Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden suunnitteluopas

Hääsuunnittelija paljastaa, kuinka järjestät ylelliset häät halvalla?

Useimmat meistä mieltää, että ylellisyys tai luksus on yhtä kuin julkkishäät. Valtavia grande mansoneita, upeita linnoja, paljon rahaa. Lily Dream Weddingin hääsuunnittelija Anu Beadle väittää, että ylellisyyttä ja luksusta pystyy luomaan myös ihan tavalliseen juhlapaikkaan pienillä asioilla. Eikä tarvitse olla kallista. Anu vinkkaa muutamia asioita, joita kannattaa huomioida kun mielessä on ylelliset häät.

valkoiset kukat hääpöydässä Love Me Do 2020

Kukat luovat luksuksen tuntua hääjuhlaan

– Valkoisilla kukilla tuodaan helposti ylellisyyttä ja loistoa. Jos googlaat ja laitat hakusanaksi luxury wedding tai glamorous wedding, valkoisia kukkia on melkein joka kuvassa. Kokeile vaikka! Valkoisilla kukilla todellakin saa aikaan ison eron, Anu Beadle tietää.

Näyttävät ja isot kukka-asetelmat, joissa on valkoisia ruusuja ja vaikka mitä muuta, ovat helposti todella hintavia.


– Hyvä vaihtoehto on pienempi, mutta yhtä kaunis asetelma, joka on tehty valkoisista hortensioista. Kun laitat asetelmia monta vierekkäin, voin luvata että häävieraat on ihan, että vau. Eikä kukkien ei tarvitse olla aitoja. Nykyään saa todella upeita tekokukkia! Anu Beadle vinkkaa.

– Paperiruusut ovat selkeästi trendi maailmalla. Suomessa niitä on tehty jo jonkin aikaa, mutta maailmalla paperikukkia näkee kokoajan enemmän ja enemmän. Niiden askartelu on mukavaa tekemistä tyttöporukalla. Ja häävieraat ei hirveästi eroa näe! Paperikukkien  huonouden mielikuva on meillä itsellä päässä, sanoo Anu Beadle.


tunnelmavalot jouluvalot häissä

Kuva Markus Spiske / Unsplash.com

Tunnelmavalaisu lisää luksustaLoiston toiseksi elementiksi Anu Beadle nimeää tunnelmavalot.

– Se miten valoketjut laitetaan ja minne, ei ole kuitenkaan saman tekevää luksuksen kannalta. Itse suosin sitä, että on yksi seinä johon valot asetetaan. Luodaan juhlatilaan näyttävä katseen vangitsija, Anu Beadle suosittelee.

Hän myös muistuttaa, että jos laitat valoja kattoon, älä sijoittele niitä sinne tänne vaan luo näyttäviä linjoja, useita valosarjoja vierekkäin. On myös hyvä muistaa, että jos valosarjat ovat kaikki keskenään eri värisiä, kokonaisuudesta todennäköisesti ei tule kovin tyylikäs.

Anulla on myös tyylikäs kukkamaljakko kikka.

– Tee hortensiasta kukka-asetelmia maljakoihin. Lisää maljakkoon myös vesihelmiä. Vesihelmien sekaan upotetaan värillinen ledivalo. Se palaa maljakossa koko päivän ja illan tuulen koko maljakko loistaa ja näyttää todella ylelliseltä. Suosittelen kokeilkaa tätä!, Anu innostaa.

tuolihuput mennään naimisiin häämessut 2020

Yhtenäinen teema varmista tyylikkyyden

Hääammattilaisen vinkki numero kolme, jolla saadaan aikaan tyylikästä ja pysytään budjetissa on se, että hääparilla pitää olla jokin hääteema mielessä.

– Monet morsiamet vähän kauhistelevat, ettei tykkää mistään teemasta tai ettei halua mitään `teemahäitä´. Hääsuunnittelijana tiedän kokemuksesta, että teema on itseasiassa tärkeä sen vuoksi, että ilman sitä suunnittelussa ei pysy punainen lanka käsissä, Anu tietää.Hääpari joutuu moneen kertaan miettimään koko hääsuunnittelujakson aikana, mitä omaa hääjuhlaa varten tarvitaan ja miten asioita toteutetaan. Häistä ei tule yhtenäiset, eikä tyylikkäät, eikä budjetissa pysyminen ole helppoa, jos teemaa tai punaista lankaa ei ole päätetty.Anu Beadle kertoo käyttäneensä teemana esimerkiksi italialainen viinikylä -ajatusta. Myös väri tai värejä sekä sopivia adjektiiveja kannattaa käyttää häiden tyyliä ja luonnetta miettiessä.


Anun 3 + 1 vinkkiä luksukseen häissä1. Kukkaloisto luo luksuksen

– Suosi suuria kukkia. Monet suure kukat ovat edullisia, ehkä pois lukien pioni. Hortensia, suuri lehtiset ruusut, harsokukka. Se on myös edullinen valkoinen kukka. Omasta mielestäni kaikista ylellisin kukka, Anu Beadle vinkkaa.

2. Luonnonvärit ja tila

– Hääpöytä ei saa olla täynnä bingo- ja muuta ohjelmalehteä. Tyylikkäästi vähemmän on enemmän. Ja se on luksusta. Älkää täyttäkö pöytiä kaikenmaailman tilpehöörillä. Yrittäkää saada tilaa jotta mahtuu syömään ja nauttimaan, Anu neuvoo.

3. Olkaa uniikkeja rohkeati

– Luksusta on itsensä näköisyys. Olkaa juuri sellaisia kuin itse haluatte. Tehkää juuri sellaiset häät kuin itse haluatte!

+ 1 tuolihuput

– Tuolihupuilla lisättynä hääpaikka näyttää välittömästi ylellisemmältä!, Anu muistuttaa.


Muokattu: 4.6.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Ilmainen ja muokattava häiden muistilista löytyy Häät.fistä

Kun kaipaat häidesi suunnittelun tueksi hääsuunnittelu listaa, muistilistaa tai to do -suunnitelmaa,...

Laske hääbudjetti helposti ja nopeasti Häät.fissä

Häiden rahamenot aiheuttavat usein pään vaivaa, siksipä Häät.fin häiden suunnittelutyökaluissa on il...

Häävieraslistan hallitseminen on yksinkertaista Häät.fissä

Mihin ihmeeseen alan kerätä häiden vieraslistaa? Häät.fissä on vieraslista-työkalu, jonka avulla lu...

Aloita häiden suunnittelu ottamalla maksuttomat häiden suunnittelutyökalut käyttöön

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen avulla suunnittelet onnistuneet häät helposti. Käytössäsi on i...

Häät.fi uudistuu huhtikuussa 2024

Häät.fi on julkaistu uudistuneena! Lisää näppäriä ominaisuuksia häiden suunnitteluun on tulossa pian...

Kuka saa hääkutsun? Mitä tapakouluttaja tästä sanoo

Kutsu hääjuhlaan on usein hyvin odotettua postia. Vieraslistan laatiminen aiheuttaa silti monelle pa...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024