Lupa pysähtyä: Lue Katri Syvärisen vinkit rentoutumiseen ja hyvinvointiin hääjärjestelyjen keskellä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Lupa pysähtyä: Lue Katri Syvärisen vinkit rentoutumiseen ja hyvinvointiin hääjärjestelyjen keskellä

Häät ovat juhla kahden ihmisen väliselle suhteelle. Ne järjestetään rakkauden vuoksi, ei vain juhlien vuoksi. Valmentaja ja joogaopettaja Katri Syvärinen ohjeistaa mor­siamia ja sulhasia asettamaan asiat niiden oikeisiin mittakaavoihin.

Vinkit rentoutukseen 2 Katri Syvärinen

Kuva Paula Ojansuu

– Mieti tarkasti, mille annat tilaa ja minkälaista merkitystä. Pienet yksityiskohdat juhlasuunnittelun pyör­teissä saattavat huomaamatta kasvaa liian isoiksi. Silloin kannattaa ottaa askel taaksepäin. Eivät vieraat muista paikkakorttien fonttia, mutta he muistavat miten hääpari keskenään kommunikoi. Olivatko he rentoja ja vapautu­neita vai suunnitelmien nyrjähtämisestä stressaantuneita. Oma fiilis heijastuu todella kauas ja vaikuttaa muihin.

Päästä irti kontrollista

Katri Syvärinen uskoo, että täydelliset häät syntyvät ilman totaalista kontrollia kaikesta. Silloin myös mieli on vapaampi ja tilaa luovuudelle jää enemmän.

– Suuri paniikki kaiken hallinnasta purkautuu helposti hääpäivänä hermojen napsahtelulla. Se on aika ikävä tilanne.

Katrikin tietää, että kiire ja huoli ovat yhteydessä ulkonäköön. Kun stressaa, kropan kortisolitaso nousee. Se taas aiheuttaa unettomuutta.

– Täydelliset ripset eivät ehkä olekaan se tärkein juttu, kun mieli on matalana. Jos haluaa hidastaa ja keskittyä, suosittelen kokeilemaan joogaa. Jo kertakin rentouttaa. Nettikin on täynnä rentoutumisharjoituksia!

Hengitä hiljaa

Katri aloittaa itse usein aamunsa joogamatolla. Ei välttä­mättä liikkeitä tehden, vaan maaten ja kuunnellen vaikka pari lempibiisiä. Rentoutumisesta ei tarvitse eikä saa tehdä hienoa suoritusta. Istu alas kymmeneksi minuutik­si, katsele ulos ikkunasta ja hengittele. Suorittamiseen tottuneelle tyypille tämäkin on valtava apu.

Hyvinvointi häiden järjestämisen keskellä on tärkeä juttu. On muistettava ajatella asioita kokonaisvaltaisem­min. Häät ovat juhla, jolla hehkutetaan kahden ihmisen suhdetta. Se ei ole missio, jonka lopputuloksena ovat pel­kästään täydelliset juhlat. Jos ympärillä kolisee tyhjyys, juhlat ovat pelkkää kuorrutetta.

– Jos häät järjestetään häiden vuoksi, on menty metsään ja pahasti.

Vinkit rentoutukseen 2 Katri Syvärinen

Kuva Paula Ojansuu

Uuden tarinan alku

Kun juhlat on juhlittu, alkaa uusi elämänvaihe. Silloin voi keskittyä ajan viettämiseen yhdessä ja suhteen syventä­miseen entisestään. Vaikka juhlat ovat ohi, uusi elämä on vasta aluillaan.

– Toki häitä voi fiilistellä kuvien kautta ja kiitos­kortteja lähettäessä. On hyvä muistaa palailla hiljalleen tähän hetkeen ja suhteeseen valitsemansa kumppanin kanssa. Yhteinen suhde on nimittäin juuri alkanut uudessa muodossaan, Katri summaa.

Vinkit rentoutukseen 2 Katri Syvärinen

Kuva Paula Ojansuu

Katri Syvärisen vinkit rentoutukseen:

1. Lähde puolison kanssa kävelylle. Jutelkaa! Hoidatte samalla itseänne, mutta myös teitä kahtena yksikkönä.

2. Vaihtakaa hartiahieronnat!

3. Tee asioita, jotka rentouttavat ja tuottavat hyvää mieltä.

4. Kuuntele kaason tai bestmanin kuulumiset ja keskity niihin.

5. Ota häävapaata. Vie kaaso, bestman, äiti, isä tai puoliso illalliselle, älkääkä puhuko sanaakaan hääjärjestelyistä.

6. Häät ovat ihana juhla, mutta eivät elämän ainoa tavoite. Tätä kannattaa itselleen muistutella unettomina öinä.

 

Teksti Tanja Hakala / Häät

Kuvat Paula Ojansuu

Lue myös nämä Häät.fissä!

Paras mahdollinen minä hääpäiväksi ja pitkään sen jälkeen! Miten voisin pitää itsestäni huolta häiden lähestyessä?

Kiitollisuusharjoitus ahdistuksen apuna

Muokattu: 9.4.2024