Tee itse hääkimppu kangaskukista

Tee itse hääkimppu kangaskukista

Ikuinen hääkimppu tai toiselta nimeltään kangashääkimppu on suuressa suosiossa häissä. Tällaisen kimpun voi tehdä itse kankaasta, koruista tai vaikka höyhenistä. Mahdollisuudet ovat rajattomat ja kangaskimpun hankkimiseen on monenlaisia vaihtoehtoja.

Helpommillaan kestokimppu onnistuu itse tehtynä tilaamalla vaikkapa eBaystä kangasruusuja tms. kukkia, ostaa keskipallon ja kahvan askarteluliikkeestä, joista kimppu kootaan oman maun mukaan. Yksi vaihtoehto on tilata kangaskimppu valmiina. Suomestakin löytyy tekijöitä ikuiselle kimpulle.

Hämeenlinnalainen Sini teki itse hääkimpukseen kankaisen kimpun, koska taitava morsian pitää paljon itse tekemisestä.
– Arkartelu oli minulle itsestään selvä vaihtoehto, ja halusinkin loihtia häitä varten koko joukon koristeita, Sini kertoo.

– Varoituksen sanana kuitenkin, kimppu ei ole paras mahdollinen tee-se-itse -juttu aloittelija-askartelijalle. Kangaskimpun tekeminen nimittäin vaatii todella paljon kärsivällisyyttä ja aikaa, Sini muistuttaa.

Näin teet kangaskukista hääkimpun alusta pitäen itse Sinin ohjeella


Tarvitset

Hyvät (!) sakset
Kynä
Paperia malliympyröitä varten
Kangasta, joka sulaa muttei pala (esim. polyester)
Helmiä tms. koristeita
Tuikkuja ja tulitikut
Rautalankaa
Huopaa
Styrox-pallo
Kimpun vartta varten puurimaa tai pahvirullaa
Kuumaliima pistooli ja -liimaa
 

Tässä ohjeet vaihevaiheelta

Tee itse hääkimppu kangaskukista

1. Ensin leikataan polyesterikankaasta esim. seuraavan kokoisia ympyröitä: 5 cm, 6 cm, 7 cm, 8 cm, 9 cm. Ympyrän kehälle leikataan pienet noin 5 mm viillot symmetrisesti viiteen kohtaan erottamaan tulevat terälehdet toisistaan.

Tee itse hääkimppu kangaskukista

2. Seuraavaksi tuikun avulla poltetaan varovasti ympyröiden reunat. Muista, että eri materiaalit reagoit lämpöön eri tavoilla. Tässä kohtaa työturvallisuuden voi huomioida vierestä löytyvällä vesiastialla, palamattomalla alustalla sekä hyvällä tuuletuksella.

Tee itse hääkimppu kangaskukista

3. Yhteen kukkaan tulee 6-10 kerrosta ja kerrokset kiinnitetään toisiinsa kuumaliimalla keskeltä, kerros kerrallaan. Viimeisenä pienimmän ympyrän keskelle voi liimata helmen tai muun koristeen.

Tee itse hääkimppu kangaskukista

4. Hieman kimpun koosta riippuen, näitä kukkia valmistetaan 20-40 kpl. Sinin kimpussa niitä oli lähemmäs 40.

Tee itse hääkimppu kangaskukista

5. Kukan takapuolelle liimataan pieni pala askarteluhuopaa tai muuta huokoista kangasta, johon liimataan kuumaliimalla noin 20 cm pätkä päästä pyöreäksi kiepautettua tukevaa rautalankaa. Rautalanka tarttuu huokoiseen huopapalaan paremmin kuin liukaspintaiseen kukkaan.

Tee itse hääkimppu kangaskukista

6. Kimpun keskelle tarvitaan halkaisijaltaan n. 10 cm styroxpallo. Sinin kangaskimpussa käytettiin remontin oheistuotteena pyöreäksi pursotettua uretaanipalloa.

Palloon kannattaa etukäteen kiinnittää varsi, joka voi olla sahattu puisesta pyöreästä rimasta tai leikattu vaikkapa foliopaketin sisältä löytyvästä pahvirullasta. Varren voi koristella kankaalla. Sini koristelin varren samalla morsiussatiinilla, jota oli myös hänen hääpuvussaan rusettinauhana ja päälle kiepauttiin paksuhkoa pitsiä. Koko varsi koristeluineen kiinnitetään niin ikään kuumaliimalla.

Seuraavaksi rautalankakukkia aletaan asettelemaan styrox-palloon. Kun kukat on aseteltu palloon hyvin, irroitetaan ne vielä kertaalleen yksi kerrallaan, lisätään kiinnityskohtaan pisara kuumaliimaa ja painetaan kukka nopeasti paikalleen.

Tee itse hääkimppu kangaskukista
Tee itse hääkimppu kangaskukista

Kädestä pitäen ohjeen saat Brye Ashleyn YouTube-videolta

Videolla on loistavat todella kokeneen kangaskimppujen tekijän knoppit, kuinka säästät työssä PALJON aikaa.

Kuva ylinnä Tuomas Mikkonen Photography
DIY-ohje ja -kuvat Sini Pääkkönen

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden koristelu