Hääkukkien värien symboliset merkitykset

Hääkukkien värien symboliset merkitykset

Kukkien väreillä on oma symboliikkansa. Melkein kaikilla väreillä on sekä positiivinen että negatiivinen merkitys käyttötarkoituksensa mukaisesti. Käyttötarkoituksen ollessa positiivinen, myös symboliikka on positiivista. Tässä pikakurssi, mitä kukkien värien ajatellaan symboloivan.

Valkoinen: Valkoinen kuvaa puhtautta, rehellisyyttä ja viattomuutta. Siihen usein liitetään myös kohtalo, talvi ja luonnollisesti lumi.

Sininen: Kuulakkuutta, taivasta ja vettä ilmentävä väri. Sininen lisää ilmavuutta, keveyttä ja selkeyttä. Sininen rauhoittaa ja luo levollisuutta. Sininen on rakastettavuuden väri.

Lila: Lila kuvaa uusiutumista. Se antaa voimaa ja tasapainoa, mutta edustaa myös mystiikkaa ja tiedostamattomuutta.

Punainen: Minä kaipaan sinua. Olen intohimoisesti rakastunut sinuun! Lahjoita rakkautesi minulle! Punainen edustaa intohimoa, rakkautta, romantiikka ja energiaa.

Punainen (vaalea): Vaaleanpunainen on naisellisuuden, hempeyden ja romantiikan väri. Se edustaa myös salattuja tunteita. Olen rakastunut sinuun ja olen sinulle uskollinen.

Oranssi: Oranssi on hyväntuulisuuden väri, joka ilmaisee vieraanvaraisuutta ja lämpöä. Toivon sinulle kaikkea hyvää. Toisaalta se viestii myös voimasta, kunnianhimosta ja kestävyydestä.

Vihreä: vihreä on vuosisatoja vanha viattomuuden symboli, joka uudistaa, rauhoittaa ja rentouttaa.

Keltainen: Keltainen viestii iloa, vilpittömyyttä ja avoimuutta. Sillä on rohkaiseva, piristävä ja hermoja vahvistava vaikutus.

 

Kuva IBulb

 
Lue Häät.fistä
myös hääkukkien symboliikkaa käsittelevä juttu, joka on pikakurssi, kuinka kukkien kielellä viestit muutamalla sanalla.
 

Lue hääkukista ja hääkimpuista lisää Häät.fistä

Miten onnistun hääkukkien tilaamisessa ja suunnittelussa? Lue Häät.fistä >>

Inspiroidu hääkimppujen eri sävyistä ja erilaisista kukkista. Lue Häät.fistä >>

Floristin varmat vinkit sopivien hääkukkien löytämiseen. Lue Häät.fistä >>

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden koristelu