunne, joka hääparille kokonaisuudesta syntyy. Luottavainen fiilis siitä, että hääpaikka on täydellinen teille, kaikki järjestyy ja mahdollisista haasteista selvitään ja teitä kuunnellaan. Yhdessä puhalletaan samaan hiileen, jotta juhlista tulee teidän näköiset ja teille parhaat häät!

Etsi teille sopiva juhlatila Häät.fin Hääpalvelut -hakemistosta!
Häät.fi >>

Lisää vinkkejä hääpaikan valintaa löydät Häät.fistä

Miten valitsen parhaan hääpaikan? Lue Häät.fistä >>

Täydellisen hääpaikan jäljillä. Lue Häät.fistä >>

Teltta tai puutarha ovat mainioita paikkoja järjestää häät. Lue vinkit Häät.fistä >>

Muokattu: 1.6.2023