Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Suunnittelukäyntiin juhlapaikalla kannattaa valmistautua huolella

suunnittelukäynti hääpaikalle

Kuva Sweet Ice Cream Photography / Unsplash.com

Kun juhlapaikka on varattu ja varausmaksut maksettu, on suositeltavaa, että hääpaikalla käydään tutustumassa ainakin kerran. Tässä pieni muistilista juhlapaikalle, mitä kaikkea olisi hyvä miettiä, selvittää ja jopa kokeilla suunnittelukäynnillä.

Varaa suunnittelukäynti ajoissa

Suositut juhlapaikat ovat täyteen varattuja koko kesän. Yritä järjestää suunnittelukäynti keskelle viikkoa, mutta mikäli vaikkapa kaasojen kanssa aikataulujen yhteensovittaminen on hankalaa, muistakaa järjestellä suunnittelukäyntiä hyvissä ajoin.

Älä lähde suunnittelukäynnille liian aikaisin

Pyri varaamaan asuunnittelukäynti juhlapaikalle vasta kun olette häiden suunnittelussa siinä pisteessä, että tiedät mitä haluatte ja tiedätte riittävästi vaikkapa hääbändin tai hääohjelman tarpeista.

Vieraan saapuminen hääjuhlaan

Vieraan kannalta on tärkeää, että heti alusta asti hän tietää, mihin hänen odotetaan menevä ja hän pääsee mahdollisimman pienillä toimettomilla hetkillä aloittamaan juhlaa. Mieti siis missä ja miten vieraat toivotetaan tervetulleeksi hääjuhlaan? Kuka ja kuinka vieraita ohjeistetaan hääpaikalle saavuttaessa? Jos hääpari odotetaan hääkuvasta, mitä vieraat tekevät sillä aikaa?

Miettikää pöytäjärjestykset

Vielä voi olla aikaista miettiä, missä kukin istuu, mutta pöytien paikat kannattaa hahmotella. Mistä ihmiset tulevat juhlapaikalle sisään? Joutuuko vieras istumaan selin hääpariin tai ohjelman suuntaan? Jääkö tanssilattialle riitävästi tilaa tai mihin pöytiä siirretään? Sujuuko siirtyminen ruokailuun vaivattomasti? Moniko yhteen pöytään mahtuu? Missä hääpari istuu?


Pöytäliinat?Hankitko itse pöytäliinat? Muista mitata pöytien pituus suunnittelukäynnillä.Valot ja sähköt

Riittääkö juhlatilan valaistus vai onko tilassa tarvetta tunnelmavaloille, spottivaloille tai kenties diskovaloille? Pistorasioiden paikat täytyy myös ehdottomasti varmistaa! Suunnittelessasi bändin/dj:n esiintymispaikkaa, tarkistakaa sähkön saatavuus. Entä käytätkö koristelussa sähkövaloja tai -kynttilöitä, mistä niihin sähköt? Kulkureitellä luikertelevat jatkojohdot ei ole paras mahdollinen ratkaisu.

Juhlapaikan keittiön varustus

Vesikannut, maljakot ja astiat. Mitä kaikkea pitopalvelu hoitaa ja mikä kuuluu juhlatilan varusteisiin tai hääparin hoidettavaksi?


Säilytystilat

Kuinka alkoholit mahtuvat kylmään juhlapaikassa? Onko juomien säilytykselle helppoa säilytyspaikkaa, josta täydentäminen myös on helppoa? 


Parkkipaikka

Mikäli juhlapaikan parkkipaikka on pieni tai vieraita saapuu paljon omalla autolla, pohtikaa miten autoilijat opastetaan parkkiin ja miten ohjataan paikottamaan, jotta kaikki mahtuvat myös poistumaan.

Tee koekattausJos aikataulu suinkin antaa periksi testaa myös juhlapaikalla hääkattausta pienimuotoisesti. Onko liikaa, liian vähän? Toimiiko ajatuksesi kuten ajattelit?

Muokattu: 9.4.2024