Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden suunnitteluopas

Hääkommellukset jäävät muistoihin elämään

Mikä moka!

Juhlien järjestäminen on mittava projekti, joten ei ole ihme jos kaikki ei mene aivan kuten Strömsössä. Useinkaan mokat eivät naurata juuri sillä hetkellä, mutta ne jäävät muistoihin elämään ja niihin palataan vielä moneen kertaan – usein hymy huulilla.

Mokat muuttuu ajankuluessa kommelluksiksi, kommellus jo naurattaa ja niitä voi hekotella vielä vanhana kiikkustuolissa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on, että te pääsette naimisiin!

Tässä Häät-lehden lukijoiden kokemuksia hääkommelluksista!

Hääpuvusta meni vanne rikki jo kirkon ovella ennen kun häät ehti edes alkaa ja kukkakimppu unohtui autoon, jonka kaaso kävi hakemassa kesken kirkonmenojen. Ja vielä kolmas takapakki tuli juhlapaikalla vieraita vastaanottaessa, halatessa hääpukuni repesi kainalosta. Katja
 
Minulle morsiamena saattui klassinen virhe. mekkoni helma jäi ulos autosta, ja likaantui ja rikkoutui pahasti. onneksi ystäväni on artisaani ja hän korjasi tilanteen näppärästi. Elina
 
Olen aina halunnut, et jos menen joskus naimisiin, niin isä saattaa minut alttarille. Koitti päivä ja isä suostui tehtävään taluttaa tyttönsä alttarille. Kaikki meni hyvin, mitä nyt marssittiin vähä liian nopeasti alttaria kohti. Miehen vaihtotilanteessa isä talloi minun laahuksen päälle niin lujaa ,et matka loppu kun seinään ja meinasin kaatua. Porukka repesi nauramaan, mikä toisaalta kevensi tunnelmaa ja lievitti jännitystä. Sitten kun pääsin alttarille asti, kaaso ei meinannut muistaa ottaa kimppua, eikä lähtiessä antaa takasin. Tuli vaan jälkeenpäin mieleen, että olisihan se voinut revetä koko mekko siellä kirkossa siitä tallomisesta. Sitten olisin kyllä kuollut häpeään, mutta ei siinä jännityksessä edes huomannut tarkistaa. :D Marika & Juha
 
Morsian meinasi kiiruhtaa kirkkoon jalassaan varsin viehättävät - puutarhakengät. Onneksi kaaso huomasi, että korkkarit puuttuu! Annika
 
Sattuihan siellä kaikenlaista pienenpää mokaa. Kakunleikkaus tilanteessa taivutimme kakkulapiosta varren poikki. Joka tapauksessa päivä oli ikimuistoinen ja täynnä rakkautta. Marika & Juha
 
Kirkossa ollut virsi muuttui instrumentaaliseksi kappaleeksi, koska virsikirjat unohdettiin jakaa eikä kukaan osannut sanoja. Kristiina
 
Alttarilla huomattiin, että sormus unohtui pukuhuoneeseen. H
 
Siskoni häissä sattui kommellus, kun pappi kääntyi vihkiparista poispäin rukoilemaan, pariskunta lähti pois. He luulivat että, suoritus on ohi. Vähän hävetti heidän puolestaan. Sari
 
Alttarilla tuli mentyä heti väärälle puolelle, mutta pappi ohjasi oikealle paikalle. Jarmo
 
Pappi unohti nimet - ei ollutkaan paperia, jossa ne olivat olleet ylhäällä. Etunimet hän lunttasi jostain, mutta sukunimet meidän piti kuiskata. :( Anu
 

Kuva Heidi Tuominen

Muokattu: 30.8.2018

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Ilmainen ja muokattava häiden muistilista löytyy Häät.fistä

Kun kaipaat häidesi suunnittelun tueksi hääsuunnittelu listaa, muistilistaa tai to do -suunnitelmaa,...

Laske hääbudjetti helposti ja nopeasti Häät.fissä

Häiden rahamenot aiheuttavat usein pään vaivaa, siksipä Häät.fin häiden suunnittelutyökaluissa on il...

Häävieraslistan hallitseminen on yksinkertaista Häät.fissä

Mihin ihmeeseen alan kerätä häiden vieraslistaa? Häät.fissä on vieraslista-työkalu, jonka avulla lu...

Aloita häiden suunnittelu ottamalla maksuttomat häiden suunnittelutyökalut käyttöön

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen avulla suunnittelet onnistuneet häät helposti. Käytössäsi on i...

Häät.fi uudistuu huhtikuussa 2024

Häät.fi on julkaistu uudistuneena! Lisää näppäriä ominaisuuksia häiden suunnitteluun on tulossa pian...

Kuka saa hääkutsun? Mitä tapakouluttaja tästä sanoo

Kutsu hääjuhlaan on usein hyvin odotettua postia. Vieraslistan laatiminen aiheuttaa silti monelle pa...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024