Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääpäivänä älyttömän hyvännäköinen, eikä se pääty siihen

Hyvinvointi

Kuva Paula Ojansuu

Paras mahdollinen minä hääpäiväksi ja pitkään sen jälkeen! Miten voisin pitää itsestäni huolta häiden lähestyessä? Entä jos tekisinkin pysyviä muutoksia reippaasti ennen hääpäivää ja aloittaisin näin ihan uuden ihanamman elämän?

On aika luonnollista, että haluat näyttää hääpäivänä täydelliseltä, parhaalta mahdolliselta versiolta itsestäsi. Morsian haluaa hiustenpidennykset näyttävää kampausta varten, ja huolitellut kynnet sekä tuuheat ripset ovat osa kaunistautumista. Joku suuntaa vielä suihkurusketukseen ja hampaidenvalkaisuun.

Kaikki nämä ovat ihana tapa lisätä vetovoimaisuutta ja kauneutta, kunhan muistaa, että sisinkin on kunnossa. Sillä suurin hehku syntyy pinnan alta. Se syntyy siitä, miten stressaantuneita me olemme, mitä me syömme ja nukumme ja miten suhtaudumme asioihin. Jos kaikki muu on kunnossa, mutta pinnan alla muhii järjetön univelka yhdistettynä kiireeseen, ei paraskaan kasvohoito tee ihmeitä.

– Tiedäthän, välillä meillä on päiviä, jolloin tunnemme itsemme ihan älyttömän hehkuviksi ja upeiksi. Joskus tulee päivä, jolloin kaikki ärsyttää ja haluaisi kömpiä takaisin sänkyyn, hyvinvointialan yrittäjä ja valmentaja Minna Nurmi Tahtotila Wellnesistä kertoo.

Minna lisää, että juuri tuossa hurmiollisen hehkuvassa tilassa jokainen tahtoo viettää hääpäivänsä. Hän uskoo, että kaikki lähtee siitä, mitä me syömme. Energiaa voi tankata suklaapatukoista, mutta lopulta huonot valinnat näkyvät muun muassa väsymyksenä, sameana ihona ja kiristyneenä mielenä.

Minna Nurmi valmentaja

Kuva Via Valeria Photo

Älyttömän hyvännäköinen

– Ruokavalion korjaamisen tulee aina lähteä omasta motivaatiosta. Hääpäivä voi olla huikean hyvä alkulähde kunhan muistaa, että elämää on häiden jälkeenkin. Tärkeintä on aloittaa korjausliikkeet ruokavalioon ajoissa, ei paria kuukautta aikaisemmin.

Mitäpä jos ajattelisin, että hääpäivä on mahtava alkusysäys elämäntapamuutokselle? Tuona päivänä näyttäisin ihan älyttömän hyvältä, mutta se ei päättyisi siihen!

– Painon pudottaminen ja timmeistä käsivarsista unelmoiminen on ihan realistista. Pitää vaan uskoa, etteivät tulokset näy heti. Aloita vuotta aikaisemmin ja ole kärsivällinen.

Kituuttamiskuureille ei kannata lähteä! Lopulta ne vievät motivaation minkäänlaiseen muutokseen ja kilot palaavat takaisin. Siinä sopassa myös mieli painuu usein maahan. Kun etsii ahkerasti itselleen sopivat muutokset, niitä pystyy noudattamaan aina sen kummempia ajattelematta.

Nuku hyvin

Hyvistä yöunista kannattaa pitää huoli. Katkonaiset yöt näkyvät ensimmäisenä silmien alla ja ihon kunnossa.

Ruokavaliota voi rukata kuntoon asiansa osaavan ravintovalmentajan kanssa tai etsiä itse tietoa luotettavista lähteistä. Minna vannoo kasvisruoan nimeen, ja puhuu siitä mielellään.

– Olen itse saanut parhaan mahdollisen avun hedelmistä ja kasvisruokavaliosta. Melkein neljä vuotta sitten huomasin vanhentuneeni kasvoista paljon, vaikka mielestäni söin terveellisesti. Kun muutin ruokavaliotani, tuloksia tuli jo kuukauden päästä. Kasvoilleni palasi hehku, ja pääsin iho-ongelmista eroon.

Minna valmentaa sekä naisia että miehiä ruokavalion ja liikunnan parissa.

– Minun asiakkaani saavat syödä! Usein käykin niin, että luokseni hakeutuvat ihmiset syövät liian vähän. Häiden suunnittelun hektisyydessä kannattaa muistaa syödä tarpeeksi, ilman rajoituksia. Kunhan syö laadukkaasti ja terveellisesti. Näin aineenvaihdunta toimii, ja energiaa riittää kaikkeen tarpeelliseen.

Herkuttele hedelmillä rajattomasti

Minna Nurmi tietää mitä hedelmät tekevät. Niiden sokeria on pelätty kauan ja turhaan. Aivot tarvitsevat paljon energiaa, ja niiden ensisijainen lähde on sokerien sisältämä glukoosi.

– Stressaantunut kroppa sulattaa hedelmät helposti, joten ne ovat täydellisiä kiireiselle ihmiselle. Lisäksi ne kulkevat kätevästi mukana. Hedelmät myös puhdistavat ja hehkuttavat! Minna ylistää.

Usein ruokahalu häipyy salakavalasti häiden lähestyessä, vaikka kuinka olisi vannonut pystyvänsä olemaan stressaamatta. Hedelmät pelastavat, kunhan niitä muistaa pakata laukkuunsa tarpeeksi.

Teksti Tanja Hakala
Kuva ylinnä Paula Ojansuu, Minna Nurmen kuva Via Valeria Photo

Muokattu: 7.5.2018