Hääpuku vartalotyypin mukaan?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääpuku vartalotyypin mukaan?

Usein morsianta ohjeistetaan näin: opettele tuntemaan oma vartalosi ja tunnista minkä vartalomallin omaat, ennen kuin lähdet sovittamaan ensimmäistäkään morsiuspukua. Ei sinun oikeasti tarvitse tietää vartalomallin mukaisesta pukeutumisesta yhtään mitään hääpukua ostaessasi!

Riittää kun tiedät millainen on oma tyylisi ja mistä pidät. Hääpukuliikkeen ammattitaitoiset myyjät osaavat suositella sinulle erinomaisia vaihtoehtoja ja vain sovittamalla löytyy paras vaihtoehto.


Jos kuitenkin olet kiinnostunut siitä, millaisia hääpukumalleja morsiuspukuliikkeistä löytyy, tässä pikaopas mekkomalliviidakosta selviytymiseen.

KLIKKAA KUVIA NÄHDÄKSESI MALLISTONIMET

A-linjainen-hääpuku


Kaikista klassisin häämekkomalli on A-linja. Se on on saanut nimensä A-kirjainta muistuttavasta muodostaan. A-linjaisessa morsiusmekossa on vartaloa myötäilevä yläosa, ja se levenee vyötäröltä melko voimakkaasti helmaa kohti. Hamemalli on erittäin pidetty ja suosittu, sillä se sopii lähes takuuvarmasti kenen tahansa vartalotyypeille. A-mallisen puvun kanssa voi käyttää alushametta halutessaan. Moni rakastaa a-linjaisia mekkoja siksi, että niiden helmat heiluvat suloisesti.

Kurkkaa lisää A-linjaisia häämekkoja Hääpukukoneesta

Kapealinjainen-hääpuku


Kapealinen hääpukumalli muistuttaa paljolti A-linjan hääpukua, mutta sen helma ei lähde levenemään vyötäröltä. Lantion kohdalla helma myötäilee kauniisti vartalon muotoa, korostaen naisellisia muotoja. Helma lähtee levenemään vasta hitusen alempaa. Helman leveneminen ei myöskään tapahdu yhtä alhaalla helmassa, eli noin polven korkeudella, kuin merenneito-mallissa.

Kurkkaa lisää kapealinjaisia häämekkoja Hääpukukoneesta

Empire-hääpuku


Empire-mallin hääpuku on rinnalta istuva, ja suoraan rinnan alta lähtevä hameosa suorahko. Empiremekko imartelee kaikkia vartalotyyppejä. Se sopii erityisen hyvin odottavalle äidille. Helma laskeutuu kauniisti vatsan kohdalta, ja antaa myös vatsalle tarvittaessa kasvunvaraa. Nimensä tyyli on saanut 1700–1800-luvun taitteessa suuressa muodissa olleista naisten asuista, joilla korostettiin antiikin ajan suurta ihailua.

Merenneito-hääpuku


Merenneito-mallin häämekko vaatii kantajaltaan hieman enemmän uskallusta kuin muut mekkomallit, sillä se on todella vartalonmyötäinen. Mekkomalli sopii mainiosti sekä pitkille että lyhyille morsiamille, jotka haluavat korostaa naisellisia muotoja. Merenneito-mallinen mekko on hyvin tyköistuva ja muotoonommeltu lantion ja rinnan kohdalta. Puvun helma lähtee levenemään vasta polven tienoilta. Klassisissa merenneidoissa helma levenee hyvinkin runsaasti, mutta maltillisemmin leveneviä sekä runsaita laahuksia omaavia merenneito-hääpukuja löytyy.

Kurkkaa lisää merenneito-häämekkoja Hääpukukoneesta

Prinsessa-hääpukuKlassinen prinsessa-mallinen hääpuku on olkaimeton ja siinä on korsettia muistuttava yläosa. Nykyään prinsessa-hääpukuja löytyy niin hihoilla, olkaimilla kuin olkaimettomanakin. Helma on suuri ja leveä, ja se korostaa vyötäröä imartelevasti. Alushameella saatetaan vielä korostaa suuri helmaista vaikutelmaa, jotta morsiamen olo on kuin ihanalla Disney-prinsessalla.

Kurkkaa lisää prinsessamallin häämekkoja Hääpukukoneesta

Lyhyt helmainen -hääpuku


Polvimittainen tai mikä tahansa muu lyhyt helman mitta on hyvä häihin, joissa halutaan erityistä rentoutta tai morsian ei vain koe olevansa pitkänhelman morsian. Lyhyt helmaisia hääpukuja on ihan oikeasti olemassa, ja osasta mallistoista sellainenkin vaihtoehto löytyy.

Housuhääpuku


Moderni morsian ei välttämättä vietä hääpäiväänsä mekossa, sillä kauniita vaihtoehtoja löytyy myös erilaisista haalareista ja housupuvuista. Trendikkäistä hääpukumallistoista tällainenkin vaihtoehto löytyy.

Häät.fi Hääpukukoneesta löydät Suomessa myynnissä olevat hääpukumerkit ja häämekkomallit. Kurkkaa löydätkö sieltä oman The Pukusi?

Muokattu: 12.4.2024