Vertailu ja kilpailuttaminen pitää hääbudjetin kurissa

Vertailu ja kilpailuttaminen pitää hääbudjetin kurissa

Hääbudjetti on yleensä yksi häiden järjestämisen haasteellisimpia asioita. Häiden suunnitteluvaiheessa tehty huolellinen suunnittelu, mihin haluaa satsata ja mistä kuluja nipistää, varmistaa onnistuneet häät. Myös tarkka kirjanpito kuluista helpottaa suunnitteluprosessia ja vähentää stressiä. Matkan varrella nimittäin tulee eteen runsaasti houkutuksia, joiden tarpeellisuuden määrittämisessä hääbudjetti auttaa.

Kilpailuta ja tutki tarjoukset tarkasti

Häiden hinnalle ei ole lattiaa eikä kattoa. Mikäli vieraita on vähän, hyviä ideoita ja aikaa paljon, voi häät järjestää hyvinkin pienellä budjetilla. Elämänsä tärkeimpään päivään pihistelemättä satsaava pari, taas voi kuluttaa suuriin pitohäihin vaikka kuinka paljon.

Hääparilla on lupa käyttää luovuutta myös hääbudjetin laadinnassa: satsata saa juuri haluamiinsa yksityiskohtiin ja tinkiä itselle vähemmän tärkeissä asioissa. Hääjuhlassa ei ole pakko tarjota ruokaa, vaan kahvitus tai cocktail-tilaisuus käy aivan yhtä hyvin ja morsiamen ei ole pakko käy kosmetologilla, manikyyrissä, suihkurusketuksessa ja jalkahoidossa ennen häitä.

Vertailu ja kilpailuttaminen pitää hääbudjetin kurissa

Tässä muutamia vinkkejä, kuinka säästää häissä:

 • Pienenbudjetin häitä suunnitellessa, kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Mitä lähempänä juhlapäivä on, sitä vaikeampaa on saada omaan makuun ja budjettiin sopiva hääpaikka, pitopalvelu tai bändi. Etenkin kesäviikonloput kaupataan varhain, suosituissa paikoissa vuotta, jopa kahta ennen. Kesäsesongin ulkopuolella valinnanvaraa on todennäköisesti enemmän ja hinnat saattavat olla täysin eri luokka kuin ruuhkaisina kesäkuukausina.
   
 • Useimmissa häissä pitopalvelun lasku on kaikkein suurin. Tarjoilujen kustannukset pienenevät tekemällä mahdollisimman paljon itse, kartoittamalla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja ja kyselemällä vinkkejä tuttavilta. Kaikkein tärkein budjetin pienentäjä on kuitenkin vieraiden määrän vähentäminen.
   
 • Hääbudjettia voi myös juhlapaikan valitseminen keskikaupungin sijaan maaseudulta. Ajoissa häitään suunnitteleva ehtii hyödyntää myös edellisen sesongin alennusmyynnit. Mm. osa morsiuspukuliikkeistä myy hääpukuja syksyisin puoleen hintaan. Unelmien hääpuvun voi myös löytää uutta vastaavassa kunnossa käytettynä.
   
 • Myös koristeita kannattaa hamstrata alennusmyynneistä. Kannattaa myös muistaa, että kutsujen askarteleminen itse saattaa tulla kalliimmaksi kuin valmiiden ostaminen tai teettäminen.

   
 • Vertailu ja kilpailuttaminen kannattaa aina!

Apua hääbudjetin tekemiseen ja sen seuraamiseen saat Häät.fin Hääpolulta

Suunnittele oman kokoinen hääbudjetti helposti: aseta ensin kokonaissumma ja saat ehdotuksen kulujen jakamisesta eri osa-alueille. Jokaista budjetin osasta voit muokata, lisätä ja poistaa milloin vain tarpeidenne mukaan. Hääpolun käyttö on ilmaista mutta edellyttää rekisteröitymisen Häät.fi-palvelun käyttäjäksi.

>> Ota Hääpolku käyttöön

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden suunnittelu