Tässä ovat Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailun kymmenen finalistisuunnittelijaa

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Tässä ovat Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailun kymmenen finalistisuunnittelijaa

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu on kultasepille suunnattu ja alalla arvostettu kilpailu, jonka teema on vuonna 2020 ”Sinä & Minä”. Kotimaiset kultasepät ja korumuotoilijat haastettiin luomaan uudenlaisia, kiinnostavia sormuksia, jotka ilmentävät kahden ihmisen välistä ystävyyttä, yhteyttä ja kumppanuutta. Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun tarkoitus on kannustaa suomalaisia käyttämään koruja rohkeasti ja erilaisissa tilanteissa. 

Vuoden Kaunein Sormus 2020 kilpailukutsu Sinä & Minä

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailun teema ”Sinä ja Minä” haastoi korusuunnittelijat pohtimaan, millainen sormus sopisi meille molemmille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Syy samissormusten hankintaan voi olla vaikkapa ystävyys, yhteinen harrastus, työ, opiskelu tai rakkaus.
 
Kilpailuun osallistui tänä vuonna lähes 50 sormusta, ja niistä on valittu finaaliin seuraavien kymmenen korusuunnittelijan työt:
 
Anneli Aaltonen, Papaja
Kalle Hakola
Anu Kaartinen, Anu Kaartinen Jewellery
Emil Lindfors, Emil Lindfors Design
Jussi Louesalmi, Au3 Kultasepät
Mika Mäkinen, Kultaseppä Mika Mäkinen
Tuuli Niinivaara, TuuliVaara
Harri Nukarinen, Aito Helsinki
Petri Pulliainen, Kultaseppä Petri Pulliainen
Annika Takanen, Festive-timanttikorut
 
Finalistisormukset julkistetaan lokakuun alussa, jolloin käynnistyy yleisöäänestys Häät.fissä. Sormukset ja niiden suunnittelijat esitellään myös 16.-18.10.2020 järjestettävillä I love me -messuilla sekä Häät-lehdessä lokakuussa. Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella ja voittaja julkistetaan marraskuussa.

Esiraati valitsi finalistikymmenikön

Finalistit valitsi esiraati, johon kuuluivat juontaja Hanna Kinnunen (Aito Iskelmä), yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen (Designmuseo), johtava intendentti Hanne Siekkinen (Huutokauppa Helander), toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi) sekä tiedottaja Riikka Luomanpää (I love me, Messukeskus).
 
Sormuksia arvioidessaan raati kiinnitti huomiota niiden laatuun, omaperäisyyteen ja estetiikkaan. Sen lisäksi pohdittiin myös sitä, miten sormuksen tarina tukee muotokieltä ja miten se ilmentää annettua teemaa.
 
Finaaliin pääsy on arvostettu saavutus, josta seuraa jokaiselle finalistikorulle arvokasta näkyvyyttä järjestäjien nettisivuilla ja somekanavissa. Vuosittain yli 10.000 koruista kiinnostunutta henkilöä on äänestänyt suosikkisormustaan. Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun voittaja saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 3000 euron stipendin.
 
Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut, Häät-lehti ja Häät.fi. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 13. kerran.

Vuoden Kaunein Sormus – The Ring of the Year in Finland

2019: Pretty in Pink, Laura Darth (By Laura Darth)
2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Muokattu: 12.6.2020