Anoppi ja appiukko satuhäissä Jakartassa – Katso koskettava video

Kuva Jan Engelbert, Axioo

Suomalaisen Tommin vanhemmat Tuula ja Kristo kokivat jännittäviä hetkiä valmistautuessaan Jakartassa vietettävään hääjuhlaan. Rakas esikoispoika oli löytänyt sielunkumppaninsa, indonesialaisen Audreyn lomaillessaan Balilla.

Vaikka varsinaiset häät vietetään myöhemmin Italiassa, Audreyn vanhemmat halusivat järjestää tyttärensä naimisiinmenon kunniaksi unohtumattoman juhlan etukäteen.

Katso videolta, millaisin miettein Audreyn ja Tommin avioliitto solmitaan ja mitä parin isät kertovat.

 

Vanhemmista ajatus täysin eri kulttuuritaustasta tulevasta miniästä saattaa tuntua jopa pelottavalta.

– Tottakai se jännitti! Kävimme Tommin kanssa pitkiä keskusteluja ja yritimme luoda mielikuvaa poikamme tulevasta kumppanista. Kyselimme luonteenpiirteitä, opiskelu- ja työtilannetta sekä millaisesta perheestä Audrey tulee. Uskonto oli myös yksi tärkeistä kysymyksistä ja olimme huojentuneita siitä, että Audrey ja hänen perheensä ovat kristittyjä. Mietimme, miten hän niin erilaisesta kulttuurista tulevana sopeutuisi tänne Suomeen ja miten suhtautuu meihin, kulttuuriimme ja ilmastoomme, Tuula ja Kristo muistelevat.

– Myös ajatus siitä, että menetämme poikamme kauas Aasiaan, tuntui ahdistavalta. 

Kuten yleensä, jännitys oli turhaa

– Jo ensitapaamisella meille tuli sellainen tunne, että olisimme tunteneet toisemme jo kauan. Yhteyden rakentaminen oli todella helppoa. Audrey on tottunut mukautumaan erilaisiin ympäristöihin ja kulttuureihin, sillä hän on asunut New Yorkissa ja vieraillut Euroopassa useita kertoja. Hän on luonteeltaan avoin, lämmin, ystävällinen ja toiset ihmiset huomioiva. Olimme iloisia, että saimme pian tutustua myös Audreyn vanhempiin, kun he vierailivat Suomessa muutamaan otteeseen.

Perheiden tuttuudesta huolimatta valmistautuminen Jakartalla pidettävään juhlaan oli jännittävää.

– Olimme saaneet paljon ohjeita etukäteen. Hääjuhlaa edeltävänä iltana järjestettiin hääparin ja molempien perheiden yhteiset illalliset, joilla oli mukana myös Audreyn vanhempien läheisiä ystäviä. Oli mukava tutustua heihin ja kuulla mielenkiintoisia tarinoita sekä valmistautua yhdessä tulevaan juhlaan. Kävimme myös tutustumassa hääjuhlataloon ja kävimme läpi juhlan kulkua ja harjoittelimme sisääntuloa musiikin tahdissa: ensin kukkaistytöt, vanhemmat ja viimeisenä hääpari ja kukkaistyttö. Nämä molemmat tilaisuudet poistivat osaltaan häästressiä ja turhaa jännittämistä.

Kuva Jan Engelbert, Axioo

– Juhlapäivä oli pitkä ja valmistautuminen alkoi varhain aamulla, naisilla meikkaajien ja kampaajien avustuksella. Sulhanen pukeutui isänsä avustuksella. Kaksi valokuvaajaa ja videokuvaaja olivat koko ajan mukana. Jakartalla lämpötila oli koko ajan, myös illalla noin 30 astetta. Häätaloon oli lisätty ilmastointia, ja meille oli varattuna erillinen lepohuone, jossa saimme välillä käydä levähtämässä.  

– Oli etuoikeutettua päästä kokemaan ja olla osallisena tällaisessa monikulttuurisessa hääjuhlassa, joka oli kuin sadusta! Vieraita hemmotteli uskomattoman kaunis koristelu, taitavasti suunniteltu ohjelma ja ystävällinen vieraanvaraisuus, jonka veroista emme koskaan aikaisemmin olleet kokeneet. Koskettavaa oli myös kuulla hääparin toisilleen pitämät puheet! Sydämiimme on painunut uskomattoman kaunis kuva rakastuneesta ja onnellisesta nuoresta parista: Cinderella & Prince Charming, kuten heitä juhlassa tituleerattiin.

Kuva Jan Engelbert, Axioo

Tuulan ja Kriston mieleen on erityisesti jäänyt myös läheisten ja sukulaisten kesken pidetty teeseremonia. Ensin hääpari tarjosi teetä vanhemmilleen, sitten muille sukulaisille ja ystäville. Kun tee oli nautittu, morsiamelle ja sulhaselle ojennettiin lahjaksi oma punainen rahakirjekuori. Tämä teeseremonia on vanha kiinalainen traditio, morsiamen äidin suku tulee Kiinasta. 

Entä mikä oli juhlan kohokohta?

– Meistä oli ainutkertaista, kun aamulla ajoimme moottoripyöräpoliisien saattueessa Jakartassa. Poikamme Tommi matkasi hääautossa kukkatyynylle asetettu lasikenkä sylissään ja me vanhemmat ajoimme mustassa autossa perässä kohti Audreyn kotia, jossa hän perheensä kanssa meitä odotti. Emme koskaan unohda sitä hetkeä, kun Audrey tuli valkoisessa puvussaan häikäisevänä ja säteilevänä ovelle Tommia vastaan. Se oli jotain niin kaunista!

 

Kuvat Jan Engelbert, Axioo

Audreyn ja Tommin Jakartassa pidetystä satumaisesta juhlasta on juttua Häät-lehdessä 2/2016. 

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Oikeat häät