Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Yhä useampi hääpari haluaa järjestää häät vähän helpommalla

häätanssi Laura ja Juha

Kuva Kaisu Ojansivu

Hääpaikan henkilökunnan ja heidän yhteistyökumppaniensa tiedot ja taidot saattavat olla avain suunnittelusta ja hääpäivästä nauttimiseen.

Jos hääpari häitä miettiessään elää kiireistä elämänvaihetta, juhlien järjestämisen ei soisi olevan hermoja repivä projekti, joka entisestään kuormittaa yhteistä arkea. Avuksi voi palkata hääsuunnittelijan, mutta juhlapaikkakin näyttelee yhtälössä merkittävää roolia.

Monista juhlapaikoista voi nykyisin tilata tilojen ja tarjoilujen lisäksi tarkkaan harkitun ja testatun kokonaisuuden, joka sisältää kaikki hääjuhlassa tarvittavat palvelut. Silti juhlasta tulee persoonallinen ja omaan tyyliin sopiva. 

Laura ja Juha halusivat järjestää häät stressiä minimoiden. Lue Häät.fistä >>

Asiat hoidetaan ajallaan

Yksi arvokkain etu ammattimaisesti johdetun juhlapaikan ja sen henkilökunnan käyttämisestä on järjestelyiden aikataulussa pysymisen. Kun juhlansa luottaa kokeneisiin käsiin, voi olla varma, ettei mitään jätetä viime tippaan.

Tamperelainen Tilaisuus Villa Sofia on järjestänyt juhlia 15 vuoden ajan. Heillä samaan pakettiin tilan kanssa kuuluu aina muun muassa ruoka, tarjoilutyö, juhlien suunnittelu ja pöytäkukat.

Lisämaksusta voi varata vaikka livebändin, henkilökohtaiset kukat, valokuvaajan ja Airbnb-asunnon. Tarkasta räätälöinnistä hyötyy sekä yritys että asiakas.

– Asiakas tietää aina ennalta mitä tilaa ja pääsee itse vaikuttamaan keskeisissä asioissa ja oikeassa aikataulussa. Suunnittelun eri osasia ei tarvitse itse sovitella yhteen. Parilla on varmuus, että juhlan järjestävät ammattilaiset, Heini Niklas-Salminen Villa Sofiasta mainitsee. 

Varmoin ottein persoonallinen juhla

Juhlapaikkaa etsiessään kannattaa siis olla tarkka muidenkin asioiden kuin pelkkien tilojen suhteen. Yrityksen edustajalta on hyvä valintavaiheessa kysellä, miten asiat hoidetaan juuri teidän juhlassanne ja mihin te voitte itse vaikuttaa. Vastauksista kuulee varmasti sen, onko juhlien läpivienti suunniteltu huolellisesti ja asiakaspalvelu hallinnassa.

Jo ensimmäisellä tapaamisella voi myös kartoittaa, millaisia lisäpalveluita juhlatila pystyy tarjoamaan ja kuka ne toteuttaa. Millaisia ohjelmaehdotuksia on tarjolla? Kuka hoitaa loppusiivouksen? Mitä tarkempaa konseptointi on, sitä osaavammissa käsissä olette.  

Tärkeää on tietysti myös persoonallinen ote. Häitä ei voi järjestää liukuhihnatyönä. Sen tietää myös Jemina Kyyrö Savutuvan Apajalta, jossa järjestetään yli 40 häät häitä vuodessa.

– Jokaisen juhlan on oltava ainutlaatuinen ja hääparin näköinen. Onnistumisen takaamiseksi hääpakettiimme kuuluu aina suunnittelupalaveri, jolloin autamme hääpareja rakentamaan päivän aikataulutuksen, sisällön ja suunnittelemaan kaikki yksityiskohdat, kuten koristelut. Me Apajalla huolehdimme kaikista 
muuttuvista kohdista ennen häitä ja niiden aikana.

Myös Savutuvan Apajalla voi lisäpalveluita ostaa heidän kauttaan, heidän hyviksi todetuilta kumppaneiltaan.

– Kaikki yhteistyökumppanimme ovat olleet useammassakin tilaisuudessa, jonka jälkeen olemme voineet todeta, että he ovat luottamuksen arvoinen kumppani ja täten voimme hyvillä mielin suositella heitä tuleviinkin juhliin. Tavoitteena on helpottaa hääparin taakkaa tarjoamalla lähes kaikki palvelut yhdestä paikasta. 

Jaana ja Petteri saivat pakettiratkaisusta persoonalliset häät. Lue Häät.fistä >>

Keskity nauttimaan

Vuosia palveluitaan hioneet tekijät ovat tehtäviensä tasalla sekä suunnittelun aikana että hääpäivän kuluessa. Parilta säästyy aikaa ja hermoja, kun heidän ei tarvitse kilpailuttaa muita palveluntuottajia tai opastaa heitä juhlatilan käytäntöihin.

Tarvitsee vain kertoa juhlatilan henkilökunnalle toiveensa ja mieltymyksensä sekä käydä läpi värimaailmat ja aikataulut. Suunnittelun edetessä ja häiden lähestyessä palveluntuottajien kanssa pidetään palaveri, jossa varmistetaan kaikki sovitut asiat. Näin pari ja lähipiiri voivat hyvillä mielin valmistautua nauttimaan päivästään.

Henna-Maaritin ja Tonin häissä keskityttiin juhlimiseen. Lue Häät.fistä >>

Asiakkaita kuunnellen

Myös perinteikäs Botta Events Helsingin sydämessä on lähtenyt kehittämään palveluitaan hääpareille. Hääpalveluiden konseptoinnin osalta kyseessä on uusi toimija, vaikka juhlien järjestämisestä yrityksessä on vuosikymmenten kokemus.

Samanlaista heräämistä hääparien suunnalta kumpuavaan tarpeeseen pulppuaa muuallakin. Myös ikävän koronaviruksen vaikutukset näkyvät: juhlatiloja saatetaan kaivata nyt lisää, kun monet häät siirtyivät kuluvalle vuodelle tai seuraavalle. Botta Eventsin kaupunkihääjuhlat ovat syntyneet todellisesta tarpeesta. Näissä paketeissa parit saavat juhlat avaimet käteen -periaatteella.  

Konseptit selkeyttävät valintoja

Botta Eventsin uusi konsepti lähti liikkeelle valmiina olevista vahvuuksista tilan, palvelun ja ruoan ympärillä.

– Tuskin maltamme odottaa päästäksemme toteuttamaan kaupunkihääjuhlia erilaisille hääpareille, jotka arvostavat mahdollisimman pitkälle vietyjä juhlapalveluita. Konseptimme mahdollistaa hyvän yhteistyön eri hääalan toimijoiden kanssa niin, että me vastaamme vähintään kaikesta tilaan, ruokaan, juomaan, tarjoiluun sekä palveluun liittyvästä. Hääparit voivat halutessaan myös käyttää vaikka hääsuunnittelijaa, floristia tai ohjelmanumeron suorittajaa kauttamme saavuttaakseen lisäarvoa juhliinsa. Konseptin myötä tulemme lanseeraamaan asiakkaillemme myös tulevaisuuden traditioita, joiden ansiosta heidän hääjuhlansa on mieleenpainuva itselle ja vieraille, Tomi Söderström Botta Eventsistä kertoo.

Palvelujen kokoaminen ja hiominen selkeäksi palvelukokonaisuudeksi on juhlatilojen valttikortti tulevaisuudessa. Kun kaiken saa saman katon alta laadukkaasti ja omaan juhlaan sopivasti, mikä olisikaan hääparille helpompaa? 

Teksti Tanja Hakala

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2021.

Lue Häät-lehden 1/2021 digitaalista versiota Issuu.comista

Lue Häät.fistä hääparien kokemuksista kuinka tarve järjestää häät stressittömästi ovat onnistuneet

Henna-Maarit ja Toni: ”Saimme vain nauttia hääjuhlasta!” Lue Häät.fistä >>

Jaanalle ja Petterille pakettiratkaisusta persoonalliset häät. Lue Häät.fistä >>

Laura ja Juha halusivat järjestää häät stressiä minimoiden. Lue Häät.fistä >>

Muokattu: 9.4.2024