Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häävieras

Anoppi ja appiukko satuhäissä Jakartassa – Katso koskettava video

Kuva Jan Engelbert, Axioo

Suomalaisen Tommin vanhemmat Tuula ja Kristo kokivat jännittäviä hetkiä valmistautuessaan Jakartassa vietettävään hääjuhlaan. Rakas esikoispoika oli löytänyt sielunkumppaninsa, indonesialaisen Audreyn lomaillessaan Balilla.

Vaikka varsinaiset häät vietetään myöhemmin Italiassa, Audreyn vanhemmat halusivat järjestää tyttärensä naimisiinmenon kunniaksi unohtumattoman juhlan etukäteen.

Katso videolta, millaisin miettein Audreyn ja Tommin avioliitto solmitaan ja mitä parin isät kertovat.

 

Vanhemmista ajatus täysin eri kulttuuritaustasta tulevasta miniästä saattaa tuntua jopa pelottavalta.

– Tottakai se jännitti! Kävimme Tommin kanssa pitkiä keskusteluja ja yritimme luoda mielikuvaa poikamme tulevasta kumppanista. Kyselimme luonteenpiirteitä, opiskelu- ja työtilannetta sekä millaisesta perheestä Audrey tulee. Uskonto oli myös yksi tärkeistä kysymyksistä ja olimme huojentuneita siitä, että Audrey ja hänen perheensä ovat kristittyjä. Mietimme, miten hän niin erilaisesta kulttuurista tulevana sopeutuisi tänne Suomeen ja miten suhtautuu meihin, kulttuuriimme ja ilmastoomme, Tuula ja Kristo muistelevat.

– Myös ajatus siitä, että menetämme poikamme kauas Aasiaan, tuntui ahdistavalta. 

Kuten yleensä, jännitys oli turhaa

– Jo ensitapaamisella meille tuli sellainen tunne, että olisimme tunteneet toisemme jo kauan. Yhteyden rakentaminen oli todella helppoa. Audrey on tottunut mukautumaan erilaisiin ympäristöihin ja kulttuureihin, sillä hän on asunut New Yorkissa ja vieraillut Euroopassa useita kertoja. Hän on luonteeltaan avoin, lämmin, ystävällinen ja toiset ihmiset huomioiva. Olimme iloisia, että saimme pian tutustua myös Audreyn vanhempiin, kun he vierailivat Suomessa muutamaan otteeseen.

Perheiden tuttuudesta huolimatta valmistautuminen Jakartalla pidettävään juhlaan oli jännittävää.

– Olimme saaneet paljon ohjeita etukäteen. Hääjuhlaa edeltävänä iltana järjestettiin hääparin ja molempien perheiden yhteiset illalliset, joilla oli mukana myös Audreyn vanhempien läheisiä ystäviä. Oli mukava tutustua heihin ja kuulla mielenkiintoisia tarinoita sekä valmistautua yhdessä tulevaan juhlaan. Kävimme myös tutustumassa hääjuhlataloon ja kävimme läpi juhlan kulkua ja harjoittelimme sisääntuloa musiikin tahdissa: ensin kukkaistytöt, vanhemmat ja viimeisenä hääpari ja kukkaistyttö. Nämä molemmat tilaisuudet poistivat osaltaan häästressiä ja turhaa jännittämistä.

Kuva Jan Engelbert, Axioo

– Juhlapäivä oli pitkä ja valmistautuminen alkoi varhain aamulla, naisilla meikkaajien ja kampaajien avustuksella. Sulhanen pukeutui isänsä avustuksella. Kaksi valokuvaajaa ja videokuvaaja olivat koko ajan mukana. Jakartalla lämpötila oli koko ajan, myös illalla noin 30 astetta. Häätaloon oli lisätty ilmastointia, ja meille oli varattuna erillinen lepohuone, jossa saimme välillä käydä levähtämässä.  

– Oli etuoikeutettua päästä kokemaan ja olla osallisena tällaisessa monikulttuurisessa hääjuhlassa, joka oli kuin sadusta! Vieraita hemmotteli uskomattoman kaunis koristelu, taitavasti suunniteltu ohjelma ja ystävällinen vieraanvaraisuus, jonka veroista emme koskaan aikaisemmin olleet kokeneet. Koskettavaa oli myös kuulla hääparin toisilleen pitämät puheet! Sydämiimme on painunut uskomattoman kaunis kuva rakastuneesta ja onnellisesta nuoresta parista: Cinderella & Prince Charming, kuten heitä juhlassa tituleerattiin.

Kuva Jan Engelbert, Axioo

Tuulan ja Kriston mieleen on erityisesti jäänyt myös läheisten ja sukulaisten kesken pidetty teeseremonia. Ensin hääpari tarjosi teetä vanhemmilleen, sitten muille sukulaisille ja ystäville. Kun tee oli nautittu, morsiamelle ja sulhaselle ojennettiin lahjaksi oma punainen rahakirjekuori. Tämä teeseremonia on vanha kiinalainen traditio, morsiamen äidin suku tulee Kiinasta. 

Entä mikä oli juhlan kohokohta?

– Meistä oli ainutkertaista, kun aamulla ajoimme moottoripyöräpoliisien saattueessa Jakartassa. Poikamme Tommi matkasi hääautossa kukkatyynylle asetettu lasikenkä sylissään ja me vanhemmat ajoimme mustassa autossa perässä kohti Audreyn kotia, jossa hän perheensä kanssa meitä odotti. Emme koskaan unohda sitä hetkeä, kun Audrey tuli valkoisessa puvussaan häikäisevänä ja säteilevänä ovelle Tommia vastaan. Se oli jotain niin kaunista!

 

Kuvat Jan Engelbert, Axioo

Audreyn ja Tommin Jakartassa pidetystä satumaisesta juhlasta on juttua Häät-lehdessä 2/2016. 

Muokattu: 6.3.2023

Lue lisää samasta aiheesta

Kesähäiden muistot talteen älypuhelimella – Viisi vinkkiä ammattilaiselta

Sosiaalisen median aikakaudella erityisesti muotokuvien ja hääjuhlan tapahtumien kuvaaminen on tärke...

12 vinkkiä häävieraalle – Häät.fi kokosi yhteen vinkit hääetiketistä

Tupsahtiko postiluukusta kutsu häihin? Häät.fi kokosi yhteen käytännön neuvot häävieraalle.

Häävieras, muista nämä säännöt

Hei häävieras! Olet juuri saanut kutsun häihin, tsekkaa nämä vinkit ennen hääpäivän koittoa ja ota h...

Sometatko sinä häissä? Muista kohteliaat säännöt!

Juhlavieraan on nykyään syytä päivittää käyttäytymisetikettiään saadessaan kutsun häihin. Kaikki eiv...

Hattuetiketti häävieraalle – Näin käytät sitä oikein

Moni häävieras on epävarma hattuetiketistä ja empii siksi päähineen pukemista hääjuhlaan. Kysyimme n...

Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

Vaatesuunnittelija Titvi Ikäheimo-Hall on erikoistunut omalla tuotemerkillään aikuisten naisten puke...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024