Puutarhahäät omalla pihalla omenapuiden katveessa – rennon boheemit keväthäät

hääpari kohottaa kuohuviini laseja puutarhahäissä

Kuva Uula Creative

Kun ajatus isoista ja perinteisistä häistä tuntuu vieraalta, mutta visuaaliset ja näyttävät häät boheemilla tyylillä ovat ykköstoive, ei auta muuta kuin juhlia rakkautta omalla pihalla tai lainaniityillä omenapuiden alla. Rennot puutarhahäät sopisivat myös luontoa rakastavan hääparin hääjuhlaan täydellisesti.

Häät ulkoilmassa on maailmanlaajuisesti yksi suosituimpia trendejä. Tosin me suomalaiset monesti suhtaudumme vähintään hiukan epäillen ajatukseen puutarhahäistä, mutta ei anneta sääepäilyjen nujertaa hääunelmia.

Boheemit häät Omenapuutarhassa bohohääkattaus

Kuva Uula Creative

Bohohäissä korostuu rentous, jonka takia juhlaa on helppo mukauttaa omaan makuun sopivaksi

Boheemi-hääteema tuo rennon ja epävirallisen tunnelman rakkauden juhlaan! Yksilöllisyys ja luovuus ovat bohohäiden juttu, joten älä epäröi yhdistää erilaisia tyylejä ja värejä!

Modernien boheemien häiden kauniit sävyt ja rouheat yksityiskohdat yhdistettynä runsaisiin kukkiin ovat vaikuttava näky. Boho on häätyylinä hyvin monimuotoinen, ja kun tyyli toistuu kukissa, kutsuissa, väreissä ja muissa somisteissa, lopputuloksena on eheä kokonaisuus. Intiimin hääjuhlan ei tarvitse olla pelkistetty!

Trendikkään ripauksen bohotyyliin saat yhdistelemällä luksusta ja ajankohtaisia värejä, kuten smaragdinvihreää, roosan sävyjä ja puhtaan valkoista.

Boheeminen keväthäiden väriehdotus

Vihkiminen rennosti puutarhassa omenapuiden katveessa

Kun hääjuhlaa vietetään puutarhassa myös vihkimisen voi järjestää juhlapaikalla. Vihkipaikka nostettiin esiin puutarhassa näyttävästi vihkikaaren ja sen boheemin koristelun avulla.

Boheemit puutarhahäät vihkikaari

Kuva Uula Creative

Boho = Tee niin kuin itse tykkäät!

Rennot häät tarkoittavat myös sitä, että voi vapautua ennakko-odotuksista häiden suhteen. Kun hääjuhlan vierasmäärä on pienempi, ei hääparin tarvitse miettiä niin tarkkaan päivän aikatauluja, kuljetuksia tai juhlapaikan kokoa. Omalla pihalla järjestetyt häät tuovat rentoutta myös valmisteluihin. Jos kaipaa hääjärjestelyihin vielä lisää rentoutta, juhlasuunnittelija auttaa kaikessa ja tuo kokemuksellaan päivään lisää taikuutta ja rentoutta.

Näillä yksityiskohdilla otettiin rento bohotyyli haltuun

  • Murretun väriset kankaiset lautasliinat
  • Runsaasti kaitaliinoja
  • Hampusta tehdyt tabletit
  • Käsintehdyt paperituotteet
  • Rennot kukka-asetelmat

Omenapuiden alle katetun juhlan ideoi ja stailasi sekä kaikki kukat sitoi hääsuunnittelija Micu Mäkitalo Juhlakirsikasta. "Tavoitteeni on aina olla täydellä sydämellä mukana parien hääsuunnittelussa, ja minulle onkin erittäin tärkeää saada aikaan parin näköinen juhla", Micu Mäkitalo kuvailee.

Hääkattaus ja somistus

Runsaus, käsintehdyt yksityiskohdat ja romanttisen maanläheinen tyyli tekevät bohohäistä valloittavat ja mieleenpainuvat. Uniikeilla ja persoonallisilla ­valinnoilla hääkattaukseen saadaan mukaan rentoa luksusta. Kuormalavoista saatiin puutarhahäihin kivat pöydät ja tyynyt toimivat istuimina.

Boheemit häät Omenapuutarhassa bohohääkattaus

Kuva Uula Creative

Boheemin hääkattauksen menukortti ja paikkakortti

Kuva Uula Creative

Vaaleat omenankukat, alkukesän heleä ja raikas värimaailma sekä intiimin hääjuhlan ainutlaatuinen tunnelma toistuu Pastelligrafian herkissä ja romanttisissa paperituotteissa. Tuotteiden omenankukkakuvitus toistaa upeasti miljöötä ja tuo uniikin säväyksen kattaukseen. Tyylikkään rennot plaseerauskortit ovat samalla myös trendikäs valinta. Niiden pyöreä muoto ja ruusukultainen kalligrafia sopivat saumattomasti yhteen boheemien omenapuutarhahäiden tunnelmaan. 

Hääparin tyyli

Boheemihääpari rohkaistuu tekemään omannäköisiä valintoja myös hääasuissaan. Sulhasen puku on juhlava hieman kiiltävässä kankaassa ja maanläheisessä hiekan värissä, siitä huolimatta että ruskea värinä usein mielletään arkiseksi.

morsian ja suhlanen halaa

Kuva Uula Creative

morsiamen hääkimppu

Kuva Uula Creative

Hääkimppua koristavat vaaleanpunaiset pionit, revonhäntä, jänönhäntä, ruusut, eukalyptus ja jaloangervo. Kun kimppu on koottu omista suosikeista ja vuodenaikaan sopivan värisistä kukista, se tuo persoonallisen säväyksen morsiamen tyyliin.

Vihkisormus

hääparin vihkisormusket timanttisormus

Kuva Uula Creative

Kultaseppämestari Tarkkasen suunnittelema, Vuoden Kauneimpana Sormuksena palkittu Tunteiden vuori -sarjan timanttisormus on jo klassikko. Suurimman päätimantin istutustyyli, jossa timantti ikään kuin leijuu kastikassaan, on Tarkkasen kehittämä. Tähän näyttävään keltakultarunkoiseen sormukseen on yhdistetty sivuille valkokultaiset timantein koristellut rivisormukset. Upeassa sormuksessa on yhteensä 1.04 ct timantteja. Toinen upea 18 K keltakultainen sormus kuuluu Tarkkasen Karkki-sarjaan. 

morsiamen vihkisormus timanttisormus

Kuva Uula Creative

Kuin rento ja boheemi kukkaketo puhkeaa tämä Kultaseppämestari Tarkkasen suunnittelema kimppu kukkaan. Upean sormuksen timanttien leikkisä ja samalla selkeä muotokieli luo upean kontrastin sormuksen sirolle rungolle. Yksi sormuksen jujuista piileekin sen kastikassa. Sillä kuten kukka, on tämä sormus kaunis katsoa joka suunnasta. Näin timantit nousevat kuin kruunu kastikassa kohti uutta. Sormusta on saatavilla 1–9 timantin kukkakimppuna. 

Hääkakku on tietysti kaiken kruunu

Hääkakku on perinteinen valkoinen, mutta boheemisti koristeltuna kakku jatkaa täydellisesti hääteemaa.

hääkakku pöydällä boheemeissa puutarhahäissä

Kuva Uula Creative

Maanläheisyys, makramee ja tekstuurit pinnassa tuovat ripauksen bohoa klassiseen hääkakkuun. Royal Bakeryn herkullisessa hääkakussa aistii omenapuutarhan tuoksua ja tunnelmaa, sillä siinä maistuu omenatäyte, pekaanipähkinä ja ihanan makea kinuski. 

Kuohuviinitorni tuo rentoihin bohohäihin ripauksen luksusta

Samppanja- ja kuoharitorni ei ole pelkästään eleganttien kaupunkihääjuhlien kohokohta, vaan nostaa myös intiimit häät takapihalla uudelle tasolle. Pienet luksus elementit ja ohjelmanumerot kohottaa tunnelmaa.

Samppanjatornin toteutus ei ole niin vaikeaa kuin helposti vaikuttaa. Ota rakennusohje haltuun Häät.fissä >>

häiden kuohujuoma Lagrima Arctica

Kuva Uula Creative

Kullankeltainen ja hapokas Lagrima Arctica -kuusenkerkkäkuohu on ylellinen ja luonnonläheinen juhlajuoma, joka toistaa boheemien puutarhahäiden tunnelmaa makumaailmassaan. Tarjoile Tarkiainen Wineryn kotimaista Lagrima Arcticaa suolaisten sormisyötävien tai raikkaiden ja aromikkaiden jälkiruokien ja leivonnaisten kanssa. 

Vinkki!

Älä unohda järjestää pieniä romanttisia istumapaikkoja puutarhan ihaniin sopukoihin, joissa häävieraat voivat istuskella nauttia hääjuhlasta!

Hääpari istumassa puutarhassa boheemeissä puutarhahäissä

Kuva Uula Creative

Tyylin avaimet

Koordinointi, stailaus ja kukat Micu Mäkitalo, Juhlakirsikka
Kuvaus Krista Ahonen, Uula Creative
Teksti Elli Ojankoski, Häät-lehti
Hääkakku Royal Bakery
Korut ja sormukset Kultaseppämestari Tarkkanen
MUAH Makeup Park Lilli
Morsiamen ja sulhasen asut Lavem
Paperituotteet Pastelligrafia
Juhlajuomat Mahla Forest Oy, Lagrima Arctica Kuusenkerkkä
Mallit Pia Hopeavirta ja Niilo Valtti
Kuvauspaikka AhlmanEdu, Tampere


ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Jutussa on osittain samaa sisältöä kuin Häät-lehdessä 2/2022 julkaistussa jutussa Onni löytyy omalta pihalta.

Lue juttu Häät-lehden näköislehdestä Issuu.comista

Jaa juttu