Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Morsian taltuta häästressi: Neljä takuuvarmaa vinkkiä!

Kuva Brooke Lark / Unsplash.com

Häiden järjestely tuottaa melkein kaikille stressiä. Miten päästä siitä eroon tai torjua se kokonaan? Ammattilaiset kertovat!

Häät-lehden 2/2019 numerossa kerroimme hääblogiyhteisömme morsianten kokemuksia stressistä. Tästä voit napata itsellesi juttuun liittyvän ekstran loistavista vinkeistä. Vastaajina toimittaja ja organisointiguru Anna Perho sekä psykologi Reetta Puuronen.

 

1. Mitä jos häämekko ei mahdu päälle tai ainakin näyttäisi paljon paremmalta, jos ehtisi laihduttaa pari kiloa?

 

REETTA

Lähtökohtaisesti ei kannata ostaa liian pientä mekkoa laihtumisen toivossa, sillä se jos mikä lisää stressiä. On kuitenkin hyvä miettiä, mikä tukee omassa kehossa viihtymistä hääpäivänä? Jos parin kilon pudottaminen tuntuu olevan avainasemassa, niin silloin se voi olla vaivan arvoista, mutta jos tunnistaa, että peilikuva saisi olla aina "pari kiloa hoikempi", niin ratkaisun avaimet ovat muualla. 

 

ANNA

Jos katastrofi ilmenee loppumetreillä, etsi hyvä ompelija, joka osaa päästää vähän saumoista. Laihduttaminen on stressaavaa ja onnistuminen epävarmaa lyhyessä ajassa. Se pitää toteuttaa arveluttavin keinoin, mikä laittaa hermot kireälle. Puku on kaunis, kun se istuu, joten saumavarat auki ja kroppa sisään!

Kuva Radu Florin / Unsplash.com

2. Entä jos kaikki ei olekaan omien tai jonkun tärkeän läheisen odotusten mukaista?

 

ANNA

Niin, mitä sitten? Mitä sitten tapahtuu? Vie ajatus niin pitkälle kuin voit. Jos häissä joku yksityiskohta sakkaa, niin millainen merkitys sillä on elämäsi kannalta viikon, kuukauden tai vuoden päästä? Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Emme voi hallita toisten ihmisten odotuksia tai tunnetiloja. He ovat niistä itse vastuussa aivan kuin me olemme omistamme. Ihmisen onnellisuus on suorassa suhteessa hänen odotuksiinsa. Jos riman virittää niin korkealle, että joutuu jo etukäteen pelkäämään epäonnistumista, sitä pitää tuoda alemmaksi.

 

REETTA

Todennäköistä on, että kaikki ei mene suunnitelmien mukaan ja siksi siihen kannattaa henkisesti varautua. Ennen häitä on hyvä sanoa omat odotukset ääneen ja tarkastella, ovatko ne realistiset. Toinen tärkeä pointti on, että ketä varten juhla pidetään? Yleisesti ottaen hääpäivä on hääparin juhla, jolloin sukulaisten odotusten täyttäminen ei tarvitse olla keskiössä.

Kuva Simon Rae / Unsplash.com

3. Miten selvitä omien lasten riehaantumisesta kirkossa tai juhlapaikalla?

ANNA

Totta kai he riehaantuvat, se on lasten työtä. Oleellista on, että jos tilanne lähtee täysin käsistä, lapsi pitää viedä syrjään rauhoittumaan, jotta hän ei pilaa muiden tunnelmaa esimerkiksi huutamalla. Varaudu tähän sopimalla jonkun kanssa lasten vahtimisesta kriittisissä kohdissa, jos olet itse alttarilla.

 

REETTA

Tästä kannattaa myös keskustella etukäteen lasten kanssa ja käydä läpi päivän kulku. Kertoa ennakkoon, missä tilanteissa joutuu odottelemaan ja milloin kuuluu olla rauhassa, vaikka olisi tylsää.

Kuva Caroline Veronez / Unsplash.com

4. Jotain unohtuu?

 

ANNA

Ei aurinko siitä sammu. Pidä listaa muistettavista asioista käden ulottuvilla, jos jännität kovasti. Ja jos ja kun jotain kuitenkin unohtuu, helpointa on todeta se ääneen. Harva suuttuu toisten mokista, ja päähenkilönä saat todennäköisesti vain myötätuntoa muilta.

 

REETTA

Häiden järjestämisessä on paljon muistettavaa ja päätettävää. Asioiden listaaminen ja vastuun jakaminen kaasojen ja bestmanien kesken auttaa. Toisaalta jos unohduksen muistaa vasta kesken hääjuhlan, ei sen kannata antaa pilata päivää. Useinhan juuri unohdukset ja kömmähdykset jäävät elämään hauskoina muistoina ja tarinoina!

Kuva Frank McKenna / Unsplash.com

 

Teksti Miia Kärnä

Häät-lehti 2/2019 ilmestyy syysiltojen iloksi lokakuussa

Osta ihanan rento rakkausopas: Häät-lehti 2/2019 ilm. lokakuussa

Vastustamaton 180-sivuinen Häät-lehti 2/2019 ilmestyi 10.10.2019 Lehtipisteisiin kautta maan. Numero on edelleen saatavissa sähköisenä Issuu-näköislehtenä.

Muokattu: 20.5.2024