Huoletonta ja rentoa hääsuunnittelua muiden avulla

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Huoletonta ja rentoa hääsuunnittelua muiden avulla

All Inclusive häät Vanajanlinna

Hotellissa tai kartanossa järjestetty all inclusive -hääjuhla on oiva valinta kiireisille pareille ja erityisesti pienten lasten vanhemmille. Juhlat järjestyvät vähemmällä vaivalla ja melkein samalla budjetilla kuin suurimman osan itse tehden.

Jokainen häänsä itse järjestänyt tietää, miten paljon työtä juhlat loppujen lopuksi teettävät. Häidenalusviikot ovat täynnä palavereja, askartelua, ostoksia ja ylipäätään asioiden hoitamista. Muistettavia asioita on satoja. Yleensä eniten järjestettävää on häissä, jotka pidetään vuokratussa juhlatilassa. Paikan päälle on tuotava muun muassa pitopalvelu, koristelu, musiikki ja mahdollisesti valaistus.

Mutta entä jos haluaisi päästä vähän helpommalla? Silloin kannattaa harkita all inclusive -häitä. Häitä, joissa juhlatila ottaa hoidettavakseen melkeinpä kaiken juhlaan liittyvän. Kihlapari huolehtii vain omasta pukeutumisestaan ja tulee sormuksineen paikalle.

All Inclusive häät Anna ja Ville

Kuva Oscar Lindell / Studio Lindell

Parin näköinen päivä

Anna ja Ville Sariola huokaisivat helpotuksesta tehdessään päätöksen häiden järjestämisestä Vanajanlinnassa. Kiireinen pariskunta on kesäaikaan melkein tauotta kiinni tivolitöissä, eikä aikaa muuhun juuri löydy.

– Se, että Vanajanlinna hoiti kaiken, oli meidän kannaltamme olennaisen tärkeää. Häästressi ja -paineet helpottuivat huomattavasti, kun huomasimme että kaikki asiat saatiin järjestymään toiveidemme mukaan ilman suurempia ongelmia. Häitämme järjestäneet henkilöt tutustuivat meihin ja olivat aidosti kiinnostuneita tekemään päivästä meidän näköisemme.

Kaikki yhdessä paketissa

Vanajanlinna oli parin ykkösvalinta, ja sieltä löytyikin heille sopiva päivä. Aloituspalaverissa sovittiin suuret linjat, kuten alustava vierasmäärä ja tarvittavat juhlatilat. Yksityiskohdat viilattiin kuntoon juhlapaikan toimesta, ja pariin otettiin yhteyttä vain tarvittaessa.


– Tiesimme silti koko ajan, missä kohtaa valmisteluissa mentiin. Esitimme toiveita ja oikeastaan kaikki toteutuivat. Viinit ja menun kävimme valitsemassa paikan päällä.


Kaikki palvelut kattava juhlatila on usein siitäkin hyvä valinta, että yrityksellä on yleensä hyvät kontaktit alan muihin toimijoihin, kuten floristeihin ja bändeihin. Näihin Anna ja Villekin saivat apua, eikä aikaa muiden palveluiden valitsemiseen tarvinnut juurikaan käyttää.

All Inclusive häät Anna ja Ville

Kuva Oscar Lindell / Studio Lindell

”Vain sää stressasi”

Hääpäivän koittaessa pariskuntaa hieman jännitti ja juhlan sujuminen suunnitelmien mukaan mietitytti alkuun. Kaikki sujui kuitenkin hienosti.

– Meitä ei häiritty kysymyksillä hääpäivän aikana kertaakaan. Jasmin ja Maarten Vanajanlinnasta olivat jo aiemmin kysyneet, ketkä ovat avainhenkilöitä, joiden kanssa he voivat päivän aikana keskustella. Me päädyimme siis stressaamaan hetken ainoastaan säästä, sillä meidät vihittiin ulkona. Onneksi sateet väistyivät juuri ajoissa!

Anna ja Ville kiittelevät vuolaasti juhlapaikan lisäksi kaasoja, bestmaneja ja seremoniamestaria. Heidän ansiostaan kaikki sujui saumattomasti. Seuraavana päivänä henkilökunta ja kaasot sekä bestmanit pakkasivat tärkeät tavarat talteen hääparin nauttiessa häiden jälkeisestä huumasta.

all inclusive haat Anna ja Ville

– Erityisesti olimme iloisia ja otettuja siitä, että saimme luvan pitää hääpäivänämme meille tärkeän ja elämäämme kuvaavan symbolin, tivolin Hevoskarusellin, Vanajanlinnan etupihalla vastaanottamassa vieraita.

 

Mitkä all inclusive -häät?

* Häät, jotka järjestetään hotellissa, ravintolassa tai esimerkiksi kartanossa.

* Hääpari antaa juhlansa järjestelyt juhlapaikan osaavalle henkilökunnalle, eikä heidän tarvitse murehtia ollenkaan esimerkiksi koristelusta.

* All inclusive -häihin tulee juhlatilan puolesta ruoat ja juomat, jolloin niitä ei tarvitse (eikä voi) itse tuoda paikan päälle.

* All inclusive -häiden hinta riippuu erityisesti tarjottavista ruoista ja juomista ja voi hyvin olla melkein sama kuin vuokratussa juhlatilassa järjestettyjen häiden. Erillistä vuokraa paikasta ei yleensä makseta, vaan se ”kuuluu hintaan”.

* Etuina helppous, vaivattomuus ja stressittömyys.

* Vapauttaa aikaa muullekin elämälle häitä lähestyvinä viikkoina.

 

Teksti Tanja Hakala 

Kuvat Studio Lindell ja Oka Morikawa

Loistavia all inclusive -hääpalveluita tarjoavat Suomessa esimerkiksi

Vanajanlinna Hämeenlinnassa
Krapi Tuusulassa
Break Sokos Hotel Koli Lieksassa

Muokattu: 12.12.2022