Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Uusi elämä suvun kultasormuksille

Kuva Studio Töyrylä

Kultaseppä Laura Darth suunnitteli Mystic-sormuksen mittatilaustyönä, ja kulta saatiin asiakkaan suvun vanhoista kultasormuksista.

– Sormuksen suunnittelu lähti liikkeelle vihreästä jalokivestä, joka oli asiakkaan toive.

– Minusta vanhat aikakaudet ovat kiehtovia, ja tätä sormusta suunnitellessani inspiroiduin vanhoista kuninkaallisista koruista. Tykkään myös tehdä suunnittelemiini koruihin yksityiskohtia, jotka viimeistelevät korujen ilmeen, tässä työssä se löytyy jalokiven pohjasta.

ByLauraDarth

Luovuus kumpuaa syvältä

Laura Darth valmistui kultasepäksi keväällä 2016, mutta By Laura Darth -korumerkin hän perusti jo opiskeluaikana syksyllä 2014.

– Tiesin jo opintojeni aikana, että haluan nimenomaan yrittäjäksi, jotta saan oman luovuuteni parhaiten esille. Olen aina ollut taiteellinen ja haaveillut luovasta ammatista. Aluksi päädyin sisustussuunnittelijaksi, mutta pian valmistumisen jälkeen huomasin, että luonnosvihkoni täyttyivät sisustussuunnitelmien sijasta korupiirroksista. 

Inspiraatio kuitenkin kumpuaa edelleen sisustusmaailman väreistä ja muodoista sekä on sytyttänyt rakkauden värillisiin jalokiviin ja helmiin.

By Laura Darth

Ikuiseksi haaveilijaksi tunnustautuvalla korusuunnittelijalla Laura Darthilla on tietenkin suuret suunnitelmat myös tulevaisuuden varalle.

– Haluaisin nähdä koruni jonain päivänä kansainvälisissä muotinäytöksissä ja kehittää korualaa enemmän muodin pariin. Haaveilen myös siitä, että saan jatkaa rakastamallani alalla mahdollisimman pitkään ja tuottaa iloa mahdollisimman monelle korun kantajalle. Teen työtäni intohimolla, jotta voin asiakkailleni luoda jotain kaunista ja ilahduttavaa. 

Mystic

”Mystiset myöhäiskesän vihreän eri sävyt kietoutuneena kultaan. Ilmassa on rakkautta ja taianomaisia hetkiä ennen kuin kesä taittuu syksyyn. Vanhojen kihla- ja vihkisormusten uusi elämä luonnon antamien sävyjen säestämänä, jatkaa suomalaista rakkaustarinaa.”

Designer Laura Darth, By Laura Darth

Mystic-sormus on yksi Vuoden Kaunein Sormus 2017 -kilpailun kymmenestä finalistista. Sormuksen materiaali 750 kierrätetty keltakulta ja vihreä safiiri. Yksittäiskappaleen hinta noin 1290 euroa. Mystic-sarja on työn alla ja tulee saamaan jatkoa hieman muunnelluin versioin vuonna 2018.

Muokattu: 7.11.2022