Mainos: Vinkit onnistuneeseen vierailuun Tampereen Häämessuillle 1.–2.2.
Äänestä Vuoden Hääkuva 2025 ja voit voittaa Festive-timanttikorun
Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.
Mitkä ovat teidän yhteisiä lempiruokianne? Jos haluatte syventyä juttelemaan pitkän kaavan kautta, mikä resepti silloin otetaan esille? Tai mihin ravintolaan suuntaatte?
Etsikää syvempää merkitystä parisuhteellenne arjen ruokahetkistä. Häät-tiimin jäsenet kokosivat yhteen reseptit, jotka ovat muodostuneet heidän lemppareikseen omassa parisuhteessa tai perheen arjessa.
Kuva Daniel Hooper Unsplash
Liinan perheessä tehdään Japani-ikävään okonomiyaki-munakasta ja haaveillaan samalla seuraavasta matkasta kirsikankukkien maahan.
Japanilainen okonomiyaki on on helppo, nopea ja maistuva ruoka, eräänlainen suolainen pannukakku. Se on Japanissa katu- ja baariruokaa, josta jokaisessa kaupungissa on omanlainen versio. Okonomiyakia valmistetaan erilaisista aineksista, kuten kaalista, porkkanasta, lihasta tai merenelävistä, jotka yhdistetään pannukakkutaikinaan ja paistetaan pannulla lättyinä. Liinan perheen versio on suomalainen muunnos, jossa kaali on korvattu perunalla ja munakas valmistetaan vohveliraudalla. Pottu-okonomiyaki on nopeaa ja maukasta kasvisruokaa helposti saatavissa olevilla, japanilaisilla mausteilla höystettynä.
2 annosta Valmistus 30 min 150 g perunaa50 g porkkanaa50 g purjoa2 kananmunaa1 dl vettä2 rkl soijaa1 tl sokeria1/4 tl suolaaripaus mustapippuria1 dl vehnäjauhoja1/2 tl leivinjauhetta1-2 rkl öljyä Tarjoiluunteriyakikastikettamajoneesiaruohosipulia tai kevätsipuliaseesaminsiemeniä
Raasta perunat ja porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna purjo joukkoon.
Sekoita kananmunat, vesi, soija, sokeri ja suola. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita kasvisraaste taikinaan.
Paista useita vohveleita vohveliraudalla tai paista ns. perinteisesti kaksi isompaa ja paksumpaa paistinpannulla. Paistoaika 2-4 min puoli, kunnes saanut hieman väriä. Käännä varoen.
Koristele pannari raidalliseksi teriyakikastikkeella ja majoneesilla. Lisää päälle vielä ruohosipulia ja seesaminsiemeniä.
Kuva Häät.fi
Sonja puolisoineen ihastui Italian-matkalla perinteiseen ja yksinkertaisen herkulliseen pastaan nimeltä cacio e pepe. Tarvitset vain hyvälaatuista pastaa, runsaasti pecorino-juustoa, voita ja vastarouhittua mustapippuria. Sekoitusvaiheessa on hyvä, että pastan kimpussa on kaksi käsiparia. Yksinkertaisuudestaan huolimatta reseptin onnistuminen ei ole aina taattu, vaan voitte harjoitella reseptin perfektointia vaikka joka kuukausi. Maku on joka tapauksessa kerta toisensa jälkeen huikea.
2 annostaValmistus 20 min
350 g hyvälaatuista pastaa2 tl tuoretta rouhittua mustapippuria2 rkl voita2 dl pastan keitinvettä200 g pecorinojuustoa hienoksi raastettunasormisuolaa
Laita pasta keittymään suolattuun veteen.
Kuumenna pannulla rouhittua mustapippuria muutama minuutti. Lisää voi ja paista hetki.
Sekoita joukkoon 2 dl pastan keitinvettä ja anna poreilla. Sekoita kuumalla pannulla joukkoon valmiiksi valutettu pasta ja pecorino vauhdikkaasti ja huolellisesti: tässä vaiheessa lisäkädet ovat tarpeen.
Mausta sormisuolalla ja nauti heti!
Kuva Marekonline Pixabay
Maria on löytänyt puolison kanssa vietettäviin iltoihin välimerellisen kasvisruoan kikherneistä.
4 annostaValmistus noin 60 min (+ mahdollinen kikherneiden liotusaika)
500 g kikherneitä300 g lehtimangoldia tai pinaattikiinankaalianeitsytoliiviöljyä3 valkosipulinkynttä1 pala leipää1 rkl paprikajauhetta2 kypsää tomaattia, raastettunasuolaa
Laita kikherneet likoamaan veteen edellisenä iltana vedessä tai käytä reseptissä valmiiksi keitettyjä kikherneitä purkista.
Keitä liotettuja kikherneitä veden kanssa painekattilassa huuhdeltujen mangoldinlehtien kanssa. Lisää myös suolaa ja tilkka öljyä ennen kattilan sulkemista. Anna kypsyä 35 minuuttia. Voit käyttää myös tavallista kattilaa.
Kuullota sillä välin valkosipulia ja leipää pannulla öljyssä. Siirrä pois pannulta ja murskaa soseeksi.
Paista samalla pannulla kaksi kypsää tomaattia, ja raasta ne.
Lisää paprikajauhe ja survottu leipä-valkosipulitahna pannulle.
Kun kikherneet ovat valmiita, lisää joukkoon kastike pannulta ja hauduta vielä hetki miedolla lämmöllä.
Kuva Pirkko Seitsenpiste Pixabay
Aikoinaan junnulätkä-äitinä ja aktiivisena peruskoululaisen huoltajana toiminut Sanna tuli vuosien aikana leiponeeksi lukuisia eri versioita mokkapaloista, joista nauttivat niin oma perhe, opettajat kuin jääkiekkoturnausvieraat. Tästä Sannalle jäi mieleen se odotus, kun perheenjäsenet kyselivät keittiössä reunapaloja. "Saisiko ottaa edes yhden palan?"
Nykyisinkin kysymys ”Leipoisinko jotain? Mokkapaloja?” tuo positiivisen hyvän mielen tuulahduksen perheeseen. Mokkapalat ovat Sannan perhettä yhdistävä leivonnainen, joka onnistuu aina ja antaa monta nautinnollista kahvihetkeä.
PellillinenValmistus noin 60 min
3 munaa3 dl sokeria4 dl vehnäjauhoja½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta2 tl leivinjauhetta1 tl vaniljasokeria1 ½ dl maitoa1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia
Kuorrute300 g tomusokeria½ dl kaakaojauhetta2 rkl sulatettua voita tai margariinian. 4 rkl vahvaa kahvia
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti nostellen.
Lisää maito ja sulatettu voi tai margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää hieman tomusokeria. Paksua kuorrutetta voit ohentaa puolestaan kahvilla.
Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle värikkäitä strösseleitä.
Kuva DesignDrawArtes Pixabay
Tanjan perheen lohturuokana toimii klassisesti pizza. Pizzailta on se hetki, kun he perheenä kokoontuvat keittiöön tekemään ja olemaan yhdessä.
Tanjan perheellä on tällä hetkellä melkoista menoa arjen haasteineen, kuten varmasti monella perheellä. 10-vuotiaat kaksostytöt Isla ja Isella ovat tehneet omat pizzansa jo ihan pienestä asti. Kinkku-ananas-täytteisiin on vuosien aikana saanut lisätä pepperonin silloin tällöin. Eipä tarvi pizzapäivinä miettiä maistuuko ruoka kaikille vai ei, hah!
Tätä perinnettä perhe yrittää pitää yllä joka viikko. Ne on ne pienet, yksinkertaiset ja arkiset hetket, jotka jäävät muistoihin ikuisesti. "Uskoisin, että kun lapsemme aikuisina tekevät pizzaa, he palaavat tunnemuistoissaan lapsuuden hetkiin."
Melko usein mennään helpoimman kautta: ladotaan täytteet valmiisiin pohjiin ja alle tomaattipyreetä. Mutta jos joskus on ekstra-aikaa, tämä Henri Alénin paras tomaattikastike pizzaan (lähde: IS) vie pizzaelämyksen todellakin seuraavalle tasolle!
Kuva Olilynch Pixabay
Sarille tuli ensimmäisenä mieleen aurinkoinen drinkki Aperol Spritz, joka on hänelle ja puolisolleen yhteinen makumuisto Italian-matkoilta. Heille sen maku tuo kutkuttavasti mieleen kauniit auringonlaskut ja uusien makuelämysten odotuksen, kun sen nauttii italialaiseen tapaan aperitiivina ennen illallista.
Oikea Aperol Spritz tehdään italialaisesta Aperol-katkerosta ja prosecco-kuohuviinistä, joihin lisätään soodavettä, jääpaloja ja appelsiininviipaleita. Juoman synnyinseudulla Veneton alueella juomaan on joskus lisätty appelsiinisiivun lisäksi myös oliivi, mutta voit tarjoilla oliiveja myös erikseen pienenä suolapalana.
1 annos
paljon jäitä9 cl prosecco-kuohuviiniä6 cl Aperolia3 cl soodaapari appelsiininviipaletta
Tee tai osta etukäteen isoja jääpaloja, jotka eivät sula nopeasti. Jäiden tarkoitus on pitää juoma kylmänä, ei laimentaa sitä.
Kokoa juoma isoon jalalliseen lasiin. Täytä lasi jäillä. Kaada lasiin ensin proseccoa ja lisää vasta sen jälkeen Aperolia. Lisää viimeiseksi pieni tiraus soodaa tai esim. appelsiinilla maustettua kivennäisvettä.
Viimeistele juoma vastaleikatuilla puolikkailla appelsiininsiivuilla.
Jos teillä on mielessä maa, jonka ruokia te molemmat rakastatte, lähtekää sinne häämatkalle tai häiden vuosipäivämatkalle!
Koonnut: Sari Yli-Salomäki
Muokattu: 17.12.2024
Lue Sarin pääkirjoitus parisuhteen ruokahetkistä Häät-lehdestä 1/2025 (ilm. 8.1.2025).
Ihanan romanttinen uusi Häät-lehti 1/2025 ilmestyy näköislehtenä 26.12.2024 ja painettuna Lehtipisteisiin 8.1.2025. Klikkaa artikkeliin ja löydä sinua lähimpänä olevat lehtipisteet tai osta lukuoikeus verkkolehteen.
Onnellisissa liitoissa puolisot ajattelevat toisistaan positiivisesti ja ihailevat toisiaan. Nämä tu...
Kaikenlainen apu on hääparille aina tarpeen. Tarkka paikka on mikä liikaa. Hienovaraisuus on valttia...
Rakkaussuhde ei aina takaa onnellisuutta. Ota nämä vinkit käyttöösi!
Lue miten toimituspäällikkö Tanja liikuttui syvästi haastatellessaan Jenniä ja Riku-Villeä lokakuuss...
Miksi suomalaiset menevät naimisiin? Kaksi syytä nousee ylitse muiden: rakkaus omaa kumppania kohtaa...
Menikö kaikki nyt pilalle? Parisuhdeterapeutit rohkaisevat pariskuntia opettelemaan rakentavan riite...
Tampereen Häämessut & Juhlat on vuoden kohokohta kaikille hääsuunnittelusta ja juhlista kiinnostuneille. Messuilla pääset tutustumaan uusimpiin trendeihin, tapaamaan alan ammattilaisia ja saamaan inspiraatiota omaan suurpäivääsi.
Tässä Tampereen Messujen vinkit, joiden avulla voit varmistat, että vierailusi Tampereen Häämessuilla 1.-2.2.2025 on mahdollisimman onnistunut ja antoisa.
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja sama pätee myös häämessuvierailuun. Tutustu etukäteen messujen ohjelmaan ja aikatauluun, jotta tiedät, mitä haluat nähdä ja kenen kanssa haluat keskustella. Messujen verkkosivuilta löydät kartan, ohjelma ja näytteilleasettajien tiedot, joten voit suunnitella reittisi ja aikataulusi etukäteen.
Kun tiedät, mitä kaikkea messuilla on tarjolla, laadi itsellesi aikataulu. Merkitse muistiin tärkeimmät ohjelmanumerot, kuten muotinäytökset, asiantuntijaluennot ja esittelyt, jotka haluat ehdottomasti nähdä.
Monet näytteilleasettajat tarjoavat messuilla erityisiä tarjouksia ja alennuksia, jotka voivat auttaa sinua säästämään rahaa hääjärjestelyissä. Muista kysyä mahdollisista tarjouksista ja hyödyntää niitä, jos löydät jotain, mikä sopii suunnitelmiisi. Messuilta voit löytää myös ainutlaatuisia tuotteita ja palveluita, joita et ehkä muuten tulisi harkinneeksi.
Tänä vuonna Tampereen Häämessuilla Hääpuku Outlet by Lavem!
Käy läpi hääsuunnitelmasi ja mieti, mitä kysymyksiä sinulla on hääjärjestelyihin liittyen. Juttele rohkeasti näytteilleasettajille, kysy kysymyksiä ja kerro omista suunnitelmistasi. Voit saada arvokkaita neuvoja ja suosituksia alan ammattilaisilta sekä löytää uusia yhteistyökumppaneita tai palveluntarjoajia.
Tutustu näytteilleasettajiin täältä.
Messuilla on paljon nähtävää ja koettavaa, joten varaa aikaa myös inspiraatiolle. Kiertely ja uusien ideoiden kerääminen voi olla yhtä tärkeää kuin käytännön tiedon hankkiminen. Pysähdy ihastelemaan kauniita koristeita, unelmoimaan upeista hääpuvuista ja nauttimaan tunnelmasta vaikkapa kuohuvan juolman kera.
Ota paljon kuvia ja videoita messukäynnistäsi. Tämä ei ainoastaan auta sinua muistamaan kaikkea näkemääsi ja kokemaasi, vaan voit myös jakaa hetkiä sosiaalisessa mediassa ja inspiroida muita. Ota seurantaan Tampereen Häämessujen somekanavat ja tägää messut ja näytteilleasettajat, ja käytä messujen virallisia hashtageja, jotta muutkin voivat löytää sisältösi.
Instagram @haamessutjajuhlat ja Facebook @haamessutjajuhlat
Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua saamaan kaiken irti vierailustasi Tampereen Häämessuilla. Muista, että hääsuunnittelu on ihanaa aikaa, ja messut ovat täydellinen paikka saada inspiraatiota ja löytää juuri sinulle sopivia ratkaisuja.
ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä TAMPEREEN MESSUT
Tampereen Häämessut la–su 1.–2.2.2025 Tampereen Messukeskuksessa Tule hakemaan parhaat vinkit ja ihanat ideat häiden suunniteluun. Inspiroidu ammattilaisten vinkeistä ja upeista näytöksistä.
Lue lisää
Tampereen Häämessut & Juhlat1.-2.2.2025
Tampereen Messu- ja UrheilukeskusIlmailunkatu 20, TAMPERE
sähköposti asiakaspalvelu@tampereenmessut.fi
IG @haamessutjajuhlat
FB @haamessutjajuhlat
Muokattu: 23.1.2025
Häät-verkkopalvelut (Editus Oy) tarjoavat sinulle laadukasta kotimaista hääsisältöä ja keräävät evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat laitteesi selaimeen. Ne kertovat meille esimerkiksi, millaisella laitteella käytät verkkopalvelua ja oletko vieraillut sivustoillamme aikaisemmin. Näiden tietojen avulla kehitämme sinulle parempia palveluja ja voimme tarjota kohdennettua mainontaa ja markkinointia. Hyödynnämme myös analytiikkaa raportoinnissa sekä kävijämäärien ja mainonnan mittaamisessa. Häät-verkkopalveluille on myönnetty kertova Avainlippu-tunnus.
Valitsemalla ”Hyväksy” annat suostumuksesi siihen, että Häät-verkkopalvelut teknologiakumppaneineen tallentaa ja käyttää tunnisteita edellä mainittuihin tarkoituksiin ja käsittelee niiden avulla kerättyjä tietoja markkinoinnin ja mainonnan kohdentamiseen. Osa Häät- verkkopalveluiden tallentamista tunnisteista on välttämättömiä palvelujen ja kotimaisen hääsisällön tarjoamiseksi. Lupasi koskee palveluita haat.fi ja haamessutnetissa.fi.
Lue lisää evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteesta.
Nämä ovat välttämättömiä sivuston toiminnan kannalta. Näitä tietoja käytetään helpottamaan verkkosivuston käyttöä ja näitä ei voi poistaa.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivuston kävijöiden seuraamiseen, jotta julkaisijat voivat kohdentaa markkinointiaan asiaankuuluvilla ja kävijää kiinnostavilla mainoksilla. Käyttämiämme työkaluja on muun muassa Facebook Pixel.
Keräävät tietoja verkkosivustomme käytöstä, esimerkiksi käynneistä sivuilla tai virheilmoituksista. Nämä tiedot yhdistetään ja anonymisoidaan, ja niitä käytetään verkkosivustomme kehittämiseen. Käyttämämme analytiikka-työkalut ovat : Google Analytics, Hotjar, Clarity ja Insight Pixel.