Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden suunnitteluopas

Hääsuunnittelijan palkkaaminen maksaa mutta rahalle saa vastinetta ja säästöä

Kuva rawpixel.com

Hääsuunnittelijan käyttäminen häiden järjestämisessä ei ole enää epätavallista Suomessakaan. Suunnitteluavun käyttäminen on nouseva trendi, ja yhä useampi hääpari ostaa häihinsä ainakin joitain suunnittelupalveluja.


– Naimisiin menee keskimäärin yli kolmikymppisten sukupolvi, joka on tottunut käyttämään palveluita myös arjessaan, miksei myös juhlassa, toteaa Häät-median päätoimittaja Sari Yli-Salomäki.

– Palveluita ostamalla pari järjestää itselleen mielenrauhaa ja varmuutta siitä, että järjestelyt hoituvat hyvin. Kiireisen työn tai vauva-arjen ohella häiden järjestäminen voi myös olla aika raskas projekti, joten hääsuunnittelijan palkkaamisella ostetaan itselle myös enemmän vapaata aikaa häiden alle, Sari Yli-Salomäki jatkaa.

Mistä sitten tunnistaa ammattitaitoisen hääsunnittelijan, joka oikeasti osaa hommansa. Kysyimme hääsuunnittelukonkari Janne-Caro Pykälältä, mistä hääammattilaisen tunnistaa.


– Hyvältä hääsuunnittelijalta löytyy oikeaa kokemusta erilaisten juhlien, tapahtumien ja häiden järjestämisestä. Lisäksi ammattilainen on idearikas ja ymmärtää toiveesi, sekä kertoo selkeästi, mikä on mahdollista antamasi budjetin raameissa, valaisee Janne-Caro Pykälä.

Helposti mielletään, että suunnittelupalveluiden ostaminen on kalliista.– Tottakai laatu maksaa, mutta hääsuunnittelijan palkatessaan rahalle saa vastinetta ja säästöäkin. Hyvin verkostoitunut ammattisuunnittelija saa edullisempia sopimuksia muun muassa juhlatiloihin, catering-yrityksiin, häämatkoihin, kukkiin tai somistamoihin kuin hääpari itse.

Kiireinen hääpari hyötyy myös ajassa. Morsiamen ei tarvitse istua yökausia tietokoneella etsimässä täydellisiä teemaväriin sopivia somisteita. Ammattisuunnttelija tietää usein heti, mistä tarvittava tuote tai palvelu löytyy.


– Hääsuunnittelija kartoittaa eri vaihtoehdot puolestasi ja valitsee niistä parhaat toiveidesi pohjalta, Pykälä muistuttaa.

 

Kuinka morsiuspari valitsee itselleen sopivan hääsuunnittelijan

 

Mieti omat tarpeesi

Hääsuunnittelijaa ei tarvitse palkata huolehtimaan ihan kaikesta. Kyse voi olla vaikka pelkästään koristeluiden suunnittelusta tai ohjelman tilaamisesta.– Luota sydämesi ääneen, eli jos epäilet miten selviät yksin kaikesta, palkkaa ammattilainen, neuvoo Janne-Caro Pykälä.

Varaa ajoissaHääsuunnittelija myy ennen kaikkea omaa työaikaansa. Suunnittelija harvoin pystyy ottamaan samalle päivälle useampia häitä. Varsinkaan, jos toivoo hääsuunnittelijan olevan paikalla hoitamassa asioita.


Tarkista hääsuunnittelijan taustatMitä ja millaisia tilaisuuksia hääsuunnittelija on tehnyt aiemmin?

– Mitä suunnittelijasta sanotaan keskustelupalstoilla? Usein yksittäisiin haukkuihin ja ylisanaisiin kehuihin on hyvä suhtautua varauksella. Neutraalit kommentit tai ei mitään julkaistua, voi kieliä enemmän siitä, että kaikki on ok, sillä usein ihminen mieluummin valittaa kuin antaa positiivista palautetta, muistuttaa Janne-Caro Pykälä.


Muista henkilökemiat

– Innostuuko suunnittelija häistänne aidosti ja intoutuu suunnitteluun mukaan, vai onko kyse ensimmäisenä rahasta, kysyy Janne-Caro Pykälä.

Kun hääsuunnittelija on valittu


– Uskalla luottaa suunnittelijaasi, anna hänelle työrauha, odota ja keskity silloin, kun asioita käydään yhdessä läpi, neuvoo Janne-Caro.

Uusi yhdistys tekee töitä alan tunnettuuden eteen

Hääsuunnittelu alana ei ole uusi Suomessa, mutta vasta viime vuosina siitä on tullut tiedetty. Tunnettu se ei ole vieläkään. Esimerkiksi kouluttautumismahdollisuuksia alalle Suomessa ei vielä juurikaan ole.– Vasta 2010-luvulla hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmassa opiskelevat tekevät tutkimuksia ”uudesta” alasta, vaikka vanhimmat alalla toimineet ovat työskennelleet hääsuunnittelijoina Suomessa jo 30 vuotta, naurahtaa Janne-Caro Pykälä.


Suomeen perustettiin kesällä Suomen Hääsuunnittelijat ry, jonka tarkoitus on koota yhteen suomalaiset ammattitaitoiset hääsuunnittelijat. Janne-Caro Pykälä on uuden yhdistyksen varapuheenjohtaja.


– Suomen Hääsuunnittelijoiden on tarkoitus luoda näkyvyyttä hääsuunnittelulle erikoisalana ja tuoda esille suomalaisten hääsuunnittelijoiden vahvaa ammattiosaamista ja tarpeellisuutta. Lisäksi tavoitteemme on kehittää alalle ammattikoulutusta, summaa Janne-Caro Pykälä yhdistyksen tehtäviä.


Muokattu: 4.6.2024

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Ilmainen ja muokattava häiden muistilista löytyy Häät.fistä

Kun kaipaat häidesi suunnittelun tueksi hääsuunnittelu listaa, muistilistaa tai to do -suunnitelmaa,...

Laske hääbudjetti helposti ja nopeasti Häät.fissä

Häiden rahamenot aiheuttavat usein pään vaivaa, siksipä Häät.fin häiden suunnittelutyökaluissa on il...

Häävieraslistan hallitseminen on yksinkertaista Häät.fissä

Mihin ihmeeseen alan kerätä häiden vieraslistaa? Häät.fissä on vieraslista-työkalu, jonka avulla lu...

Aloita häiden suunnittelu ottamalla maksuttomat häiden suunnittelutyökalut käyttöön

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen avulla suunnittelet onnistuneet häät helposti. Käytössäsi on i...

Häät.fi uudistuu huhtikuussa 2024

Häät.fi on julkaistu uudistuneena! Lisää näppäriä ominaisuuksia häiden suunnitteluun on tulossa pian...

Kuka saa hääkutsun? Mitä tapakouluttaja tästä sanoo

Kutsu hääjuhlaan on usein hyvin odotettua postia. Vieraslistan laatiminen aiheuttaa silti monelle pa...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024