Vuokraten järjestät hääjuhlat edullisesti, vaivattomasti ja ekologisesti

Vuokraa hääsomisteet Cosa Nostra

Melkein kaikki tietävät, että astioiden tai hääauton vuokraaminen on häihin helppoa. Mutta tiesitkö, että hääkimpun tai korutkin on mahdollista vuokrata?

Häitä järjestäessä vuokraamista hyödyntämällä hääbudjettia on mahdollista supistaa. Joskus vuokraaminen puolestaan mahdollistaa upeaa lisäohjelma hääjuhlaan, kuten vaikkapa hattarakoneen lasten iloksi. Ja ekologisesti ajatellen, ihan kaikkea ei vain kannata ostaa uutena yhdeksi päiväksi. Varsinkaan, jos saman tuotteen voi myös helposti vuokrata.

2010-luvulla melkein mitä tahansa saa vuokrattua häitä varten!

Vuokraamisen edut

Helppous ja edullisuus ovat oleellisimmat syyt vuokraamopalveluiden käyttöön. Muitakin syitä on.

  • Vuokrattava tuote on halvempi kuin uusi ostettuna.

  • Vuokrattavat tuotteet eivät täytä hääparin/vanhempien kotia puolta vuotta ennen hääuhlaa tai niiden jälkeen. 


  • Hääjuhlien jälkeen ei tarvitse nähdä vaivaa myydäkseen eteenpäin tarpeettomia asioita.

  • Moni vuokratuote kuljetetaan hääjuhlapaikalle, laitetaan käyttövalmiuteen ja noudetaan pois juhlan jälkeen.

  • Vuokra-astioita ei edes tarvitse tiskata tai tuolihuppuja pestä käytönkälkeen.

  • Kertakäyttöisyys vähenee ja tavaroiden elinkaari pitenee.

Mitä kaikkea häihin voi vuokrata?

Hääpuku ja juhlavaatteet

Yleisin häihin vuokrattava asia on sulhasen juhlavaateet. Frakki, saketti, bonjour-puku tai smokki vuokrataan sulhaselle, bestmanille ja ehkä isille, sillä klassisemmille juhlavaatteille ei usein löydy käyttöä häiden jälkeen. Myös ns. miehen pukua on tänä päivänä erittäin helppo vuokrata, jos omalle puvulle ei tunnu olevan tarvetta. Miesten juhlapukeutuminen Häät.fi Hääpalveluissa >>Morsian voi kokea sulhasen tavoin, että yhtä päivää varten ei halua ostaa hääpukua. Hääpuvun, jonka käyttökerrat jäävät vähiin, ostaminen voi myös tuntua kertakäyttöisyydeltä. Vaikka hääpukujen vuokraaminen on viime vuosina vähentynyt, edelleen hääpukuliikkeitä löytyy, jotka vuoraavat. Tiedustelemalla asiaa, selviää ketkä vuokraustoimintaa harjoittavat.

Lisää Hääpuvun vuokraamisesta luet Häät.fistä >>


Hääpuvut ja asusteet Häät.fi Hääpalveluissa >>Myös kaasoille, hääparin vanhemmille ja häävieraiillle löytyy juhlavaatteita vuokrattavana. Ympäri Suomen löytyy vaatelainaamoja ja pukuvuoraamoja. Juhlapukuja ja ns. erikoisasuja vuokrataan häihin erityisesti silloin, kun häissä on teema, jota vieraiden toivotaan pukeutumisellaan korostavan. Myös monet vintagevaateliikkeet vuokraavat juhlapuku-valikoimiaan.

Kalusteet

Häissä ei useinkaan ole tarvetta kalustaa tuoleilla ja pöydillä, sillä juhlapaikan omat tuolit ja pöydät on monesti riittäviä. Mutta jos vaikka juhlapaikan tuolit ovat häiden tyyliin sopimattomat, ne voi myös vuokrata. Vuokraaminen saattaa muodostus jopa halvemmaksi vaihtoehdoksi kuin erilaisten tuolihuppu-viritelmien kehittäminen oransseihin kuppituoleihin.

Kalustevuokraamolta on tarvittaessa saatavissa myös avaimet käteen -tyyppinen kokonaisuus, jossa pakettiin kuuluu suunnittelu, kalustus ja sisustus, sekä rakennus että purku. Näin hääjuhla syntyy vaivatta vaikka tyhjään teollisuushalliin.Kalustevuokraamoilta löytyy myös usein valikoimistaan vaikkapa baaritiskejä tai valonauhoja, joiden avulla hääjuhlaan voidaan loihtia jotain vähän erilaista. Eikä ale-laareista ole syytä hamstrata turhia jouluvaloja.Teltat & katokset

Ulkohäät eivät ole olleet suuressa suosiossa Suomessa, koska meidän kesä on pahimmallaan arvaamaton. Voit vuokrata juhlateltan ja järjestää siellä koko juhlan tai katetun ulkotanssilavan, jossa hääpari tanssii ensimmäisen tanssinsa avioparina.

Vihkiminen järjestyy luonnonhelmassa ulkona, jos sitä varten vuokrataan katos tai teltta, jonka alla hääpari ja vieraat ovat säältä suojassa, oli se sitten pisaroita tai paahtava aurinko.


Lue lisää häistä ulkoina Häät.fissä >>

Äänentoisto, valot

Aina juhlapaikalla ei ole valmiina äänentoistoa tanssimusiikkia tai puheiden kuuluvuuden varmistamista varten ja Dj:nä toimii ehkä bestman tai muu vieras. Silloin saattaa olla järkevää kääntyä ammattilaisen puoleen, ja varmistaa että kaikki on esitystekniikan kanssa helppoa. Eri lähteistä kootut palat tekniikkaa saatta aiheuttaa turhaa stressiä. Joskus erityisen iltavalaisun aikaan saaminen juhlapaikalle on upea lisä.

Hääkoristeet

Istuiko juuri tuntikausia iltamyöhään selaamassa Wishiä tai muita verkkokauppoja? Olet varmaan huomannut, että hääsomisteita on yllättävän työlästä hankkia ja valita. Näyttävää hääkoristusta varten tarvitaan helposti paljon asioita, jolloin kustannuksetkin saattavat nousta isoksi, varsinkin jos ei tarkkaan seuraa mitä tuli jo tilattua. Ja häiden jälkeen kodin nurkat pursuavat tarpeettomista koristeista, joiden jälleenmyynti käy melkein työstä. Puhumattakaan ympäristökuormasta, jonka ympäri maailmaa tapahtuvasta ostelusta ja kertakäyttöön valmistamisesta syntyy.

Hääsomisteisiin pelkästään keskittyneitä vuokraamoja ei ole montaa tällä hetkellä, mutta ala elää jatkuvassa muutoksessa.

Jos haluat tehdä asiat nopeasti ja helpolla, buukkaa itsellesi hääsuunnitelijalta stailauspalvelu. Hän suunnittelee toiveidenne pohjalta hääsomistuksen juhlapaikalle, rakentaa ja purkaakin sen puolestanne. On muuten kätevää! 


Tutki lisää hääsuunnitteiljoiden palveluista Häät.fin Hääpalveluista >>

Juhlan ruokaherkutVoit vuokrata häihisi vaikka suklaalähteen, soppatykin, popcornkoneen, jäähilejuomakoneen, hattarakoneen, hotdogkärryn, boolilähteen, pitsauunin... Vuokraamalla ruokanautinnon häihisi järjestät häävieraille kivaa ohjelmaa vaikka iltapalaksi ja mahdollistat myös lähipiirille mahdollisuuden keskityä itse juhlaasi!

Korut

Korujen vuokraaminen on Suomessa vaikeampaa. Suomessa toimii ainakin yksi koruvuokraamo, joka on on erikoistunut skandinaavisten design-korujen vuokraukseen. Heidän valikoimaansa kuuluu erityisesti suomalaisia hopea-, kulta- ja pronssikoruja 1950-luvulta nykypäivään.

Vuokrattavissa olevat juhlaelementit ei muuten ihan heti maailmasta lopu, oikeastaan vain mielukuvitus on rajana. Voit vuokrata hääkimpun, soppatykin, saippuakupla- tai lumikoneen, lapsiparkin…

Jaa juttu