Koska kannattaa lähteä ostamaan hääpukua?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Koska kannattaa lähteä ostamaan hääpukua?

hääpukukauppa

Kuva Pixabay.com

Hääpuvun etsiminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä vain harva morsian löytää hääpukunsa suoraan ”rekistä”. Häämekot ovat pääosin tilaustuotteita ja useimmissa tapauksissa vielä vähintään helmaa lyhennetään sopivan mittaiseksi. Mutta mitä tuo ”hyvissä ajoin” oikeasti tarkoittaa?

Hääpukuliikkeet suosittelevat ihanteelliseksi ajaksi hääpuvun hankinnalle noin 7 kuukautta ennen häitä. Toki on hyvä muistaa, että puvun etsiminen on syytä aloittaa jo jonkin verran aikaisemmin, sillä sopivien hääpukuliikkeiden valitseminen ja tarjolla olevien tyylivaihtoehtojen läpikäyminen kannattaa tehdä huolella ennen ensimmäisen sovitusajan varaamista.

– Meillä on ollut joskus asiakas, jonka häät olivat lauantaina ja puku ostettiin torstaina. Vain kaksi päivää aikaisemmin, kertoo Susanna Hannén-Isoaho Morsiuspukuliike Josefiinasta.

Viime tipassakin hääpuvun siis löytää, mutta silloin ei juuri valinnanvaraa ole.

Erityisesti jos olet kiinnostunut käytetystä häämekosta, aikaa etsimiseen kannattaa varata riittävästi. Käytettyjen pukuja valikoima elää jatkuvasti ja sopivaa kokoa olevissa puvuissa ei välttämättä löydykään tänään sitä mitä etsit, mutta jo viikon päästä täydellinen hääpuku ilmestyykin saataville.

Eri hääpukumerkkien tilausajat vaihtevat suuresti. Osa merkeistä pystyy tarjoamaan jopa 2-3 kuukauden toimitusaikoja, kun toisella se voi olla jopa 6-9 kuukautta. Moni merkki tarjoaa myös maksullista pikatoimitusta.

– Jos suunnittelet alkukesän häitä, syksy on silloin loistava ajankohta. Syksyllä liikkeisiin saapuvat seuraavan vuoden uutuudet, kertoo Hääpukuliike Glamourin Jenny Nilsson.

– Suuri osa morsiamista lähtee sovituskierrokselle vasta loppuvuodesta. Silloin häihin on yleensä reilu puoli vuotta aikaa, jolloin useimmiten puvun ehtii vielä tilata ja tarvittaessa tehdä korjauksiakin, eikä mielikään ehdi muuttua ennen h-hetkeä, vinkkaa Jenny.

Vuoden vaihteen tienoissa monissa hääpukuliikkeissä käy siis kova vilinä, ja sovitusaikoja ei välttämättä ole vapaana suosituille lauantaipäiville.

Muista varata aikaa korjausompeluun

Hääpuvun hankinta-aikataulusta unohtuu helposti korjausompelu.

– Morsiamilla on yleensä taipumus hiukan laihtua ennen häitä, jolloin pukuja pienennetään mahdollisimman lähellä hääpäivää, muistuttaa Susanna Hannén-Isoaho Morsiuspukuliike Josefiinasta.

Vaikka juhlapäivä olisi vasta kuukausien kuluttua, on viisasta varata ompeluaika hyvissä ajoin. Varauskirjat suosituimmissa ompelimoissa täyttyvät nopeasti, erityisesti kevät- ja kesäkuukausille.

Lisätietoa hääpuvun korjausompelusta löydät Häät.fin Usein kysyttyä hääpuvun korjausompelusta -jutusta

Muokattu: 21.8.2023