Haaga-Heliassa opiskellaan häiden suunnittelua

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Haaga-Heliassa opiskellaan häiden suunnittelua

Haaga-Heliassa opiskellaan häiden suunnittelua

Haaga-Helian ammattikorkeakoulu tarjoaa erityislaatuisen koulutuksen, jota ei löydy muualta Suomesta tai Euroopasta. Wedding Planning & Management -kurssilla tutustutaan hääalaan kokonaisvaltaisesti. Viisi kuukautta kestävän kurssin voivat valita omaan opinto-ohjelmaansa kaikki Haaga-Helian opiskelijat, ja se toteutuu tällä hetkellä Porvoon Campuksella. Ohjelmaa vetää alun perin Kreikasta kotoisin oleva Chryssa Skodra.

Haaga-Heliassa opiskellaan häiden suunnittelua

Organisointitaidot ja häätrendit haltuun

– Olen työskennellyt opettajana Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa vuodesta 2010 lähtien ja vuonna 2012 kerroin esimiehelleni ideasta aloittaa uusi Wedding Planning and Management -kurssi. Ammattimaisesti järjestetyt häät on nouseva trendi, ja kurssin sisältö sopii hyvin yhteen muun opinto-ohjelmamme kanssa. Vuonna 2013 toteutimme ensimmäisen hääkurssimme, jolle ilmoittautui 40 opiskelijaa. Viime vuonna järjestimme opiskelijoiden kanssa myös ensimmäiset We Do! -häämessut Porvoossa ja suunnittelimme häät oikealle parille. Tänä vuonna järjestämme seitsemästä eri maasta tulevien oppilaitteni kanssa upeat We Do! -häämessut Helsingin Pasilassa 15.5.2015, kertoo opettaja Chryssa Skodra.

– Lähitulevaisuudessa tavoitteenani on saada toteutettua ammattikorkeakoulututkinnosta irrotettu, ammattitaitoa täydentävä hääkurssi jo alalla toimiville hääsuunnittelijoille ja niille, jotka haaveilevat tulevansa sellaisiksi, Skodra kertoo.

Kurssilla opiskellaan erilaisia hääteemoja, hääalan trendejä ja kaikkea sitä, mitä häiden järjestäminen pitää sisällään. Opiskelijat tutustuvat eri kulttuurien hääperinteisiin ja niiden hääjuhlalle asettamiin vaatimuksiin, kirjoittavat yhteistä blogia We Do Dream Weddings ja ovat erittäin aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Myös yhteistyökumppaneiden hankinta ja verkostoituminen ovat tärkeä osa kurssia.

Haaga-Heliassa opiskellaan häiden suunnittelua

Olen oppinut tekemällä

– Tällä kurssilla, kuten koko Haaga-Heliassa, opimme tekemällä ja saamme käytännön kokemusta oikeiden projektien kautta. Aikatauluttaminen, yhteistyö ja monipuolinen osaaminen ovat kaikki taitoja, joita voimme hyödyntää tulevaisuudessa, kertoo opiskelija Riikka Williams.

Riikka Williams haluaa hääsuunnittelijaksi valmistuttuaan Haaga-Heliasta.

– Tämä viiden kuukauden mittainen kurssi on antanut hyvät valmiudet tulevaisuuteen, ja olen onnekas, että tällainen kurssi on mahdollista yhdistää opintoihin, Williams jatkaa.

Teksti Riikka Williams
Kuvat We Do! -häämessut

Muokattu: 26.9.2017