Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Talvihäät täynnä säihkettä, shampanjaa ja suloisuutta

Kimaltavat talvihäät

Kuva Anssi Koskinen

Juuli ja Joonas järjestivät talviset häänsä kimalluksen keskellä Porin jokimaisemissa. Edes lumenpuute ei haitannut tunnelmallisia juhlia.

Yhteisten ystävien järjestämät kesäjuhlat Sunniemen kartanossa toivat Juulin ja Joonaksen yhteen vuonna 2013. Kesäbileiden ansiosta toisensa entuudestaan tietäneet porilaiset tutustuivat toisiinsa ja aloittivat yhteisen tarinansa. Kahden vuoden päästä samaisissa juhlissa Joonas vei Juulin kartanon puutarhaan ja kosi. Häiden suunnittelu alkoi heti.

 

Talvihäät

Kuva Anssi Koskinen

Kesähäät vaihtuvat talvihäihin

– Ensin aioimme järjestää kesähäät samaisessa kartanossa, mutta samana kesänä oli tiedossa jo neljät häät ystäväpiirissämme. Ajatus oli aika mahdoton, Juuli naurahtaa.

Tammikuun lapsena Juuli alkoi pohtia lumista maisemaa ja pakkasen huurruttamia puita.

– Olen aina pitänyt talvesta. Kun huomasimme uudenvuoden ajoittuvan lauantaille, teimme päätöksen päivämäärästä.

talvihäät

Kuva Anssi Koskinen

Teemana kimallus

Pari vihittiin Keski-Porin kirkossa ja juhlat järjestettiin Suomalaisella Klubilla. Kristallikruunuin sisustettu tila oli täydellinen valinta. Tyylillisesti se noudatti Juulin ja Joonaksen valitsemaa kimallusta ja pientä ylellisyyttä kuitenkin rennolla otteella. Ravintolahäät helpottivat häästressiä muutoinkin, sillä juhlatilasta sai kaiken tarjoilun.

 

Koristeluissa käytettiin valkoista, beigeä ja kultaista paljettia. Ripaus roosaakin oli mukana. Kuvausseinä oli hitti ja sen edessä vieraat kuvattiin red carpet -tyyliin. Kukkien joukossa oli kullalla värjättyjä eukalyptuksen oksia, jotka oli hankittu Rauhanpuiston Kukasta. Huipennuksena toimi Äänirasian toteuttama konfettisade häätanssin aikana.

talvihäät

Kuva Anssi Koskinen

Tunnelma luodaan valoilla

– Talvessa ja uudessavuodessa on mielestämme omanlaista säihkettä ja juhlavuutta, josta pidimme. Vieraat sanoivat, että oli ihanaa kun ei väkisin tarvinnut keksiä ohjelmaa uudelle vuodelle. Vieraat olivat myös pukeutuneet huikean juhlavasti, monet naisen pitkään iltapukuun, Juuli kuvailee.

Pari oli realistinen eikä osannut edes toivoa lunta häiden ajankohtaan. Siksi pettymystä ei tullut, vaikka maa oli mustana.

– Meitä helpotti ohjelman suunnittelussa se, että vieraat olivat jatkuvasti samassa tilassa. Talvella harvoin viihdytään ulkona pitkiä aikoja.

Kaikkein parhaiten juhlissa otettiin irti talven tunnelmasta erilaisilla valonlähteillä. Kynttilät, valosarjat ja tähtisädetikut olivat kaunis näky.

 

Teksti Tanja Hakala Kuvat Anssi Koskinen

Muokattu: 16.10.2019