Neuvot miten hääpuku hankitaan?

Hääpukuliike Glamour Helsinki

Monellakaan morsiamella ei ole ollut mitään syytä vierailla juhlapuku- tai hääpukuliikkeessä. Itsestäänselvyys on ehkä se, että kaikki alkaa hääpuvun sovittamisesta. Mutta mitä sitten?

Sovita häämekkoja avoimin mielin

  • Lähden sovittamaan hääpukua ajoissa. Oikean puvun löytymisen jälkeen hääpuvun tilaamiseen on varattava vähintään 4-6 kuukautta (+ korjausompelu).
  • Varaa sovitusaika! Kaikki hääpukuliikkeet eivät edellytä sovitusajan varaamista, mutta varmista asia ennen kuin lähdet sovituskierrokselle.
  • Saavu sovitukseen avoimin mielin! Aika usein ajatus täydellisestä hääpukumallista muuttuu sovitusten edetessä.
  • Haastavan tuntuista sovittamisesta voi tehdä se, että osa hääpukuliikkeen mallipuvuista on sinulle liian isoja tai pieniä. Älä kuitenkaan hätäänny, myyjä onnistuu kursimaan helposti liian suuren puvun parilla nipulla sopivamman kokoiseksi, niin että puku tuntuu istuvan yllesi.
  • Mieti budjetti! Kuinka paljon olet valmis panostamaan hääpäivän mekkoon? Älä edes sovita hääpukuja, joiden tiedät olevan liian kaukana budjetistasi. Siitä tulee todennäköisesti vain paha mieli.
  • Mieti kenet ja kuinka monta makutuomaria otat mukaan. Älä sekoita päätäsi liian monilla mielipiteillä! Sinun hääsi, sinun pukusi.

Lisää vinkkejä kuinka hääpukusovitukseen valmistaudutaan löydä Häät.fin artikkelista Hääpuvun sovituksen FAQ

Oma puku ensimmäistä kertaa päälle

Tehtyäsi hääpuvustasi tilauksen ja kun se on saapunut, on uuden sovituksen vuoro. Osalla hääpukuliikkeistä korjausompelu tehdään liikkeessä, osalla se tapahtuu yhteistyökumppanin luona.Tehtyäsi tilauksen saat omasta hääpukuliikkeestäsi ohjeet kuinka toimia.

Tässä sovittuksessa on tarkoitus katsoa hääpukusi tarvitsemat muutokset. Helman lyhennys on melko lailla välttämätön, mutta myös muunlaiset muutokset ovat mahdollisia. Voidaan tehdä vyön vaihdoksista, lisäyksiä, poistoja tai hihojen lyhentämisestä jne.


Kun korjaukset on sovittu, pukusi jää hääpukuliikkeeseen tai korjausompelijan luo muokattavaksi.

  • Pyri pukemaan päälle hääpäivänä käytettävät alusvaatteet ja kengät!
  • Ehosta, mutta maltillisesti ja imitoi juhlakampaustasi! Jätä kuitenkin tahmaiset huulikiillot ja voimakkaat punat pois, jotta sovituksen tuoksinassa ne eivät tahraa pukuasi.
  • Mikäli olet suunnitellut tiettyä kaulakorua, ota se myös mukaan.

 

Lisää vinkkejä kuinka hääpuvun korjausompelu tapahtuu löydän Häät.fin artikkelista Usein kysyttyä hääpuvun korjausompelusta

Hääpäivän odotus alkakoon!

Viimeisen sovituksen aika on kun korjaukset ovat valmiina. Tässä sovituksessa valmistetaan, että puku on varmasti istuva ja liikkuminen häämekossa onnistuu. Jos kaikki on kuten pitää, on häämekkosi valmis kotiin vietäväksi.

Varmista vielä tässä vaiheessa, että tiedät pukusi hoito-ohjeet. Voiko höyrysilittää? Saako koristeiden päältä silittää?

Lue Häät.fistä ohjet, kuinka hääpukua säilytetään kotona ennen häitä!

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääpuvutHäiden suunnittelu