Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Mainos: Laatukoru

Laboratoriotimantit vs. luonnontimantit – Laatukorun Silván-mallistosta voit valita kumman haluat

Laboratoriotimanteista on puhuttu viime vuosina paljon. Suomessa osa sormusvalmistajista tarjoaa vaihtoehtona näitä ihmisen valmistamia synteettisiä timantteja. Myös halutuimmat Laatukorun Silván-malliston halosormukset, solitaire-sormukset sekä rivisormukset ovat saatavissa valintasi mukaan joko laboratoriotimanteilla tai luonnontimanteilla.

monta hiottua timanttia

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: laboratoriotimantti, labratimantti, synteettinen timantti, man made -timantti ja lab grown -timantti. Kaikki tarkoittavat samaa ihmisen teollisesti valmistamaa jalokiveä. Ne valmistetaan valvotuissa olosuhteissa laboratoriossa luonnontimantin syntyprosessia jäljittelemällä korkeissa lämpötiloissa ja suurissa paineissa. Laboratoriotimantteja valmistetaan muutamissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, Intiassa ja Israelissa.

Ekologinen ja eettinen laboratoriotimantti?

Synteettistä timanttia mainostetaan usein ympäristöystävällisempänä vaihtoehtona.

– Teollisessa valmistuksessa vältytään merkittäviltä ympäristöhaitoilta, joita kaivostoiminnasta väistämättä aina aiheuttaa. Laboratoriossa valmistettu timantti on myös konfliktivapaa, sillä valmistus ei linkity käynnissä oleviin konflikteihin tai niihin liittyviin vakaviin ihmisoikeuskysymyksiin, kertoo Laatukorun kultaseppä Lauri Silván.

On kuitenkin hyvä muistaa, että timantin kasvattamiseen laboratorio-olosuhteissa kuluu hyvin paljon energiaa ja energian tuotantoon usein liittyy ekologisia ja eettisiäkin kysymyksiä. Laboratoriotimantin ja luonnontimantin ekologisuuden ja eettisyyden vastakkainasettelu ei ole siis ongelmatonta.

Laboratoriotimantin laadulliset ominaisuudet kuten kovuus, kestävyys ja säihke ovat aivan samat kuin luonnontimantilla. Myös laboratoriotimantin laatuluokittelu on aivan sama kuin luonnontimantissa.

Laboratoriotimantin hyvä puoli kuluttajalle on sen hinta.

– Laboratoriotimantit ovat väristä, kirkkaudesta ja koosta riippuen luonnontimanttia noin 20–70 % edullisempia. Hintaero korostuu erityisesti isojen timanttien kohdalla. Pienempien kivien kohdalla hintaero ei ole niin dramaattinen, Lauri Silván lisää.

Suurin syy synteettisen timantin ja louhitun timantin hintaeroon on harvinaisuus. Laboratoriotimatteja syntyy kokoajan lisää, luoonnontimanteja puolestaan voidaan enää kaivaa ja etsiä.

Silván-laboratoriotimanttisormukset Laatukorulta

Laatukoru  uudisti Silván-timanttisormusmallistoa tuomalla laboratoriotimantit vaihtoehdoksi valikoituihin timanttisormuksiin. Suosituimmat Silván-malliston halosormukset, solitaire-sormukset sekä rivisormukset ovat nyt saatavissa myös laboratoriotimanteilla.

Tutustu Laatukorun timanttisormusmalliston avulla luonnontimantti- ja laboratoriotimanttisormusten hintoihin.

Laatukoru Silvan Solitaire timanttisormus 070ct valkokultaa

Silván Solitaire, 0,70 ct timantilla

Näyttävä valkokultainen yksitimanttinen Silván-timanttisormus upealla 0,70 ct keskitimantilla. Kauniissa ja modernissa Silván Solitaire -timanttisormuksessa on näyttävä keskitimantti istutettuna kuuden krapin kruunuistutukseen. Sormuksen runko on kapea ja siro. Katso lisää kuvia ja tietoja Silván Solitaire, 0,70 ct timantilla Laatukorun verkkokaupasta >>

Hinta laboratoriotimantilla 3930 € / luonnontimantilla 8070 €

Laatukoru Silvan halosormus Rosalie timanteilla 084ct valkokulta

Silván Rosalie halosormus, 0,84 ct timantit

Kauniissa halo-mallisessa Silván Rosalie -timanttisormuksessa keskitimanttia ympäröi pienemmät timantit ja myös sormuksen runkoa koristaa pienet timantit. Timanttien yhteispaino on 0,84 ct. Halosormus on ajaton valinta, jonka eleganssi ei himmene vuosien saatossa. Silván halosormus sopii mihin tahansa asukokonaisuuteen ja on upea muistutus ikuisesta rakkaudesta.

Katso lisää kuvia ja tietoja Silván Rosalie -halosormuksesta 0,84 ct timanteilla Laatukorun verkkokaupasta >>

Hinta laboratoriotimantilla 3155 €  /  luonnontimantilla 6086 €

Laatukoru Silvan Lauriel timanttisormus 033ct valkokulta ja keltakultaa

Silván Lauriel halosormus, 0,33 ct timantit

Upeassa halo-mallisessa Silván Lauriel -timanttisormuksessa keskitimanttia ympäröi pienemmät timantit ja lisäksi sormuksen runkoa koristaa timanttirivistö. Timanttien yhteispaino on 0,33 ct. Kaksivärisessä sormuksessa halo-istutus on valkokultaa ja runko keltakultaa.

Katso lisää kuvia ja tietoja Silván Lauriel halosormuksesta 0,33 ct timantit Laatukorun verkkokaupasta >>

Hinta laboratoriotimantilla 1500 € / luonnontimanilla 2176 €

Laatukoru Silvan Charlotte timanttisormus 042ct valkokulta ja rosekultaa

Silván Charlotte, 0,42 ct timantit

Kaunis ja moderni Silván Charlotte-timanttisormus, jossa on näyttävät timantit, yhteensä 5 kpl. Timanttien yhteispaino on 0,42 ct. Silván Charlotte-timanttisormus on elegantti valinta sekä vihkisormukseksi että kihlasormukseksi.

Katso lisää kuvia ja tietoja Silván Charlotte-timanttisormuksesta Laatukorun verkkokaupasta >>

Hinta laboratoriotimanteilla 1815 € / luonnontimanteilla 2699 €

 

Katso lisää Laatukorun Silván-malliston sormuksia, joita voit valita laboratoriotoimantilla. Laatukorun verkkokauppa >>


Kaikki Silván-timanttisormukset Laatukorun verkkokaupassa >>

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä LAATUKORU

Muokattu: 7.6.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Mitä eroa on laboratoriotimantilla ja luonnontimantilla?

Laboratoriotimantti eli teollisesti valmistettu timantti on hyvä vaihtoehto silloin, kun koruun halu...

Tutustu kevään 2024 suosituimpiin kihla- ja vihkisormuksiin

Häät.fin Sormuskoneen kevään 2024 suosituimmat vihkisormukset, timanttisormukset ja myös miesten vih...

Kultaseppämestari Pekka Kulmala suunnittelee koruja vastuullisesti ja perinteitä kunnioittaen

Kultaseppä Kulmalan sormukset ja korut suunnitellaan ja valmistetaan suurella ammattitaidolla ja rak...

Kotimainen kihla- ja vihkisormus pääsee pisimmälle eettisyydessä ja ekologisuudessa

Voit käyttää kihlasormusta ja vihkisormustasi sekä muita koruja hyvillä mielin, kun valitset Suomess...

Valitse kaunein Olli Johan Lindroos Uniikkisormus

Häämessut netissä -tapahtuman pääkilpailussa voit voittaa huikean OJL-uniikkisormuksen. Osallistu ma...

Unelmien sormus verkkokaupasta – Sormusostoksilla kiireettömästi netissä

Kihla- tai vihkisormuksen on tietenkin oltava huolella valittu ja juuri se oikea. Vaikka et tietäisi...

Mainos: Keskisen Kello

Unelmien sormus verkkokaupasta – Sormusostoksilla kiireettömästi netissä

kihlasormus morsiamen nimettömässä sulhsen käsipuolessa

Odotatko kosintaa vai menitkö juuri kihloihin? Kihla- ja vihkisormuksen hankintaan liittyy suuria tunteita, sillä kutkuttava hääsuunnittelu voi vihdoin alkaa.

Jos nimettömässä säihkyy jo puolison valitsema tai yhdessä hankittu kihlasormus, seuraavaksi onkin vihkisormuksen etsinnän vuoro. Mutta mistä ihmeestä aloittaa? Entä jos kaiken voisi hoitaa rennosti kotisohvalta käsin ilman painetta ostamisesta?

miehen kihlasormus sulhanen pitää morsianta kädestä

Minulleko sormus verkkokaupasta?

Sormusten maailma on yhtä aikaa sädehtivän upea ja hengästyttävän valtava. Jopa koko elämän tärkeimmän korun on tietenkin oltava huolella valittu ja juuri se oikea. Vaikka et tietäisi sormuksista yhtään mitään, se ei haittaa. Sillä nimenomaan verkossa pääset ilman myyjän ohjailua tiettyyn suuntaan sukeltamaan korujen maailmaan omilla ehdoillasi. 

Keskisen Kellon verkkokaupassa korun ostaminen käy kiireettä, asiakaspalvelun opastuksella itselle sopivana aikana. Hinta- ja budjettipaine on tiessään, sillä hinnat on suoraan ilmoitettu, vaikka tarjousta voi toki aina pyytää asiakaspalvelusta.

Toinen toistaan kauniimpien korujen säihkeeseen on kiva uppoutua ja samalla oppia erilaisista sormusmalleista yhä enemmän. Tämä osa häiden suunnittelusta muuttui kertaheitolla ikimuistoisen helpoksi.

Katso Keskisen Kelllo-sormuksia Häät.fin Sormuskoneesta

Keskisen Kellon sormusvalikoima

Löydä Keskisen Kellon verkkokaupasta oma unelmasormuksesi

Keskisenkello.fi

Suomalaisten rakastamat sormusbrändit

Valikoimista löytyvät kaikki suomalaisten rakastamat brändit, kuten Kohinoor ja Festive sekä Lykka. Asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin kätevästi chatin kautta tai puhelimitse iltakahdeksaan asti ja verkkokaupasta voi tilata maksuttoman sormusmitan. Mitta kertoo tarkasti oman koon eikä sitä tarvitse lähteä kivijalkaliikkeeseen tarkistuttamaan.

Verkkokaupassa olevien tarkkojen kuvien avulla pääsee fiilistelemään, miltä sormus näyttää käytössä ja mikä parasta, toimitusaika on vain 1–3 päivää. Kaiken lisäksi korulla on jopa 60 päivän palautusoikeus, ellei kyseessä ole tilaustuote tai kaiverruksen kanssa ostettu.

Kohonoor-kihlasormus morsiamen sormusessa

Unelmien sormus ilman stressiä

Sen sijaan, että yrittäisi sovitella aikatauluja yhteen ja viettää sormusliikkeissä jopa tuntikaupalla aikaa etsien sopivaa yksilöä, voi sormuksia fiilistellä sopivina hetkinä rakkaan kanssa kotona.

Kaataa vaikka laseihin kuohuvaa ja miettiä rauhassa millaiset korut sopisivat juuri teille. Samalla voi selailla muitakin koruja häälookeihin sopien. Stressiä vie harteilta pois melkoisesti sekin, ettei myyjälle tarvitse sanoa missään vaiheessa ei. Verkkokaupassa ostopäätöstä saa miettiä ilman epämukavaa oloa juuri niin kauan kuin tarvitsee.

Elämän tärkein koru kotimaiselta perheyritykseltä

Valikoima on todella laaja ja sormuksia voi selailla kätevästi tyylin, hinnan ja materiaalin mukaan. Ilahduttavaa on se, että täältä löytyy ihan jokaisen budjettiin sopiva sormus. Ja koska ollaan ainutlaatuisen ja tunteita herättävän aiheen äärellä, vaikutuksen tekee myös Keskisen Kellon perheyritystausta.

Vuonna 1982 Alavuden Tuurissa perustettu yritys myy vain aitoja tuotteita kotimaisilta valmistajilta sekä Suomen virallisilta maahantuojilta. Tämä kaikki takaa sen, että sormusten aitouteen voi luottaa sataprosenttisesti. Hääpäivänä nimettömässä kimaltelee siis takuuvarmasti aito ja yhdessä rakkaudella valittu yksilö.

morsian hymyilee pitäessään sulhasen kasvoista

Keskisen Kello

Sähköposti asiakaspalvelu@keskisenkello.fi

Verkkokauppa

Keskisenkello.fi

Facebook Keskisen Kello Oy

Instagram @keskisenkello

Keskisen Kellon edustamat kotimaiset brändit

Kohinoor

Festive

Lykka

Katso kaikki Keskisen Kellon

Kihlasormukset

Vihkisormukset

 

Teksti Tanja Hakala

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä KESKISEN KELLO

Muokattu: 7.6.2024