Hääpuku vartalotyypin mukaan?

Lähes poikkeuksetta jokaista morsianta ohjeistetaan: opettele tuntemaan oma vartalosi ja tunnista minkä vartalomallin omaat, ennen kuin lähdet sovittamaan ensimmäistäkään morsiuspukua. Ei sinun oikeasti tarvitse tietää vartalomallin mukaisesta pukeutumisesta yhtään mitään hääpukua ostaessasi!

Riittää kun tiedät millainen on oma tyylisi ja mistä pidät. Hääpukuliikkeen ammattitaitoiset myyjät osaavat suositella sinulle erinomaisia vaihtoehtoja ja vain sovittamalla löytyy paras vaihtoehto.


Jos kuitenkin olet kiinnostunut millaisia hääpukumalleja morsiuspukuliikkeistä löytyy, tässä pikaopas mekkomalliviidakosta selviytymiseen.

KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI MALLISTONIMET

A-linjainen-hääpuku

Eglantine a-linjainen hääpuku Sheila
Ella Rosa a-linjainen hääpuku BE495
Lillian West a-linjainen hääpuku 66109
Pronovias a-linjainen plus size hääpuku Etolia


Kaikista klassisin häämekkomalli on A-linja. Se on on saanut nimensä A-kirjainta muistuttavasta muodostaan. A-linjaisessa hääpuvussa on vartaloa myötäilevä yläosa, ja se levenee vyötäröltä melko voimakkaasti helmaa kohti. Hamemalli on erittäin pidetty ja suosittu, sillä se sopii lähes takuuvarmasti kenen tahansa vartalotyypeille. A-mallisen puvun kanssa voi käyttää alushametta halutessaan. Moni rakastaa a-linjaisia mekkoja siksi, että niiden helmat heiluvat suloisesti.

Kurkkaa lisää A-linjaisia häämekkoja Hääpukukoneesta

Kapealinjainen-hääpuku

Blue by Enzoani hääpuku kapealinjainen Martha
Cosmobella hääpuku kapealinjainen 7983
Sweetheart hääpuku kapealinjainen 11046
Victoria & Vincent hääpuku kapealinjainen Kira


Kapealinen hääpukumalli muistuttaa paljolti A-linjan hääpukua, mutta sen helma ei lähde levenemään vyötäröltä. Lantion kohdalla helma myötäilee kauniisti vartalon muotoa, korostaen naisellisia muotoja. Helma lähtee levenemään vasta hitusen alempaa. Helman leveneminen ei myöskään tapahdu yhtä alhaalla helmassa, eli noin polven korkeudella, kuin merenneito-mallissa.

Kurkkaa lisää kapealinjaisia häämekkoja Hääpukukoneesta


KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI MALLISTONIMET

Empire-hääpuku

Biaco Evento hääpuku empiremalli Bernadette
Justin Alexander hääpuku empiremalli 88070
Lillian West hääpuku empiremalli 66096
Sincerity hääpuku empiremalli 44120


Empire-mallin hääpuku on rinnalta istuva, ja suoraan rinnan alta lähtevä hameosa suorahko. Empiremekko imartelee kaikkia vartalotyyppejä. Se sopii erityisen hyvin odottavalle äidille. Helma laskeutuu kauniisti vatsan kohdalta, ja antaa myös vatsalle tarvittaessa kasvun varaa. Nimensä tyyli on saanut 1700-1800-luvun taitteessa suuressa muodissa olleista naisten asuista, joilla korostettiin antiikin ajan suurta ihailua.

KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI MALLISTONIMET

Merenneito-hääpuku

Allure Bridal hääpuku merenneitomalli W444
Beautiful by Enzoani hääpuku merenneitomalli BT20–11
Sincerity hääpuku merenneitomalli 44148
Victoria & Vincent hääpuku merenneitomalli Katherin


Merenneito-mallin häämekko vaatii kantajaltaan hieman enemmän uskallusta kuin muut mekkomallit, sillä se on todella vartalonmyötäinen. Mekkomalli sopii mainiosti sekä pitkille että lyhyille morsiamille, jotka haluavat korostaa naisellisia muotoja. Merenneito-mallinen mekko on hyvin tyköistuva ja muotoonommeltu lantion ja rinnan kohdalta. Puvun helma lähtee levenemään vasta polven tienoilta. Klassisissa merenneidoissa helma levenee hyvinkin runsaasti, mutta maltillisemmin leveneviä sekä runsaita laahuksia omaavia merenneito-hääpukuja löytyy.

Kurkkaa lisää merenneito-häämekkoja Hääpukukoneesta


KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI MALLISTONIMET

Prinsessa-hääpuku


Badgley Mischka hääpuku prinsessamalli BT20–21
Kenneth Winston hääpuku prinsessamalli 1841
Lilly hääpuku prinsessamalli 08-4094
Morilee by Madeline Gardner hääpuku prinsessamalli 3258


Klassinen prinsessa-mallinen hääpuku on olkaimeton ja siinä on korsettia muistuttava yläosa. Nykyään prinsessa-hääpukuja löytyy niin hihoilla, olkaimilla kuin olkaimettomanakin. Helma on suuri ja leveä, ja se korostaa vyötäröä imartelevasti. Alushameella saatetaan vielä korostaa suuri helmaista vaikutelmaa, jotta morsiamen olo on kuin ihanalla Disney-prisessalla.

Kurkkaa lisää prinsessamallin häämekkoja Hääpukukoneesta


KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI MALLISTONIMET

Lyhyt helmainen -hääpuku

Bianco Evento hääpuku lyhyt helmainen HAITI
Eglantine hääpuku lyhyt helmainen Sabine
Justin Alexander Signature hääpuku lyhyt helmainen Chamonix
Lillian West Signature hääpuku lyhyt helmainen 66068


Polvimittainen tai mikä tahansa muu lyhyt helman mitta on hyvä häihin, joissa halutaan erityistä rentoutta tai morsian ei vain koe olevansa pitkänhelman morsian. Lyhyt helmaisia hääpukuja on ihan oikeasti olemassa, ja osasta mallistoista sellainenkin vaihtoehto löytyy.


KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI MALLISTONIMEN

Housuhääpuku

Pronovias hääpuku housupuku
Blue by Enzoani hääpuku housupuku Marisabel
Carlo Pignatelli hääpuku housupuku
Justin Alexander Signature hääpuku housupuku Andorra


Moderni morsian ei välttämättä vietä hääpäiväänsä mekossa, sillä kauniita vaihtoehtoja löytyy myös erilaisista haalareista ja housupuvuista. Trendikkäistä hääpukumallistoista tällainenkin vaihtoehto löytyy.

Häät.fi Hääpukukoneesta löydät Suomessa myynnissä olevat hääpukumerkit ja hääpukumallit. Kurkkaa löydätkö sieltä oman The Pukusi?

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääpuvut