Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääviikko yllättää jokaisen! Lue hääbloggaajan tärpit

Hääpari Mia ja Hannu tuulisella rannalla hääkuvassa

Kuva Katri Haavisto Photography

Häät-median hääblogiyhteisön Mia avioitui sulhasensa Hannun kanssa elokuussa 2021. Hektinen viimeinen viikko ennen häitä oli täynnä tunteita, muuttuvia tekijöitä ja vähän valvomistakin, vaikka pari oli yrittänyt varautua ennakkoon kaikkeen mahdolliseen. Tässä Mian ja Hannun koostamat ehdottoman käyttökelpoiset vinkit hääviikosta nauttimiseen ja selviytymiseen. 

Hannu ja Mia pitivät myös videopäiväkirjaa hääviikostaan Häät-lehdelle. Katso video vinkkien alta.

Yrittäkää pitää hääviikolla mottona "go with the flow"

  • Tehkää etukäteen kaikki, mitä on mahdollista tehdä. Listatkaa yhdessä asiat, jotka on pakko tehdä hääviikolla, esim. juhlapaikan koristelu, vuokratuotteiden haku, kukat, tuoreisiin ruokiin liittyvät asiat, hääpuvun viimeinen sovitus tai pöytäkartta. Kaikki muu, mitä ei ole pakko tehdä hääviikolla, kannattaa tehdä aikaisemmin. 
  • Hääviikolla tulee varmasti yllättäviä muutoksia ja haasteita, jotka vaativat nopeita päätöksiä. Valmistautukaa henkisesti siihen, että muutoksia tulee, ja varatkaa viikolle aikaa niiden sumplimiseen sekä palveluntarjoajien kanssa kommunikointiin. 
  • Varatkaa hääviikolle hetkiä, jossa voitte pysähtyä ja olla läsnä toisillenne. Käykää kävelyillä ja jutelkaa siitä, mitä odotatte häiltä ja mistä olette erityisen innoissanne. 
  • Eliminoikaa ylimääräiset stressitekijät ja luottakaa intuitioon, mutta tehkää tarvittavat peliliikkeet jo ennen hääviikkoa. Jos esimerkiksi joku palveluntarjoaja herättää epäluottavaisen fiiliksen, kannattaa reagoida tunteeseen jo hyvissä ajoin, sillä huoli todennäköisesti vain kasvaa hääviikon aikana, kun häät lähestyvät hurjaa vauhtia. 
  • Jos hääviikko on kiireinen, oma hyvinvointi jää helposti prioriteettilistan viimeiseksi. Sopikaa pelisäännöt mielellään jo ennen hääviikkoa, esimerkiksi, että mihin aikaan menette viimeistään nukkumaan, ja pitäkää tästä kiinni. Olkaa toistenne tukena ja pyytäkää ystäviänne huolehtimaan teidän jaksamisesta, jos se teiltä helposti unohtuu. Syökää, juokaa vettä ja nukkukaa riittävästi. 
  • Ohjeistakaa häätiimiä viikonlopun yksityiskohdista ja tehtävistä asioista ennen hääviikonloppua, mielellään jo ennen hääviikkoakin. Jos teillä on paljon tehtävää juhlapaikan valmisteluissa, briiffatkaa myös apulaisia etukäteen, jotta kaikki pääsevät hommiin heti, kun saavutte juhlapaikalle. Näin ei mene turhaa aikaa asioiden läpikäyntiin ja seisoskeluun paikan päällä. 
  • Älkää suunnitelko itsellenne mitään tehtävää hääviikonlopulle, vaan varautukaa ohjeistamaan ja neuvomaan muita valmisteluissa. 

Katso videolta kuinka Mian ja Hannun hääviikko sujui

Video ensiesitettiin Häämessut netissä -messutapahtuman HäämessuTV:ssä marraskuussa 2021.

Lisää Mian ja Hannun vinkkejä ja ajatuksia hääviikkoon varautumisesta voit lukea Häät-lehdestä 1/2022.

Kätevästi Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön näköislehtenä Issuu.comissa.

Issuu.com

Muokattu: 14.1.2022