Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Floristin varmat vinkit sopivien hääkukkien löytämiseen

Kuva Kukkamyynti Piilola Oy / Timo Punkari

Hääkukkien kanssa on moni morsian varmasti ihmeissään, miten onnistuisi löytämään juuri sopivanlaisen kimpun ja floristin kukkien toteuttajaksi.  Koska kukkakauppoja on paljon ja kaikki morsiamet eivät ole ennestään ehkä olleet kukkien kuluttajia, voi tämä kukka-asia tuntua haasteelliselta.

Vinkkejä floristin löytämiseksi on varmasti ystäväpiirissä ja juuri naimisiinmenneiltä löytyy kokemusta heidän juhlistaan. Mutta juuri oman kimpun toteuttajan löytämiseksi olisi hyvä valita muutama kukka-kauppa, joista voi joko varata suunnitteluajan tai käydä tekemässä hiukan kartoitusta, minkä tyyppisiä töitä kyseisessä liikkeessä tehdään.

– Oma suositukseni on se, että varaatte suunnitteluajan, jolloin puolin ja toisin on rauha keskustella teidän hääkukistanne, kertoo floristi Tanja Lähdeaho Floramoresta.

Floristin varmat vinkit juuri sinulle sopivien hääkukkien löytämiseen

Yllätys morsiuskimppujen trendeissä olet sinä!

– Näin sen mielestäni tulisi olla, kun valitaan kukkia juuri teidän juhlaanne, Tanja summaa.

Osaava floristi suunnittelee kimpun sen pohjalta millainen on pukusi ja sinun persoonasi ja tyylisi. Kuvia on nykyisin niin valtavasti tarjolla ja niistä varmasti löytyy ihania kimppuja.

– Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi lähtisin liikkeelle puhtaalta pöydältä juuri morsianta haastatellen, ja siitä sitten suunnitellaan yhdessä tämä teidän juhlaanne sopiva kokonaisuus, Tanja jatkaa.

Floristin varmat vinkit juuri sinulle sopivien hääkukkien löytämiseen

Floristi Tanja Lähdeaho työssään.

Mitä kukkia ja milloin olisi hyvä käyttää?

Paras lopputulos kokonaisuuden kannalta on se, että käytetään sesongin kukkia.

Joskus on toiveissa esim. kielot, pionit tai orkideat varsinaisen sesongin ulkopuolella. Näistä toiveista voi tulla ylimääräistä jännitystä saatavuuden suhteen tai laatu ei vastaa sitä, mikä kukkien luonnollisen sesongin aikana. Lisäksi hinta on suhteellisen korkea.

– Usein samantyylisen lopputuloksen voi toteuttaa monenlaisilla muillakin kukilla, kunhan on avoimin mielin ja osaava tekijä toteuttamassa työtä. Kysykää rohkeasti mitä kukkia teidän hääajankohtaanne on tarjolla, Tanja vinkkaa.

Floristin varmat vinkit juuri sinulle sopivien hääkukkien löytämiseen

Miten juhlapaikan koristelu toteutetaan?

Kukilla voi luoda monenlaisia tunnelmia ja onnistuneet juhlapaikan kukat myös muistetaan pitkään. Tässä suunnittelussa lähdetään usein juhlapaikan tyylin ja värimaailman ehdoilla, mutta tietysti yhdistyen hääparin omaan tyyliin. Ison tilan koristelussa on hyvä huomioida ne kohdat, joihin koristeita tarvitaan.

–  Muutama näyttävä asetelma on usein parempi, kuin paljon pieniä yksityiskohtia. Istumapöydissä ilahduttaa koristelu, jota on mukava ihailla illanmittaan niin, ettei se häiritse katsekontaktia tai ole täysin päiden yläpuolella, Tanja muistuttaa.

Lue hääkukista ja hääkimpuista lisää Häät.fistä

Miten onnistun hääkukkien tilaamisessa ja suunnittelussa? Lue Häät.fistä >>

Hääkukkien värien symboliset merkitykset. Lue Häät.fistä >>

Hääkukkien symboliikkaa. Lue Häät.fistä >>

Inspiroidu hääkimppujen eri sävyistä ja erilaisista kukkista. Lue Häät.fistä >>

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä FLORAMORE

Muokattu: 25.8.2023