Julistetaan häärauha – kaikille hyvää mieltä hääjärjestelyihin

Häärauha hääpari luottakaa itseenne

Kuva Mari Lezhava / Unsplash.com

Kaikenlainen apu on hääparille aina tarpeen, mutta joskus liika on liikaa. Hienovaraisuus on valttia, eikä toisten hääjärjestelyihin tulisi puuttua kovin voimakkaasti.

Häät ovat hyvin intiimi perhejuhla! Kaikki tunteet yhdistettynä ihmisten odotuksiin ovat toisinaan melkoinen solmu. Miten tehdä juhlista omannäköiset, jos vinkkejä ja vaatimuksia tulvii sieltä täältä.

Kirjatkaa ylös, mitä juhlilta haluatte ja miksi

Olisiko aika laatia yhteiset pelisäännöt ja julistaa häärauha? Ota käyttöösi nämä oivallukset ja pääset nauttimaan häiden suunnittelusta ilman mieltä painavia ristiriitoja.

1. HÄÄT OVAT TEIDÄN HÄÄNNE

Eivät äidin tai anopin, siskon tai bestmanin. Eivät edes parhaan ystäväsi. Kun päätätte kuunnella aina lopulta itseänne, juhlista tulee teidän näköisenne, ettekä päädy miellyttämään muita.

2. MIETI MITÄ SINÄ JA PUOLISOSI IHAN OIKEASTI HALUATTE?

Kirjatkaa ylös, mitä juhlilta haluatte ja miksi. Kirjatkaa ylös myös ne asiat, mitkä tulevat läheisiltä vinkkeinä, ehdotuksina tai jopa oletuksina. Muistakaa, miksi olette menossa naimisiin ja miltä teidän tyyliset juhlat näyttävät.

3. SANOKAA ROHKEASTI EI

Jos joku läheinen ehdottaa tai jopa vaatii juhlilta jotain tiettyä asiaa, uskaltakaa kieltäytyä. Kenenkään ei tulisi sanella, miten teidän häänne järjestetään tai kuka saa kutsun. Kuunnella kannattaa aina muitakin ihmisiä, mutta kieltäytykää kohteliaasti ja napakasti, jos ehdotettu asia ei ole mieluinen.

4. OLKAA AVOIMIA

Moni läheinen haluaa hyvää ja olla mukana järjestelyissä jotenkin. Kertokaa, että arvostatte panostusta, mutta haluatte tehdä päätökset lopulta kahdestaan. Kertokaa myös, että haluatte kaikkien nauttivan juhlasta ilman stressiä.

5. LUOTTAKAA ITSEENNE

Olkaa rohkeita ja kuunnelkaa itseänne. Miettikää reilusti eri vaihtoehtoja, jos ette ole varmoja. Päätykää siihen, mikä tuntuu juuri siltä omalta jutulta. Älkää murehtiko liikaa muiden mielipiteistä.

Uskalla pitää hääsuunnittelussa taukoa!

Jotta oman pään sisäinen rauhakin olisi taattu, kannattaa häiden järjestelystä pitää välillä taukoa.Rajoita tietoisesti juhlista puhumista ystäville ja muille läheisille, keskity välillä muiden asioihin.

Häät ovat ihana juhla, mutta eivät kuitenkaan koko elämän tärkein asia. Ole kiinnostunut muiden jutuista ja asioista, niin sitten on kivempi taas sujahtaa hääkuplaan.

Teksti Tanja Hakala

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2022.

Lisää aiheesta Häät.fissä

Ei häitä ilman sotaa? Perhesuhteiden kiristyminen häiden alla ei ole poissuljettu tilanne missään perheessä. Lue esimerkkejä kiperistä tilanteista ja ratkaisuehdotuksia Häät.fistä >>

Ole rohkea ja järjestä omat häät juuri sellaisiksi kuin haluat Ennen häät järjestettiin vieraita varten, kun nykyään ne ovat enemminkin juhla pariskunnalle ja heidän väliselle rakkaudelleen. Lue Miian ja Jaron häistä Häät.fistä >>

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Jaa juttu