Hääsuunnittelija paljastaa, kuinka järjestät ylelliset häät halvalla?

Useimmat meistä mieltää, että ylellisyys tai luksus on yhtä kuin julkkishäät. Valtavia grande mansoneita, upeita linnoja, paljon rahaa. Lily Dream Weddingin hääsuunnittelija Anu Beadle väittää, että ylellisyyttä ja luksusta pystyy luomaan myös ihan tavalliseen juhlapaikkaan pienillä asioilla. Eikä tarvitse olla kallista. Anu vinkkaa muutamia asioita, joita kannattaa huomioida kun mielessä on ylelliset häät.

valkoiset kukat hääpöydässä Love Me Do 2020

Kukat luovat luksuksen tuntua hääjuhlaan

– Valkoisilla kukilla tuodaan helposti ylellisyyttä ja loistoa. Jos googlaat ja laitat hakusanaksi luxury wedding tai glamorous wedding, valkoisia kukkia on melkein joka kuvassa. Kokeile vaikka! Valkoisilla kukilla todellakin saa aikaan ison eron, Anu Beadle tietää.

Näyttävät ja isot kukka-asetelmat, joissa on valkoisia ruusuja ja vaikka mitä muuta, ovat helposti todella hintavia.


– Hyvä vaihtoehto on pienempi, mutta yhtä kaunis asetelma, joka on tehty valkoisista hortensioista. Kun laitat asetelmia monta vierekkäin, voin luvata että häävieraat on ihan, että vau. Eikä kukkien ei tarvitse olla aitoja. Nykyään saa todella upeita tekokukkia! Anu Beadle vinkkaa.

– Paperiruusut ovat selkeästi trendi maailmalla. Suomessa niitä on tehty jo jonkin aikaa, mutta maailmalla paperikukkia näkee kokoajan enemmän ja enemmän. Niiden askartelu on mukavaa tekemistä tyttöporukalla. Ja häävieraat ei hirveästi eroa näe! Paperikukkien  huonouden mielikuva on meillä itsellä päässä, sanoo Anu Beadle.


tunnelmavalot jouluvalot häissä

Kuva Markus Spiske / Unsplash.com

Tunnelmavalaisu lisää luksustaLoiston toiseksi elementiksi Anu Beadle nimeää tunnelmavalot.

– Se miten valoketjut laitetaan ja minne, ei ole kuitenkaan saman tekevää luksuksen kannalta. Itse suosin sitä, että on yksi seinä johon valot asetetaan. Luodaan juhlatilaan näyttävä katseen vangitsija, Anu Beadle suosittelee.

Hän myös muistuttaa, että jos laitat valoja kattoon, älä sijoittele niitä sinne tänne vaan luo näyttäviä linjoja, useita valosarjoja vierekkäin. On myös hyvä muistaa, että jos valosarjat ovat kaikki keskenään eri värisiä, kokonaisuudesta todennäköisesti ei tule kovin tyylikäs.

Anulla on myös tyylikäs kukkamaljakko kikka.

– Tee hortensiasta kukka-asetelmia maljakoihin. Lisää maljakkoon myös vesihelmiä. Vesihelmien sekaan upotetaan värillinen ledivalo. Se palaa maljakossa koko päivän ja illan tuulen koko maljakko loistaa ja näyttää todella ylelliseltä. Suosittelen kokeilkaa tätä!, Anu innostaa.

tuolihuput mennään naimisiin häämessut 2020

Yhtenäinen teema varmista tyylikkyyden

Hääammattilaisen vinkki numero kolme, jolla saadaan aikaan tyylikästä ja pysytään budjetissa on se, että hääparilla pitää olla jokin hääteema mielessä.

– Monet morsiamet vähän kauhistelevat, ettei tykkää mistään teemasta tai ettei halua mitään `teemahäitä´. Hääsuunnittelijana tiedän kokemuksesta, että teema on itseasiassa tärkeä sen vuoksi, että ilman sitä suunnittelussa ei pysy punainen lanka käsissä, Anu tietää.Hääpari joutuu moneen kertaan miettimään koko hääsuunnittelujakson aikana, mitä omaa hääjuhlaa varten tarvitaan ja miten asioita toteutetaan. Häistä ei tule yhtenäiset, eikä tyylikkäät, eikä budjetissa pysyminen ole helppoa, jos teemaa tai punaista lankaa ei ole päätetty.Anu Beadle kertoo käyttäneensä teemana esimerkiksi italialainen viinikylä -ajatusta. Myös väri tai värejä sekä sopivia adjektiiveja kannattaa käyttää häiden tyyliä ja luonnetta miettiessä.


Anun 3 + 1 vinkkiä luksukseen häissä1. Kukkaloisto luo luksuksen

– Suosi suuria kukkia. Monet suure kukat ovat edullisia, ehkä pois lukien pioni. Hortensia, suuri lehtiset ruusut, harsokukka. Se on myös edullinen valkoinen kukka. Omasta mielestäni kaikista ylellisin kukka, Anu Beadle vinkkaa.

2. Luonnonvärit ja tila

– Hääpöytä ei saa olla täynnä bingo- ja muuta ohjelmalehteä. Tyylikkäästi vähemmän on enemmän. Ja se on luksusta. Älkää täyttäkö pöytiä kaikenmaailman tilpehöörillä. Yrittäkää saada tilaa jotta mahtuu syömään ja nauttimaan, Anu neuvoo.

3. Olkaa uniikkeja rohkeati

– Luksusta on itsensä näköisyys. Olkaa juuri sellaisia kuin itse haluatte. Tehkää juuri sellaiset häät kuin itse haluatte!

+ 1 tuolihuput

– Tuolihupuilla lisättynä hääpaikka näyttää välittömästi ylellisemmältä!, Anu muistuttaa.


Jaa juttu