Talvihäät neljän kuukauden suunnittelulla

talvihaat

Kuva Milla x Markus

– Olimme molemmat aina ajatelleet sanovamme tahdon kesällä. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat huomatessamme tapaamisemme kymmenvuotispäivän olevan vuoden 2018 viimeinen päivä, Kaisa kertoo talvihäiden alkusysäyksestä.
Siitä hetkestä lähtien talvihäät alkoivatkin tuntua kutsuvilta tunnelmansa vuoksi. Kynttilöitä, hämärtyvä ilta ja mahdollisesti hento lumipeite maassa maalasivat taianomaisen kuvan juhlista mieleen. 

Valokuvaajan varaaminen ensin

Vaikka pari ei ollut tehnyt lopullista päätöstä päivästä, Kaisa varmisti lempikuvaajiltaan Millalta ja Markukselta, että oliko päivä heidän kalenterissaan vapaa. Ja olihan se. Vasta saman vuoden elokuussa Kaisa ja Valtteri varasivat kirkon ja juhlapaikan. Kaikki palaset loksahtelivat stressaamatta paikoilleen.  
– En olisi kestänyt kuukausien tai vuosien mittaista suunnittelua. Halusimme rennot juhlat järjestelyajasta lähtien. 

talvihaat

Kuva Milla x Markus

Vihkiminen kosketti

Hääpäivä oli kaunis, sillä pakkashuurre oli kuorruttanut puut aivan kuin taideoteoksiksi. Noormarkun kirkossa morsiamen ystävä Viia Koivula lauloi Vesalan version kappaleesta Miten ja miksi. Aika monen silmät täyttyivät liikutuksen kyyneleistä. Vihkitilaisuudesta muodostui rento ja juhlava. Koko hääpäiväänsä Kaisa ja Valtteri muistelevat hyvin kiitollisina.
– Meillä oli täysi luottamus kaasoihin ja bestmaneihin. Saimme viettää rennon juhlan heidän ansiostaan, Kaisa kertoo.

talvihaat

Kuva Milla x Markus

Historiallinen hääjuhlapaikka

Juhlinnan jälkeen hääpari vetäytyi ruukkialueella sijaitsevaan majoitushuoneeseen. Ahlströmin alue on kuvankaunis ja historiallinen. Yhtiö on kunnostanut kiinteistöjään lähivuosien aikana tyylikkäiksi majoitushuoneiksi ja niiden joukossa on myös kaunis morsiussviitti nimeltään Liiteri. 
Yön aikana saapui lumimyrsky irrottaen puista kimmeltävän huurteen ja tehden sään vetiseksi.  
– Oli uskomatonta tuuria, että juuri meidän päivänä luonto oli kauneimmillaan ja saimme upeita kuvia, Kaisa kiittelee. 
Pariskunta on palannut hääkuviensa pariin useasti, erityisesti Kaisa, sillä hänellä on ollut lähiviikkoina paljon aikaa. Pinnasängyssä nukkuu päiväuniaan suloinen esikoislapsi, pikkuinen vauva. 

talvihaat

Kuva Milla x Markus

talvihaat

Kuva Milla x Markus

Pitsinen häämekko

Kaisan oli tarkoitus vain katsella pukuja Turun Fiancéessa. Toisin kävi, sillä ikkunassa odotti tulevaa morsianta unelmien mekko mallinuken päällä. Kaisa halusi sovittaa sitä heti, jolloin myyjä kertoi, että hän oli ajatellut pukua Kaisalle jo kuullessaan tämän äänen puhelimessa sovitusaikaa varatessa. Sweetheart-merkkinen mekko oli Kaisalle täydellinen. Klassinen tyyli yhdistyy avoimeen selkään ja pitsiin taidokkaasti. 

talvihaat

Kuva Milla x Markus

Huolettoman helpot häät ja lähiruokaa

Vihkimisen jälkeen hääväki siirtyi Noormarkun Klubille juhlimaan. Rennosti neljän kuukauden aikana järjestetty juhla oli täynnä ikimuistoisia hetkiä. Ruoka tuli juhlapaikalta, mikä helpotti häiden suunnittelua paljon. Herkullisessa menussa oli muun muassa lämminsavustettua hirvipaistia. Juhlapaikka onkin tunnettu lähiruoistaan. Usein lounaalla ja juhlissa on itse kaadettua riistaa Noormarkun metsistä. Kakkuna oli herkullinen kahden suklaan moussekakku marjasinfoniahyytelöllä ja yöpalalla nautittiin hirviburgerit. 

talvihaat

Kuva Milla x Markus

talvihaat

Kuva Milla x Markus

 
Tyylin avaimet

Kaisa

Mekko Sweetheart, Fiancée
Kengät Högl ja Vagabond 
Harmaa takki Zara  
Valkoinen takki Gina Tricot 
Hiukset Mari Virtanen, Luova 
Meikki Piia Bergén, morsiamen kaaso 
Sormus ja korvakorut Brilliant Star, Timanttiset
 
 
Valtteri

Puku Wool stretch -puku, Dressmann 
Takki Oratop Bellandi, Halonen 
Rusetti Create, Halonen 
Kengät Walk Way, Kookenkä 
 
Kimppu ja vieheet Rauhanpuiston kukka 
Catering ja kakku Noormarkun Klubi 
 
Bändi Midstreet 
Laulu kirkossa Viia Koivula 
 
Budjetti noin 10 000 e 

talvihaat

Kuva Milla x Markus

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi
Kuvat Milla x Markus

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2020. Kaisan ja Valtterin häistä ja paljosta muusta voit lukea näköislehdestä, jonka löydät Issuusta.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuusta.

Jaa juttu