Korumuotoilijat pohtivat sormuksen olemusta I love me -messuilla

Tule I love me -messuille 21.–23.10.2022 tutustumaan Vuoden Kaunein Sormus 2022 -finalistisormuksiin osastolle 6u21 sekä kuuntelemaan keskusteluja ja esittämään kysymyksiä!

Lauantaina 22.10.

LAUANTAINA I love me -messuilla mietitään muun muassa sitä, että vaikka sormus on ikiaikainen esine ja symboli, miksi ja miten uusia sormuksia koko ajan muotoillaan.

– Kuten kaikessa taiteessa, muodissa, musiikissa ja kaikilla aloilla ylipäänsä, tuotteiden ja ideoiden on uudistuttava, jottei se toista itseään ikuisesti. Sormusten käyttäjien mieltymykset, arvot ja asenteet kehittyvät, joten myös korujen pitää uudistua, miettii Hanna Korhonen, yksi Vuoden Kaunein Sormus 2022 -kilpailun finalisteista.

– Tilaustyönä tehtävät korut suunnitellaan joko aivan alusta lähtien tai se valmistetaan asiakkaan valmiin idean pohjalta, Korhonen jatkaa.

– Mallistokoruissa toisaalta on jo mietitty mahdollisimman pitkälle käyttäjien kaipaamat vaihtoehdot ja tarpeet ja takana on usein laaja-alaisempi tiimi, Mari Isopahkala miettii.

– Tilaustyössä latautuu aina mukaan tilaajan tunne ja muistot, Pia-Mari Jull summaa.

Vuoden Kaunein Sormus 2022 I love me -messut

LA 22.10. klo 11.30–12.00 / Lounge-lava

Miksi uusia sormuksia muotoillaan? Miten tilaustyönä tehdyt korut eroavat mallistojen koruista?

Haastattelussa Vuoden Kaunein Sormus 2022 -kilpailun finalistimuotoilijat Pia-Mari Jull (Versatile Idea), Mari Isopahkala (Arkimuoto) ja Hanna Korhonen (Hanna K Design & Jewellery). Haastattelijana Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti & Häät.fi).

Sunnuntaina 23.10.

SUNNUNTAINA Lounge-keskustelussa on aiheena sormuksen merkitys käyttäjälleen sekä niissä käytettävät materiaalit.

– Useimmiten merkitykselliseksi nousevat korun esteettiset ja eettiset arvot. Merkityksellistä voi olla myös sormuksen muotoilussa huomioon otettu symboliikka, Tero Hannonen pohtii.

– Korujen tarkoitus on mielestäni olla erityisiä ja sillä tapaa tuoda esille sitä kantavan ihmisen erityisyyttä. Koruilla halutaan viestiä jotain, antaa vaikutelama jostain, Jussi Louesalmi jatkaa.

– Koru voi myös saada erityisen merkityksen silloin, kun se on suunniteltu yhdessä korunkantajan kanssa tai koru on saatu merkityksellisessä tilanteessa läheiseltä ihmiseltä, Hanna Rainio summaa.

Vuoden Kaunein Sormus 2022 I love me -messut

SU 23.10. klo 11.30–12.00 / Lounge-lava

Mikä tekee sormuksesta erityisen? Ajatuksia korujen muotoilusta ja tietoa jalokivistä, materiaaleista ja valmistuksesta.

Haastattelussa Vuoden Kaunein Sormus 2022 -kilpailun finalistimuotoilijat Hanna Rainio (Kätkökoru) sekä Jussi Louesalmi ja Tero Hannonen (Au3 Kultasepät). Haastattelijana päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti & Häät.fi).

Vuoden Kaunein Sormus 2022 Finalistit

Kuva Studio Töyrylä

Äänestä Vuoden Kauneinta Sormusta 31.10. mennessä!

Äänestä

I love me -messuilla 21.–23.10.2022 Messukeskuksessa

Näe kaikki 10 finalistisormusta ja tule tapaamaan suunnittelijoita I love me -messuille osastolle 6u21.
 
Yhteistyössä I love me -messut

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset