Mitä hääpuku maksaa?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Mitä hääpuku maksaa?

hyvin istuva hääpuku morsian

Kuva Tom Pumford / StockSnap.io

Suomessa morsian, joka haluaa itselleen uuden käyttämättömän häämekon, maksaa hääpuvustaan keskimäärin 1100-1400 euroa. Hän etsii palvelunsa hääpukuliikkeestä tai hääpukusuunnittelijan luota, jotta hääpuku istuisi hänelle täydellisesti ja hän näyttäisi hääpäivänään paremmalta kuin koskaan ennen.

Entä saako alle 500 €:lla häämekkoa mistään muualta kuin ns. kiina-kaupasta? Tai entä jos haluaa uuden hääpuvun, mutta hääbudjetissa on nipin napin 1000 € käytettävissä morsiuspukuun?

Hinta ja laatu kulkevat käsikädessäHäämekot jaetaan karkeasti kolmeen hinta- ja samalla myös laatuluokkaan. Ennen kaikkea morsiusmekon hintaan vaikuttaa ompeluun kuluvan työn määrä ja käytettävien materiaalien laatu.

Korkealaatuiset hääpuvut

ovat tunnettujen merkkien tuotteita. Korkealaatuisten pukujen valmistukseen käytetään laadukkaita kankaita ja valmistus vaatii usein kymmeniä tunteja työtä, joka tehdään isolta osin käsin. Robotti tai harjaantumattomat kädet eivät kykene kasaamaan monimutkaisia saumoja tai tekemään taidokkaita kirjontakoristeluita.
Nämä häämekot kaavoitetaan huolellisesti, jolloin pukujen istuvuus on selkeästi parempi. Lisäksi puvussa on laadukkaat tukiluut ja muut rakenteet, jolloin ne istuvat ja tukevat hyvin myös XL-koissa. Morsiuspuku näyttää morsiamen päällä hyvältä, vaikkei mitään muokkauksia vielä olisikaan tehty. Korkealuokkaisten hääpukujen hinnat vaihtelevat 1100–4000 €:n välillä.

Medium-laatuiset häämekot

on yleensä tehty melko hyvistä materiaaleista. Näiden hääpukujen mallit suunnitellaan niin, että niissä on mahdollisimman yksinkertaiset leikkaukset, vain vähän yksityiskohtia ja erikoisuuksia sekä vähemmän tukiluita ja -rakenteita. Mahdollisimman yksinkertainen design tarkoittaa helposti huonompaa istuvuutta varsinkin niille, joilla ei ole täydellistä vartaloa. Nopea ja edullinen valmistus on kuitenkin mahdollista. Näitä morsiuspukuja on usein saatavissa vain 32-42-kokoisina ja niitä on melko helppo korjausompelulla muunnella. Medium-laatuisten pukujen hinnat vaihtelevat välillä 400–1100 €.

Alhaisen laadun häämekot

myydään aina vain Internetin kansainvälisissä verkkokaupoissa. Näin halpoja hääpukuja ei ole myytävänä hääpukuliikkeissä muun muassa siksi, että suomalaisyritykset ne eivät voi ottaa vastuuta näin huonolaatuisista puvuista Suomessa valitsevan tiukan kuluttajalainsäädännön vuoksi. Näissä puvuissa on usein monia ongelmia laadussa ja istuvuudessa eikä valmistuksen ihmisoikeudet tai ekologiset seuraukset ole aina päivänvaloa kestäviä. Näiden pukujen hinnat pyörivät 100–400 € välillä.

Mistä hääpuku edullisesti alle 500 €

Kun haet halpaa, mutta uutta hääpukua, saat parasta vastinetta rahoillesi ostamalla hyvälaatuisen valkoisen tai vaalean iltapuvun. Jos budjettisi on alle 500 €, lähde ostoksille hää- ja juhlapukuliikkeeseen ja kerro budjettisi suoraan. Suurimmasta osasta suomalaisista hääpukuliikkeistä löytyy hintavaihtoehtoja hyvinkin laajalla skaalalla, mutta halvempia pukuja ei mainosteta juurikaan. Äläkä unohda alennusmyyyntejä! 

Myös edullisemman hintaluokan juhlapukua kannattaa lähteä etsimään hyvissä ajoin ennen H-hetkeä. Jos pukuliikkeen rekistä, ei löydy sopivaa kokoa omasta puvustasi, juhlapuvun pikatilaus kestää 9-10 viikkoa. Joskus ko. pukukangasta ei ole varastossa, jolloin sen saapuminen voi viedä jopa 4 kuukautta. Huomaa, että pikatilauslisä nostaa myös puvun lopullista hintaa. Juhlapukujen kohdalla pikatilauslisät ovat on useimmiten valmistajilla edullisempia kuin hääpukujen kohdalla.


Kun lisäät häälookiisi vielä hunnun ja vaikka vähän pitsiä muokkausompelun yhteydessä, ja saat kevyestä iltapuvusta täydellisen hääpuvun. Puvun tilauksen yhteydessä on mahdollista myös tiedustella, saako tilattua pukuun sopivaa kangasta ja/tai pitsiä. Se voi tarjota entistä enemmän muokkausvaihtoehtoja. Voit teettää pukuun esimerkiksi hihat, olkaimet, boleron tai ommella siihen asusteen.

Ja mikä parasta, saat sovitettua ja hankittua hääpukusi luotettavalta kotimaiselta yritykseltä. Ja varmistat että muokkausompelut ovat mahdollisia.

Häät.fi Hääpukukoneesta löydät Suomessa myynnissä olevat hääpukumerkit ja niiden mallistot. Klikkaa Hääpukukoneeseen ja kurkkaa löydätkö sieltä oman The puvun?

Muokattu: 12.4.2024