Jätä häästressi taaksesi! – Rennommin kohti hääjuhlaa

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Miten opetella suhtautumaan rennommin omiin hääjuhliin?

jätä häästressi morsian rentoutuu luonnossa

Kuva Artem Kovalev / Unsplash.com

Pelottaako, että hääpäivä menee pilalle? Pikkuisetkin vastoinkäymiset häiden suunnittelussa tuntuvat isoilta? Häästressiä pukkaa ja unettomia öitä? Oletko huomannut itsessäsi orastavia bridezilla-oireita tai onko lähipiirisi huomautellut, että kaikilla pikkuasioilla ei ole väliä?

Usko tai älä, mutta hääjuhlan aikataulun orjallinen noudattaminen tai yksityiskohtien pikkutarkka vahtiminen vie pahimmillaan ilon koko häiden järjestämisestä ja lopulta myös hääpäivästä.

Pitäisikö vähän hellittää? Ehkä kannattaisi, sillä muuten hääpäivän muistot ovat täynnä pettymyksiä. Mutta miten päästää irti kontrolloinnista edes vähän?

Kokeile vastata alla oleviin kysymyksiin ja kohtaa tämän harjoituksen avulla kontrollin menetys ajatuksen tasolla, saatat yllättyä oivalluksistasi!

  1. 1. Voisitko antaa jonkun osa-alueen häistänne jonkun toisen hoidettavaksi? Jos et, miksi et?

  2. 2. Kuvittele tilanne, että hääpäivänä tapahtuu jotain täysin odottamatonta. Miten reagoit?

  3. 3. Mikä on pahinta, mitä ennen häitä tai juhlan aikana voi tapahtua?

  4. 4. Sulje silmät ja kuvittele, että pahin pelkosi tapahtuu. Miten toimit?

Jos olet varautunut ajatuksen tasolla muutoksiin jo ennakkoon, niiden hyväksyminen on helpompaa.

– Jos käsikirjoitat kaiken viimeistä kukkasta ja sen asettelua myöten ja odotat kaiken menevän ajatustesi mukaisesti, on pettymyksen mahdollisuus suuri. Kukaan ei muista vuoden päästä yksityiskohtia vaan vapautuneen tunnelman, jonka hääpari juhlaan toi, Suvi Pyhäjoki, Suvituuli meditaatio ja rentoutuksesta, muistuttaa.

– Mielen ja kehon vapautuminen auttavat kontrollista irti päästämiseen. Kehon rentoutusharjoitukset, rauhallinen kävely metsässä ja meditaatio ovat tähän erinomaisia tapoja. Tärkeintä on laskea fyysisesti irti suorittamisesta ja sallia mielemme tasolla ottaa vähän rennommin, Suvi neuvoo häästressistä kärsivää morsianta.

Harjoitus on julkaistu aiemmin Häät-lehdessä 1/2021. Se on laadittu yhteistyössä Suvituuli meditaatio ja rentoutuksen kanssa.

Muokattu: 23.6.2022