Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkoristelu

Puutarhahäät omalla pihalla omenapuiden katveessa – rennon boheemit keväthäät

hääpari kohottaa kuohuviini laseja puutarhahäissä

Kuva Uula Creative

Kun ajatus isoista ja perinteisistä häistä tuntuu vieraalta, mutta visuaaliset ja näyttävät häät boheemilla tyylillä ovat ykköstoive, ei auta muuta kuin juhlia rakkautta omalla pihalla tai lainaniityillä omenapuiden alla. Rennot puutarhahäät sopisivat myös luontoa rakastavan hääparin hääjuhlaan täydellisesti.

Häät ulkoilmassa on maailmanlaajuisesti yksi suosituimpia trendejä. Tosin me suomalaiset monesti suhtaudumme vähintään hiukan epäillen ajatukseen puutarhahäistä, mutta ei anneta sääepäilyjen nujertaa hääunelmia.

Boheemit häät Omenapuutarhassa bohohääkattaus

Kuva Uula Creative

Bohohäissä korostuu rentous, jonka takia juhlaa on helppo mukauttaa omaan makuun sopivaksi

Boheemi-hääteema tuo rennon ja epävirallisen tunnelman rakkauden juhlaan! Yksilöllisyys ja luovuus ovat bohohäiden juttu, joten älä epäröi yhdistää erilaisia tyylejä ja värejä!

Modernien boheemien häiden kauniit sävyt ja rouheat yksityiskohdat yhdistettynä runsaisiin kukkiin ovat vaikuttava näky. Boho on häätyylinä hyvin monimuotoinen, ja kun tyyli toistuu kukissa, kutsuissa, väreissä ja muissa somisteissa, lopputuloksena on eheä kokonaisuus. Intiimin hääjuhlan ei tarvitse olla pelkistetty!

Trendikkään ripauksen bohotyyliin saat yhdistelemällä luksusta ja ajankohtaisia värejä, kuten smaragdinvihreää, roosan sävyjä ja puhtaan valkoista.

Boheeminen keväthäiden väriehdotus

Vihkiminen rennosti puutarhassa omenapuiden katveessa

Kun hääjuhlaa vietetään puutarhassa myös vihkimisen voi järjestää juhlapaikalla. Vihkipaikka nostettiin esiin puutarhassa näyttävästi vihkikaaren ja sen boheemin koristelun avulla.

Boheemit puutarhahäät vihkikaari

Kuva Uula Creative

Boho = Tee niin kuin itse tykkäät!

Rennot häät tarkoittavat myös sitä, että voi vapautua ennakko-odotuksista häiden suhteen. Kun hääjuhlan vierasmäärä on pienempi, ei hääparin tarvitse miettiä niin tarkkaan päivän aikatauluja, kuljetuksia tai juhlapaikan kokoa. Omalla pihalla järjestetyt häät tuovat rentoutta myös valmisteluihin. Jos kaipaa hääjärjestelyihin vielä lisää rentoutta, juhlasuunnittelija auttaa kaikessa ja tuo kokemuksellaan päivään lisää taikuutta ja rentoutta.

Näillä yksityiskohdilla otettiin rento bohotyyli haltuun

  • Murretun väriset kankaiset lautasliinat
  • Runsaasti kaitaliinoja
  • Hampusta tehdyt tabletit
  • Käsintehdyt paperituotteet
  • Rennot kukka-asetelmat

Omenapuiden alle katetun juhlan ideoi ja stailasi sekä kaikki kukat sitoi hääsuunnittelija Micu Mäkitalo Juhlakirsikasta. "Tavoitteeni on aina olla täydellä sydämellä mukana parien hääsuunnittelussa, ja minulle onkin erittäin tärkeää saada aikaan parin näköinen juhla", Micu Mäkitalo kuvailee.

Hääkattaus ja somistus

Runsaus, käsintehdyt yksityiskohdat ja romanttisen maanläheinen tyyli tekevät bohohäistä valloittavat ja mieleenpainuvat. Uniikeilla ja persoonallisilla ­valinnoilla hääkattaukseen saadaan mukaan rentoa luksusta. Kuormalavoista saatiin puutarhahäihin kivat pöydät ja tyynyt toimivat istuimina.

Boheemit häät Omenapuutarhassa bohohääkattaus

Kuva Uula Creative

Boheemin hääkattauksen menukortti ja paikkakortti

Kuva Uula Creative

Vaaleat omenankukat, alkukesän heleä ja raikas värimaailma sekä intiimin hääjuhlan ainutlaatuinen tunnelma toistuu Pastelligrafian herkissä ja romanttisissa paperituotteissa. Tuotteiden omenankukkakuvitus toistaa upeasti miljöötä ja tuo uniikin säväyksen kattaukseen. Tyylikkään rennot plaseerauskortit ovat samalla myös trendikäs valinta. Niiden pyöreä muoto ja ruusukultainen kalligrafia sopivat saumattomasti yhteen boheemien omenapuutarhahäiden tunnelmaan. 

Hääparin tyyli

Boheemihääpari rohkaistuu tekemään omannäköisiä valintoja myös hääasuissaan. Sulhasen puku on juhlava hieman kiiltävässä kankaassa ja maanläheisessä hiekan värissä, siitä huolimatta että ruskea värinä usein mielletään arkiseksi.

morsian ja suhlanen halaa

Kuva Uula Creative

morsiamen hääkimppu

Kuva Uula Creative

Hääkimppua koristavat vaaleanpunaiset pionit, revonhäntä, jänönhäntä, ruusut, eukalyptus ja jaloangervo. Kun kimppu on koottu omista suosikeista ja vuodenaikaan sopivan värisistä kukista, se tuo persoonallisen säväyksen morsiamen tyyliin.

Vihkisormus

hääparin vihkisormusket timanttisormus

Kuva Uula Creative

Kultaseppämestari Tarkkasen suunnittelema, Vuoden Kauneimpana Sormuksena palkittu Tunteiden vuori -sarjan timanttisormus on jo klassikko. Suurimman päätimantin istutustyyli, jossa timantti ikään kuin leijuu kastikassaan, on Tarkkasen kehittämä. Tähän näyttävään keltakultarunkoiseen sormukseen on yhdistetty sivuille valkokultaiset timantein koristellut rivisormukset. Upeassa sormuksessa on yhteensä 1.04 ct timantteja. Toinen upea 18 K keltakultainen sormus kuuluu Tarkkasen Karkki-sarjaan. 

morsiamen vihkisormus timanttisormus

Kuva Uula Creative

Kuin rento ja boheemi kukkaketo puhkeaa tämä Kultaseppämestari Tarkkasen suunnittelema kimppu kukkaan. Upean sormuksen timanttien leikkisä ja samalla selkeä muotokieli luo upean kontrastin sormuksen sirolle rungolle. Yksi sormuksen jujuista piileekin sen kastikassa. Sillä kuten kukka, on tämä sormus kaunis katsoa joka suunnasta. Näin timantit nousevat kuin kruunu kastikassa kohti uutta. Sormusta on saatavilla 1–9 timantin kukkakimppuna. 

Hääkakku on tietysti kaiken kruunu

Hääkakku on perinteinen valkoinen, mutta boheemisti koristeltuna kakku jatkaa täydellisesti hääteemaa.

hääkakku pöydällä boheemeissa puutarhahäissä

Kuva Uula Creative

Maanläheisyys, makramee ja tekstuurit pinnassa tuovat ripauksen bohoa klassiseen hääkakkuun. Royal Bakeryn herkullisessa hääkakussa aistii omenapuutarhan tuoksua ja tunnelmaa, sillä siinä maistuu omenatäyte, pekaanipähkinä ja ihanan makea kinuski. 

Kuohuviinitorni tuo rentoihin bohohäihin ripauksen luksusta

Samppanja- ja kuoharitorni ei ole pelkästään eleganttien kaupunkihääjuhlien kohokohta, vaan nostaa myös intiimit häät takapihalla uudelle tasolle. Pienet luksus elementit ja ohjelmanumerot kohottaa tunnelmaa.

Samppanjatornin toteutus ei ole niin vaikeaa kuin helposti vaikuttaa. Ota rakennusohje haltuun Häät.fissä >>

häiden kuohujuoma Lagrima Arctica

Kuva Uula Creative

Kullankeltainen ja hapokas Lagrima Arctica -kuusenkerkkäkuohu on ylellinen ja luonnonläheinen juhlajuoma, joka toistaa boheemien puutarhahäiden tunnelmaa makumaailmassaan. Tarjoile Tarkiainen Wineryn kotimaista Lagrima Arcticaa suolaisten sormisyötävien tai raikkaiden ja aromikkaiden jälkiruokien ja leivonnaisten kanssa. 

Vinkki!

Älä unohda järjestää pieniä romanttisia istumapaikkoja puutarhan ihaniin sopukoihin, joissa häävieraat voivat istuskella nauttia hääjuhlasta!

Hääpari istumassa puutarhassa boheemeissä puutarhahäissä

Kuva Uula Creative

Tyylin avaimet

Koordinointi, stailaus ja kukat Micu Mäkitalo, Juhlakirsikka
Kuvaus Krista Ahonen, Uula Creative
Teksti Elli Ojankoski, Häät-lehti
Hääkakku Royal Bakery
Korut ja sormukset Kultaseppämestari Tarkkanen
MUAH Makeup Park Lilli
Morsiamen ja sulhasen asut Lavem
Paperituotteet Pastelligrafia
Juhlajuomat Mahla Forest Oy, Lagrima Arctica Kuusenkerkkä
Mallit Pia Hopeavirta ja Niilo Valtti
Kuvauspaikka AhlmanEdu, Tampere


ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Jutussa on osittain samaa sisältöä kuin Häät-lehdessä 2/2022 julkaistussa jutussa Onni löytyy omalta pihalta.

Lue juttu Häät-lehden näköislehdestä Issuu.comista

Muokattu: 25.6.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Vuoden 2024 häätrendit - nämä ehdit vielä toteuttaa

Usein hääsuunnittelun loppuvaiheessa löytyy paljon uusia trendikkäitä ideoita hääjuhlaan, ja hääsuun...

Luo häihin modernin marjaisa teema!

Lue miten voit loihtia hääjuhlaan syvien sävyjen sinfonian!

Ideoita hääkoristeluun juhlapaikan ulkotiloissa – Osa 1

Silloin kun haluat panostaa siihen, että hääpaikkasi on kaunis ja yhtenäinen kokonaisuus, mietit myö...

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Puhtaan kaunista, modernia minimalismia. Valkoinen hääjuhla on levollinen, tyylikäs, rohkea ja perso...

Vinkit haltuun! Näin syntyy hyvä hääkyltti


Mitä hääparin on hyvä ottaa huomioon hääkylttejä miettiessään? Tarvitaanko tienvarsikylttjä ollenkaa...

Seremoniatausta villitsee - katso huikeat ideat!

Kurkkaa miten upeita luomuksia vihkimisen taustaksi voikaan loihtia! Pampaheinää, puuta, suuria kukk...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024