Neuvot morsiamelle miten hääpuku hankitaan?

Hääpukuliike Glamour Helsinki

Kaikilla morsiamilla ei ole ollut mitään syytä vierailla juhlapuku- tai hääpukuliikkeessä, ennen kuin hääpuvun valitseminen tulee ajankohtaiseksi. Itsestäänselvyys on ehkä se, että kaikki alkaa hääpuvuliikkeessä mekkojen sovittamisesta.

Sovita häämekkoja avoimin mielin

 • Lähden sovittamaan hääpukua ajoissa. Oikean puvun löytymisen jälkeen hääpuvun tilaamiseen on varattava vähintään 2-6 kuukautta (+ korjausompelu).

 • Vaikka hääpäivääsi olisi suosituksia vähemmän aikaa, älä panikoi. Hääpukuliikkeen rekissä ei ehkä ole tarjolla hirveää määrää vaihtoehtoja, mutta varmasti löytyy joka morsiamelle sopivan mallinen puku, josta voidaan pikaisellakin aikataululla muokata sopiva.
 • Varaa sovitusaika! Kaikki hääpukuliikkeet eivät edellytä sovitusajan varaamista, mutta varmista asia ennen kuin lähdet sovituskierrokselle. Ja muista, lauantai-ajat varataan ensimmäisenä ja pukuliikkeiden sovitusajoista kilpailevat morsianten lisäksi myös vanhojenpäivätansseihin valmistautuvat neidot.
 • Saavu sovitukseen avoimin mielin! Ajatus täydellisestä hääpukumallista saattaa muuttua sovituksen edetessä. Uskalla luottaa myyjään, ja anna hänen suositella ainakin yhtä pukua sinulle.
 • Yritä jättää kiire, stressi ja myös häpeä hääpukuliikeen oven ulkopuolelle. Muista, että hääpukuliike ottaa sinut vastaan siksi, että siellä halutaan auttaa sinua löytämään häämekko, jossa näytät hääpäivänäsi kauniilta ja voit olla tyytyväinen itseesi puolisosi rinnalla.
 • Haastavan tuntuista sovittamisesta voi tehdä se, että osa hääpukuliikkeen mallipuvuista on sinulle liian isoja tai pieniä. Älä kuitenkaan hätäänny, myyjä onnistuu kursimaan liian suuren puvun parilla nipulla sopivamman kokoiseksi, niin että sovituspuku näyttää istuvan yllesi.
 • Mieti budjetti! Kuinka paljon olet valmis panostamaan hääpäivän mekkoon? Älä edes sovita hääpukuja, joiden tiedät olevan liian kaukana budjetistasi. Siitä tulee todennäköisesti vain paha mieli.
 • Mieti kenet ja kuinka monta makutuomaria otat mukaan. Älä sekoita päätäsi liian monilla mielipiteillä! Sinun hääsi, sinun pukusi.

Pari käytännön asiaa hääpukuliikkeistä!

Hääpukuliike ei ole kuin tavallinen vaatekauppa!

1. Hääpukuliikkeissä palvellaan sinua henkilökohtaisesti! Osassa liikkeistä pääset itse valitsemaan rekeistä suosikkejasi, osassa henkilökunta auttaa sinua löytämään ne joita haluat sovittaa.

2. Sovitettavat häämekot autetaan päällesi, jotta sovittaminen olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Älä siis pelästy kun myyjä auttaa sulkemaan nyörejä ja vetoketjuja vaikka olet "puolialasti".

3. Ensikohtaaminen hääpukuliikkeessä alkaa usein kartoituksella. Sinua haastatellaan, mm. siitä millaista pukua olet etsimässä tai mikä on pukubudjettisi. Henkilökunta on paras asiantuntija omassa valikoimassaan, joten tämä auttaa asiakaspalvelijaa ymmärtämään mikä liikkeen valikoimassa olisi eniten sinua.

4. Hääpukuliikkeessä riisutaan aina kengät ja takit ennen kuin sovittaminen aloitetaan. Arvokkaiden ja herkkien valkoisten pukujen puhtaana pysymistä varjellaan erittäin tarkasti!

Lisää vinkkejä kuinka hääpukusovitukseen valmistaudutaan löydä Häät.fin artikkelista Hääpuvun sovituksen FAQ

Hääpukuliike ei tietenkään ole ainoa vaihtoehto

Hääpuku voi löytyä aivan hyvin myös käytettyjen hääpukujen liikkeestä, joita Suomessa on tällä hetkellä muutamia. Helsingissä toimii LoveBirds, jyväskylässä Wedding Garage ja Hääpukuliike Unelma toimii Kaarinassa. Myös erilaiset netin hääkirpputorit tarjoavat laajan valikoiman kerran tanssittuja hääpukuja.

Voit myös ostaa uniikin hääpuvun, joka suunnitellaan ja tehdään täysin mittatilauksena vain sinulle. Suomessa on erittäin lahjakkaita suunnittelijoita, jotka mieluusti auttavat sinua toteuttamaan unelmasi. Ennakkoluuloista huolimatta tämä vaihtoehto ei ole välttämättä yhtään kalliimpaa kuin hääpukuliikkeestä ostaminen. Sinun vain täytyy tietää mitä haluat.

Useat suomalaiset hääpukusuunnittelijat tekevät myös valmismallistoja. Sinulla on mahdollisuus sovittaa ja valita valmismallistosta haluamasi. Suunnittelijan valmismallistosta ostaessasi monet muutokset ovat mahdollisia, ja hääpukusi tehdään juuri sinun mittojesi mukaan.

Morsiamen ei tarvitse pukeutua valkoiseen mekkoon, vaikka se meillä onkin perinteinen tapa. Hääasu voi olla juuri sellainen kuin itse haluat.

Tarkan markan morsiamen säästövinkkinä, kurkkaa juhlapukuliikkeiden iltapuvut! Juhlapukujen värivalikoima on älyttömän laaja. Älä turhaan osta sikaa säkissä kiina-kaupoista, sillä voit sovittaa, korjausompeluttaa ja nauttia täydestä kuluttajansuojasta asioidessasi kivijalkakaupassa.

Oma puku ensimmäistä kertaa päälle

Tehtyäsi hääpuvustasi tilauksen ja kun se on saapunut, on uuden sovituksen vuoro. Osalla hääpukuliikkeistä korjausompelu tehdään liikkeessä, osalla se tapahtuu yhteistyökumppanin luona.Tehtyäsi tilauksen saat omasta hääpukuliikkeestäsi ohjeet kuinka toimia.

Tässä sovittuksessa on tarkoitus katsoa hääpukusi tarvitsemat muutokset. Helman lyhennys on melko lailla välttämätön, mutta myös muunlaiset muutokset ovat mahdollisia. Voidaan tehdä vyön vaihdoksista, lisäyksiä, poistoja tai hihojen lyhentämisestä jne.


Kun korjaukset on sovittu, pukusi jää hääpukuliikkeeseen tai korjausompelijan luo muokattavaksi.

 • Pyri pukemaan päälle hääpäivänä käytettävät alusvaatteet ja kengät!
 • Ehosta, mutta maltillisesti ja imitoi juhlakampaustasi! Jätä kuitenkin tahmaiset huulikiillot ja voimakkaat punat pois, jotta sovituksen tuoksinassa ne eivät tahraa pukuasi.
 • Mikäli olet suunnitellut tiettyä kaulakorua, ota se myös mukaan.

 

Lisää vinkkejä kuinka hääpuvun korjausompelu tapahtuu löydän Häät.fin artikkelista Usein kysyttyä hääpuvun korjausompelusta

Hääpäivän odotus alkakoon!

Viimeisen sovituksen aika on kun korjaukset ovat valmiina. Tässä sovituksessa valmistetaan, että puku on varmasti istuva ja liikkuminen häämekossa onnistuu. Jos kaikki on kuten pitää, on häämekkosi valmis kotiin vietäväksi.

Varmista vielä tässä vaiheessa, että tiedät pukusi hoito-ohjeet. Voiko höyrysilittää? Saako koristeiden päältä silittää?

Lue Häät.fistä ohjet, kuinka hääpukua säilytetään kotona ennen häitä!

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääpuvutHäiden suunnittelu