Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Korona toi mukanaan pienet häät eli mikrohäät

mikrohaat

Kuva Marko Laukkarinen

Koronapandemia sai aikaan sen, että hääjuhlia oli mietittävä  uudelleen. Vieraslistaa oli karsittava, mikäli halusi järjestää juhlan. Pienet häät eli mikrohäät eivät ole uusi juttu, mutta niiden suosio alkoi kasvaa kohisten. Mikrohäät mahdollistavat sen, että villeimpiäkin unelmia voi kenties toteuttaa helpommin. Sillä kun vierasmäärä pienenee, vapautuu budjetista rahaa.

MEvent Weddings on järjestänyt pieniä häitä, joissa tunnelma nousee huippuunsa. Yrityksen Jenni Koivula ja Hannele Halme kertoivat vinkkejään mikrohäistä:

Mikrohäät on suuri trendi

Miksi?
Mikrohäiden suosio on ollut nousussa juhlan intiimin luonteen vuoksi jo tovin. Korona tavallaan vauhditti asiaa tehden trendistä isomman. Vaikka ei järjestäisi suuria juhlia, voi niiden kaikki elementit toteuttaa pienissä häissä.

Koko
Mikrohäihin kutsutaan maksimissaan 50 vierasta.

Wau
Näissä häissä voit panostaa pöytiin tarjoiltuun menuun, uniikkiin hääpukuun ja näyttävään koristeluun. Vierasmäärän ollessa pienempi, budjetti usein sallii useamman unelman toteuttamisen. Palkkaa esimerkiksi lempiartistinne esiintymään parin biisin ajaksi.

Ihanaa ja intiimiä
Pienissä juhlissa ehdit keskustella kaikkien kanssa ja tunnelma on usein luonnostaan hyvin rento. Ehkä pystyt tarttumaan hetkeen herkemmin ja huomaamaan, että ympärilläsi ovat juuri ne ihmiset, joiden kuuluukin olla läsnä.

Teidän juhlanne
Vieraslista on lyhyt. Siksi juhliin saa kutsua juuri ne, jotka haluaakin kutsua. Kenen haluat olevan paikalla, kun kerrot, miten paljon puolisoasi rakastat? Mikrohäitä järjestäessä suurimmaksi nousee rakkaus, se syy, miksi tässä hetkessä ollaan juuri nyt. Juhlasta syntyy juuri parin näköinen, kun kaikki ”pakot” ja velvollisuudet väistyvät.

mikrohaat

Kuva Marko Laukkarinen

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi Kuvat Marko Laukkarinen Stailaus Mevent Weddings

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/20. Voit ostaa näköislehden itsellesi Issuu.comista.

Muokattu: 22.1.2021