Laboratoriotimantit vs. luonnontimantit - Laatukorun Silván-mallistosta voit valita kumman haluat

Laboratoriotimanteista on puhuttu viime vuosina paljon. Suomessa osa sormusvalmistajista tarjoaa vaihtoehtona näitä ihmisen valmistamia synteettisiä timantteja. Myös halutuimmat Laatukorun Silván-malliston halosormukset, solitaire-sormukset sekä rivisormukset ovat saatavissa valintasi mukaan joko laboratoriotimanteilla tai luonnontimanteilla.

monta hiottua timanttia

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: laboratoriotimantti, labratimantti, synteettinen timantti, man made -timantti ja lab grown -timantti. Kaikki tarkoittavat samaa ihmisen teollisesti valmistamaa jalokiveä. Ne valmistetaan valvotuissa olosuhteissa laboratoriossa luonnontimantin syntyprosessia jäljittelemällä korkeissa lämpötiloissa ja suurissa paineissa. Laboratoriotimantteja valmistetaan muutamissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, Intiassa ja Israelissa.

Ekologinen ja eettinen laboratoriotimantti?

Synteettistä timanttia mainostetaan usein ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona.

– Teollisessa valmistuksessa vältytään merkittäviltä ympäristöhaitoilta, joita kaivostoiminnasta väistämättä aina aiheuttaa. Laboratoriossa valmistettu timantti on myös konfliktivapaa, sillä valmistus ei linkity käynnissä oleviin konflikteihin tai niihin liittyviin vakaviin ihmisoikeuskysymyksiin, kertoo Laatukorun kultaseppä Lauri Silván.

On kuitenkin hyvä muistaa, että timantin kasvattamiseen laboratorio-olosuhteissa kuluu hyvin paljon energiaa ja energian tuotantoon usein liittyy ekologisia ja eettisiäkin kysymyksiä. Laboratoriotimantin ja luonnontimantin ekologisuuden ja eettisyyden vastakkainasettelu ei ole siis ongelmatonta.

Laboratoriotimantin laadulliset ominaisuudet kuten kovuus, kestävyys ja säihke ovat aivan samat kuin luonnontimantilla. Myös laboratoriotimantin laatuluokittelu on aivan sama kuin luonnontimantissa.

Laboratoriotimantin hyvä puoli kuluttajalle on sen hinta.

– Laboratoriotimantit ovat väristä, kirkkaudesta ja koosta riippuen luonnontimanttia noin 20–70 % edullisempia. Hintaero korostuu erityisesti isojen timanttien kohdalla. Pienempien kivien kohdalla hintaero ei ole niin dramaattinen, Lauri Silván lisää.

Suurin syy synteettisen timantin ja louhitun timantin hintaeroon on harvinaisuus. Laboratoriotimatteja syntyy kokoajan lisää, luoonnontimanteja puolestaan voidaan enää kaivaa ja etsiä.

Silván-laboratoriotimanttisormukset Laatukorulta

Laatukoru  uudisti Silván-timanttisormusmallistoa tuomalla laboratoriotimantit vaihtoehdoksi valikoituihin timanttisormuksiin. Suosituimmat Silván-malliston halosormukset, solitaire-sormukset sekä rivisormukset ovat nyt saatavissa myös laboratoriotimanteilla.

Tutustu Laatukorun timanttisormusmalliston avulla luonnontimantti- ja laboratoriotimanttisormusten hintoihin.

Laatukoru Silvan Solitaire timanttisormus 070ct valkokultaa

Silván Solitaire, 0,70 ct timantilla

Näyttävä valkokultainen yksitimanttinen Silván-timanttisormus upealla 0,70 ct keskitimantilla. Kauniissa ja modernissa Silván Solitaire -timanttisormuksessa on näyttävä keskitimantti istutettuna kuuden krapin kruunuistutukseen. Sormuksen runko on kapea ja siro. Katso lisää kuvia ja tietoja Silván Solitaire, 0,70 ct timantilla Laatukorun verkkokaupasta >>

Hinta laboratoriotimantilla 3930 € / luonnontimantilla 8070 €

Laatukoru Silvan halosormus Rosalie timanteilla 084ct valkokulta

Silván Rosalie halosormus, 0,84 ct timantit

Kauniissa halo-mallisessa Silván Rosalie -timanttisormuksessa keskitimanttia ympäröi pienemmät timantit ja myös sormuksen runkoa koristaa pienet timantit. Timanttien yhteispaino on 0,84 ct. Halosormus on ajaton valinta, jonka eleganssi ei himmene vuosien saatossa. Silván halosormus sopii mihin tahansa asukokonaisuuteen ja on upea muistutus ikuisesta rakkaudesta.

Katso lisää kuvia ja tietoja Silván Rosalie -halosormuksesta 0,84 ct timanteilla Laatukorun verkkokaupasta >>

Hinta laboratoriotimantilla 3155 €  /  luonnontimantilla 6086 €

Laatukoru Silvan Lauriel timanttisormus 033ct valkokulta ja keltakultaa

Silván Lauriel halosormus, 0,33 ct timantit

Upeassa halo-mallisessa Silván Lauriel -timanttisormuksessa keskitimanttia ympäröi pienemmät timantit ja lisäksi sormuksen runkoa koristaa timanttirivistö. Timanttien yhteispaino on 0,33 ct. Kaksivärisessä sormuksessa halo-istutus on valkokultaa ja runko keltakultaa.

Katso lisää kuvia ja tietoja Silván Lauriel halosormuksesta 0,33 ct timantit Laatukorun verkkokaupasta >>

Hinta laboratoriotimantilla 1500 € / luonnontimanilla 2176 €

Laatukoru Silvan Charlotte timanttisormus 042ct valkokulta ja rosekultaa

Silván Charlotte, 0,42 ct timantit

Kaunis ja moderni Silván Charlotte-timanttisormus, jossa on näyttävät timantit, yhteensä 5 kpl. Timanttien yhteispaino on 0,42 ct. Silván Charlotte-timanttisormus on elegantti valinta sekä vihkisormukseksi että kihlasormukseksi.

Katso lisää kuvia ja tietoja Silván Charlotte-timanttisormuksesta Laatukorun verkkokaupasta >>

Hinta laboratoriotimanteilla 1815 € / luonnontimanteilla 2699 €

 

Katso lisää Laatukorun Silván-malliston sormuksia, joita voit valita laboratoriotoimantilla. Laatukorun verkkokauppa >>


Kaikki Silván-timanttisormukset Laatukorun verkkokaupassa >>

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä LAATUKORU

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset