Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden suunnitteluopas

Vuokraten järjestät hääjuhlat edullisesti, vaivattomasti ja ekologisesti

Melkein kaikki tietävät, että astioiden tai hääauton vuokraaminen on häihin helppoa. Mutta tiesitkö, että hääkimpun tai korutkin on mahdollista vuokrata?

Häitä järjestäessä vuokraamista hyödyntämällä hääbudjettia on mahdollista supistaa. Joskus vuokraaminen puolestaan mahdollistaa upeaa lisäohjelma hääjuhlaan, kuten vaikkapa hattarakoneen lasten iloksi. Ja ekologisesti ajatellen, ihan kaikkea ei vain kannata ostaa uutena yhdeksi päiväksi. Varsinkaan, jos saman tuotteen voi myös helposti vuokrata.

2010-luvulla melkein mitä tahansa saa vuokrattua häitä varten!

Vuokraamisen edut

Helppous ja edullisuus ovat oleellisimmat syyt vuokraamopalveluiden käyttöön. Muitakin syitä on.

  • Vuokrattava tuote on halvempi kuin uusi ostettuna.

  • Vuokrattavat tuotteet eivät täytä hääparin/vanhempien kotia puolta vuotta ennen hääuhlaa tai niiden jälkeen. 


  • Hääjuhlien jälkeen ei tarvitse nähdä vaivaa myydäkseen eteenpäin tarpeettomia asioita.

  • Moni vuokratuote kuljetetaan hääjuhlapaikalle, laitetaan käyttövalmiuteen ja noudetaan pois juhlan jälkeen.

  • Vuokra-astioita ei edes tarvitse tiskata tai tuolihuppuja pestä käytönkälkeen.

  • Kertakäyttöisyys vähenee ja tavaroiden elinkaari pitenee.

Mitä kaikkea häihin voi vuokrata?

Hääpuku ja juhlavaatteet

Yleisin häihin vuokrattava asia on sulhasen juhlavaateet. Frakki, saketti, bonjour-puku tai smokki vuokrataan sulhaselle, bestmanille ja ehkä isille, sillä klassisemmille juhlavaatteille ei usein löydy käyttöä häiden jälkeen. Myös ns. miehen pukua on tänä päivänä erittäin helppo vuokrata, jos omalle puvulle ei tunnu olevan tarvetta. Miesten juhlapukeutuminen Häät.fi Hääpalveluissa >>Morsian voi kokea sulhasen tavoin, että yhtä päivää varten ei halua ostaa hääpukua. Hääpuvun, jonka käyttökerrat jäävät vähiin, ostaminen voi myös tuntua kertakäyttöisyydeltä. Vaikka hääpukujen vuokraaminen on viime vuosina vähentynyt, edelleen hääpukuliikkeitä löytyy, jotka vuoraavat. Tiedustelemalla asiaa, selviää ketkä vuokraustoimintaa harjoittavat.

Lisää Hääpuvun vuokraamisesta luet Häät.fistä >>


Hääpuvut ja asusteet Häät.fi Hääpalveluissa >>Myös kaasoille, hääparin vanhemmille ja häävieraiillle löytyy juhlavaatteita vuokrattavana. Ympäri Suomen löytyy vaatelainaamoja ja pukuvuoraamoja. Juhlapukuja ja ns. erikoisasuja vuokrataan häihin erityisesti silloin, kun häissä on teema, jota vieraiden toivotaan pukeutumisellaan korostavan. Myös monet vintagevaateliikkeet vuokraavat juhlapuku-valikoimiaan.

Kalusteet

Häissä ei useinkaan ole tarvetta kalustaa tuoleilla ja pöydillä, sillä juhlapaikan omat tuolit ja pöydät on monesti riittäviä. Mutta jos vaikka juhlapaikan tuolit ovat häiden tyyliin sopimattomat, ne voi myös vuokrata. Vuokraaminen saattaa muodostus jopa halvemmaksi vaihtoehdoksi kuin erilaisten tuolihuppu-viritelmien kehittäminen oransseihin kuppituoleihin.

Kalustevuokraamolta on tarvittaessa saatavissa myös avaimet käteen -tyyppinen kokonaisuus, jossa pakettiin kuuluu suunnittelu, kalustus ja sisustus, sekä rakennus että purku. Näin hääjuhla syntyy vaivatta vaikka tyhjään teollisuushalliin.Kalustevuokraamoilta löytyy myös usein valikoimistaan vaikkapa baaritiskejä tai valonauhoja, joiden avulla hääjuhlaan voidaan loihtia jotain vähän erilaista. Eikä ale-laareista ole syytä hamstrata turhia jouluvaloja.Teltat & katokset

Ulkohäät eivät ole olleet suuressa suosiossa Suomessa, koska meidän kesä on pahimmallaan arvaamaton. Voit vuokrata juhlateltan ja järjestää siellä koko juhlan tai katetun ulkotanssilavan, jossa hääpari tanssii ensimmäisen tanssinsa avioparina.

Vihkiminen järjestyy luonnonhelmassa ulkona, jos sitä varten vuokrataan katos tai teltta, jonka alla hääpari ja vieraat ovat säältä suojassa, oli se sitten pisaroita tai paahtava aurinko.


Lue lisää häistä ulkoina Häät.fissä >>

Äänentoisto, valot

Aina juhlapaikalla ei ole valmiina äänentoistoa tanssimusiikkia tai puheiden kuuluvuuden varmistamista varten ja Dj:nä toimii ehkä bestman tai muu vieras. Silloin saattaa olla järkevää kääntyä ammattilaisen puoleen, ja varmistaa että kaikki on esitystekniikan kanssa helppoa. Eri lähteistä kootut palat tekniikkaa saatta aiheuttaa turhaa stressiä. Joskus erityisen iltavalaisun aikaan saaminen juhlapaikalle on upea lisä.

Hääkoristeet

Istuiko juuri tuntikausia iltamyöhään selaamassa Wishiä tai muita verkkokauppoja? Olet varmaan huomannut, että hääsomisteita on yllättävän työlästä hankkia ja valita. Näyttävää hääkoristusta varten tarvitaan helposti paljon asioita, jolloin kustannuksetkin saattavat nousta isoksi, varsinkin jos ei tarkkaan seuraa mitä tuli jo tilattua. Ja häiden jälkeen kodin nurkat pursuavat tarpeettomista koristeista, joiden jälleenmyynti käy melkein työstä. Puhumattakaan ympäristökuormasta, jonka ympäri maailmaa tapahtuvasta ostelusta ja kertakäyttöön valmistamisesta syntyy.

Hääsomisteisiin pelkästään keskittyneitä vuokraamoja ei ole montaa tällä hetkellä, mutta ala elää jatkuvassa muutoksessa.

Jos haluat tehdä asiat nopeasti ja helpolla, buukkaa itsellesi hääsuunnitelijalta stailauspalvelu. Hän suunnittelee toiveidenne pohjalta hääsomistuksen juhlapaikalle, rakentaa ja purkaakin sen puolestanne. On muuten kätevää! 


Tutki lisää hääsuunnitteiljoiden palveluista Häät.fin Hääpalveluista >>

Juhlan ruokaherkutVoit vuokrata häihisi vaikka suklaalähteen, soppatykin, popcornkoneen, jäähilejuomakoneen, hattarakoneen, hotdogkärryn, boolilähteen, pitsauunin... Vuokraamalla ruokanautinnon häihisi järjestät häävieraille kivaa ohjelmaa vaikka iltapalaksi ja mahdollistat myös lähipiirille mahdollisuuden keskityä itse juhlaasi!

Korut

Korujen vuokraaminen on Suomessa vaikeampaa. Suomessa toimii ainakin yksi koruvuokraamo, joka on on erikoistunut skandinaavisten design-korujen vuokraukseen. Heidän valikoimaansa kuuluu erityisesti suomalaisia hopea-, kulta- ja pronssikoruja 1950-luvulta nykypäivään.

Vuokrattavissa olevat juhlaelementit ei muuten ihan heti maailmasta lopu, oikeastaan vain mielukuvitus on rajana. Voit vuokrata hääkimpun, soppatykin, saippuakupla- tai lumikoneen, lapsiparkin…

Muokattu: 21.11.2022

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

Häiden järjestämiseen liittyy paljon muistettavia yksityiskohtia ja morsiusparin kesken tehtäviä pää...

Ilmainen ja muokattava häiden muistilista löytyy Häät.fistä

Kun kaipaat häidesi suunnittelun tueksi hääsuunnittelu listaa, muistilistaa tai to do -suunnitelmaa,...

Laske hääbudjetti helposti ja nopeasti Häät.fissä

Häiden rahamenot aiheuttavat usein pään vaivaa, siksipä Häät.fin häiden suunnittelutyökaluissa on il...

Häävieraslistan hallitseminen on yksinkertaista Häät.fissä

Mihin ihmeeseen alan kerätä häiden vieraslistaa? Häät.fissä on vieraslista-työkalu, jonka avulla lu...

Aloita häiden suunnittelu ottamalla maksuttomat häiden suunnittelutyökalut käyttöön

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen avulla suunnittelet onnistuneet häät helposti. Käytössäsi on i...

Häät-blogiyhteisö

Häät-median koolle kutsuma blogiyhteisö toimi tammikuuhun 2024 asti.

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024