Vuoden Kaunein Sormus 2019 -finalistit on valittu

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun teemana on tänä vuonna juhlat. Keväällä 2019 korusuunnittelijat haastettiin pohtimaan, miten erilaiset juhlat näkyvät koruvalinnoissa. 

Teemana Juhlasta juhlaan - Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailu

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun teema "Juhlasta juhlaan" haastoi korusuunnittelijat pohtimaan, millainen koru sopii erilaisiin juhlatilanteisiin. Tällä kertaa inspiroidutaan siis monenlaisista ihmisen elämänkaareen osuvista juhlista, kuten kastejuhla, rippijuhla, valmistujaiset tai vaikkapa eläkkeelle lähtö. Kansalliseen juhlaperinteeseen kuuluvat syntymäpäiväjuhlat ja itsenäisyyspäivät sekä uusia tulokkaita ovat esimerkiksi ystävänpäivä ja halloween. 

Lisäksi kilpailuun osallistuvia korusuunnittelijoita pyydettiin esittämään lyhyitä tarinoita siitä, miten kilpailusormus symboloi juhlaa ja on osa juhlapukeutumista sekä kertomaan, mikä häntä innoitti sormuksen muotoiluun.

Kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna lähes 70 sormusta. Kilpailuun osallistuneista on valittu finaaliin kymmenen korusuunnittelijaa tai -tiimiä:

Anneli Aaltonen

Laura Darth

Annika Eklöf

Päivi Hakkarainen

Marika ja Ulla Korkeila

Pekka Kulmala

Vesa Nilsson

Petri Pulliainen

Hanna Rainio

Ville Redman

Finalistisormukset julkistetaan lokakuun alussa, jolloin käynnistyy yleisöäänestys Häät.fissä. Sormukset ja niiden suunnittelijat esitellään myös 18.-20.10.2019 järjestettävillä I love me -messuilla sekä Häät-lehdessä lokakuussa. Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksen perusteella ja voittaja julkistetaan marraskuussa 2019.

Finalistit valitsi esiraati, johon kuuluivat tänä vuonna juontaja Hanna Kinnunen (Radio Aalto), yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen (Designmuseo), johtava intendentti Hanne Siekkinen (Huutokauppa Helander), toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi) sekä tiedottaja Riikka Luomanpää (I love me, Messukeskus).

Sormuksia arvioidessaan raati kiinnitti huomiota niiden laatuun, kestävyyteen ja estetiikkaan. Sen lisäksi pohdittiin myös sitä, miten sormuksen tarina tukee muotokieltä ja miten se ilmentää annettua teemaa.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut, Häät-lehti ja Häät.fi. Kilpailu järjestetään tänä vuonna 12. kerran. Kilpailun tarkoitus on kannustaa suomalaisia käyttämään koruja rohkeasti ja erilaisissa tilanteissa. Finaaliin pääsy on korusuunnittelijoiden ja kultaseppien piirissä arvostettu saavutus, josta seuraa jokaiselle finalistikorulle arvokasta näkyvyyttä kilpailun järjestäjien nettisivuilla ja somekanavissa. Vuosittain yli 10.000 koruista kiinnostunutta suomalaista on äänestänyt suosikkisormustaan netissä tai messuilla. Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun voittaja saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 3000 euron stipendin.

Vuoden Kaunein Sormus – Ring of the Year in Finland

2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Vuoden Kaunein Sormus 2019 logo

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset