Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häälahjat

Mitä huomenlahjaksi puolisolle? Huomenlahjaideat monenlaiseen elämäntapaan ja budjettiin

hääparin vuoteessa

Kuva Toa Heftiba / Unsplash.com

Huomenlahja on huomaavainen tapa juhlistaa yhdessä häähulabaloon päättymistä ja avioliiton alkua. Huomenlahja on kaunis tapa onnitella puolisoa yhteisen taipaleen alkamisesta.

Aikojen saatossa huomenlahjat ovat muuttuneet. Vaikka korut ja muut arvoesineet pysyvät yhä suosittuina, liittyvät nykyparien lahjat usein elämyksiin. Häät-lehti listasi joukon ideoita, jotka venyvät monenlaiseen elämäntapaan ja budjettiin.

Muista kuitenkin keskustella ensin huomenlahjasta puolisosi kanssa. Perinne huomenlahjasta voi olla hänelle uusi ja yllättävä asia.

1. Säkenöivä koru

Korut kuuluvat klassisiin huomenlahjoihin. Etenkin sormukseen sopiva timanttikoru siintää monen morsiamen unelmissa. Syynä on Cheekinkin julistama ajatus timanteista ikuisina − ainaisuuden kestävä koru symboloi liiton vahvuutta. Ajatus on peräisin tosin vasta maailmansotien väliseltä ajalta, jolloin De Beersin timanttidynastia aloitti kihlasormusten markkinoinnin tällä lauseella.

Kaikille kukkaroille timantit eivät sovi. Huomenlahjakoru voi olla kuitenkin arvokas, vaikka se olisi hopeaa. Jos se siirtyy sukupolvelta toiselle tai sen takana on yhteinen muisto, kohoaa arvo jalokiviäkin mahtavammaksi. Kaiverrus lisää lahjan henkilökohtaisuutta. Muista, ettei lahjaa voi kaiverruksen teettämisen jälkeen vaihtaa. Älä hanki tavaraa pöytälaatikkoon. Modernille miehelle rouhea rokkiriipus voi olla kalvosinnappeja käytettävämpi valinta.

2. Yhteiselämän tahtiin tikittävä ajannäyttäjä

Kelloja on suosittu huomenlahjoina jo reilusti yli sata vuotta. Entisaikoina rannekellot koristivat naisten ranteita, kun mies katsoi ajan muhkeasta taskunauriista. Ensimmäinen maailmansota muutti kaiken, kun miehellä ei ollut enää aikaa kaivaa kelloa povitaskusta.

Moni suosii yhä klassisia kelloja ja Rolexin tai Cartierin tyyppisiä mahtimerkkejä huomenlahjoina. Jos budjettisi on tiukka, tarkkaile vintage- ja second hand -kellojen markkinoita, sillä voit tehdä voittoisia löytöjä. Ole epäluuloinen ja pitäydy arvostettujen huutokauppakamarien sivuilla. Polkuhintaan netissä kaupiteltavat arvokellot paljastuvat yleensä feikeiksi.

Ota huomioon rakkaasi maku. Autourheilun ystävää voi ilahduttaa vaikkapa Valtteri Bottaksenkin suosima sporttinen IWC-kello bisnesväen jumaloimia klassikoita enemmän.


3. Pako paratiisiin

Häämatka merkitsee mieluista mahdollisuutta paeta häähulabaloon jälkeistä väsymystä ja viettää aikaa kahden. Se voi olla parin viikon lekotteluloma paratiisisaarella tai pikainen pyrähdys lähikohteeseen. Tärkeintä on, että se heijastaa molempien mieltymyksiä. Shoppailumaraton Pariisissa tai futismatka Lontooseen voi painottua enemmän vain toisen harrastukseen.

Häämatkasta halutaan ikimuistoinen. Se ei merkitse välttämättä ökykallista. Valitsemalla anonyymin ketjuhotellin sijaan persoonallinen pikku majatalo matka jää mieleen.

Moni kyseenalaistaa häämatkan huomenlahjana, koska sen pitäisi olla jotakin pysyvää. Harva asia kuitenkaan säilyttää kutinsa muistoja paremmin. Eivätkä ne valokuvatkaan hullumpia ole − varsinkin, jos ne säilyvät helposti hukkuvan muistitikun sijaan turvallisemmin pilvipalvelussa.

4. Treffit meille kahdelle

Aina aikataulu ja budjetti eivät veny häämatkaan. Aviotaipaleen alkua voi juhlistaa vaikka vain yhtenä päivänä: samppanjalasillisten höystämällä kuumailmapallolennolla tai spa-hemmottelulla parihierontoineen.

Elämyksestäkin on hauska jäädä muisto. Yhteinen leikekirja voi sisältää valokuvien ohella vaikka huippuaterian menukortin tai kylpylän ruusukylvystä pelastetun, kuivatun terälehden. Seuraavana hääpäivänä elämysten kirjaa voi täydentää.


5. Yhteinen puumme

Luontoa kunnioittava pari voi juhlistaa yhteisen taipaleensa alkamista istuttamalla puun, joka kasvaa avioliiton myötä. Mikäli omaa tonttia ei satu löytymään, avuksi tarjoutuu muun muassa Häämetsä. Länsi-Uudellamaalla sijaitsevan metsikön ylväät puut nimikoidaan rakastavaisille pareille.

Ulkoilmasta nauttivalle parille oma puu tarjoaa mahdollisuuden hääpäiväperinteeseen. Eväiden pakkaaminen samppanjapullon kera reppuun ja patikointi oman puun alle viettämään merkkipäivää jättää kauniin muiston.

Muista myös nämä

Ikuistetut onnen hetket


Virallinen hääkuva kaunistaa olohuonetta, mutta makuuhuoneeseen sopii eroottisempi otos. Mikset otattaisi itsestäsi ammattivalokuvaajalla esimerkiksi vintagehenkistä alusvaatekuvaa puolisosi silmänruoaksi?

Taidetta lemmenpesään

Taideteos kestää ikuisesti ja muistuttaa ensimmäisestä aamustanne avioparina vuosikymmenestä toiseen. Jos pidät vanhemmasta taiteesta, voit tehdä löytöjä huutokaupoista. Nykytaidetta voit jahdata gallerioiden ohella suoraan taiteilijoilta.

Muisto iholla

Tatuointeihin rakastuneet voivat ostaa toisilleen lahjakortin laadukkaaseen tatuointisalonkiin. Vaikka uskoisit rakkautenne ikuiseen kestävyyteen, älä kuitenkaan tatuoi mielitiettysi nimeä kehoosi. Se ei huou järin tyylikästä viestiä. Hienovaraisempi symboli toimii paremmin.

Suuri rakkaustarina

Huomenlahja voi olla myös yhteinen päiväkirja taipaleestanne: missä tapasitte, miten päätitte mennä naimisiin ja mitä häävalmisteluihinne kuului.

Kulkupeli seikkailuun


Rakkaus merkitsee yhteistä matkaa. Siksi tandemfillarin, moottoripyörän tai retrokuplavolkkarin hankkiminen huomenlahjaksi sopii hyvin.

 

Teksti Mirva Saukkola

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2019.

Lisää huomenlahjaideoita Häät.fissä

Huomenlahja on ikuinen muisto hääpäivästä. Lue Häät.fistä >>

Lisää ideoita huomenlahjoihin. Katso Häät.fistä >>

Boudoir-kuvaus eli huomenlahjakuvaus räjäyttää tajunnan. Lue Häät.fistä >>

Muokattu: 10.4.2024

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Uskallatko toivoa tai antaa perinteistä häälahjaa?

Uskaltakaa toivoa ja uskaltakaa antaa ikimuistoisia häälahjoja. Lahjaksi saadulla rahalla voi ostaa ...

Täydellinen häälahja – rahaa vai lahjalista?

Häälahjan arvo määräytyy tavallisesti lahjan antajan varallisuuden ja elämäntilanteen lisäksi sen mu...

Anna häälahjaksi hääparille viiniä ja pullopostia

Pullopostilahjan ideana on antaa kolmeksi seuraavaksi hääpäiväksi viinipullo yksilöllisen kirjeen ke...

Miten muistaa kaasoa ja bestmania?

Häiden jälkeen on kohteliasta kiittää kaasoa ja bestmania onnistuneesta työstä ja tuesta kiitoslahja...

Ideoita huomenlahjoihin

Huomenlahjalla on pitkät perinteet miehen antamana lahjana. Nykyään usein huomenlahjoja vaihdetaan y...

Mitä häälahjaksi? Kerää ideat talteen!

Lahjan ei tarvitse olla kallis ollakseen ikimuistoinen.

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024