Hääparin luottotyypit – Helmi nautti olostaan kaason kengissä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääparin luottotyypit – Helmi nautti olostaan kaason kengissä

kaaso Helmi, morsian Salla ja kaaso Mirva

Kuva Taika Lehtimäki

Kaason ja bestmanin roolit ovat hyvin merkityksellisiä hääparille. Siksi tehtäviin valitaan usein kaikkein tärkeimmät ja rakkaimmat ihmiset. Kaasoksi valinta on myös täynnä suurta luottamusta ja se jättää ikimuistoisen jäljen elämänpolulle.

Kaason rooliin sujahtaminen oli Helmille hyvin luontevaa. Hän sai voimaa ja inspi­raatiota yhtenäisestä häätiimistä, ja ystävyys morsiamen kanssa syveni entisestään.

Helmi oli Sallan kaasona yhdessä morsiamen siskon Mirvan kanssa. Kaasoilla kemiat kohtasivat ja kaikki saatiin hoidettua kuntoon ilman erimielisyyksiä tai ongelmia.

Häät-median hääblogiyhteisöön kuuluva Salla Matkalaulu-blogista halusi ehdottomasti Helmin kaasokseen huomatessaan, miten iloinen hän oli ystävänsä tulevasta avioliitosta.

– Helmistä välittyi vilpitön ilo siitä, että olimme menossa naimisiin. Olemme tunteneet kymmenen vuotta, joten tiedämme toisistamme paljon. Minulla oli myös vahva aavistus, että toinen kaasoistani, siskoni Mirva, tulisi hyvin juttuun Helmin kanssa, sillä he tunsivat hyvin entuudestaan.

Salla pyysi Helmiä kaasokseen lämpimissä ja innostuneissa tunnelmissa häämekon sovitusreissulla. Jännittävästä hetkestä alkoi yhteinen matka kohti häitä.

kaaso Helmi auttaa morsian Sallaa laahuksen kanssa

Kuva Taika Lehtimäki

Kuplivan jännittävää!

Kaason tehtävä oli Helmille jännittävä.

– Tuntui siltä, että nyt ollaan todella aikuisia. Häät ikävä kyllä siirtyivät koronan takia yli vuodella, mikä vaikutti häiden suunnitteluun yhdessä. Oli vaikeaa ryhtyä suunnittelemaan yksityiskohtia, koska häiden onnistuminen oli pitkään epävarmaa uudesta ajankohdasta huolimatta. Vasta alkusyksystä 2021, muutama viikko ennen häitä, aloimme urakalla suunnitella yksityiskohtia ja tehtävien jakoa, muistelee Helmi.

– Vaikka muistettavaa oli paljon, en kokenut oloani stressaantuneeksi. Olimme suunnitelleet ja jakaneet tehtävät hyvin ja hääpäivä sujui loistavasti. Olen kiitollinen kaaso- ja bestman -kumppaneistani, sillä kaikki hoitivat hommansa kunnialla.

Ilman riitoja

– Erimielisyyksiä ei ollut koko aikana. Olimme koko häätiimin kanssa hyvin yksimielisiä järjestelyistä ja suunnitteluista. Etenkin kaasojen kesken kaikki sujui kuin unelma. Ideoita syntyi ja innostuimme niistä yhdessä. Salla oli oikeassa valitessaan minut ja Mirvan kaasopariksi. Tunnemme Sallan hyvin ja tiedämme hänen mieltymyksensä, kiittelee Helmi.

Kaasot vihkitilaisuudessa vihkijä taustalla

Kuva Taika Lehtimäki

Voi mitä onnea!

– Hääpäivän kohokohtia olivat ehdottomasti yhteinen kampaus- ja meikkihetki Sallan ja Mirvan kanssa. Myös Sallan ja Kallen häätanssi, jonka aikana he näyttivät niin onnellisilta, kipuaa kyllä myös korkealle sijalle. Pakko mainita myös, kuinka mahtavaa oli tanssittaa ihmisiä bilebändin kanssa pitkän koronarajoitusjakson jälkeen.

Parasta kaasona olossa

– Parhaat hetket kaasoilussa olivat ehdottomasti polttareiden järkkääminen ja toteuttaminen. Meillä oli Mirvan kanssa tosi hauskaa. Suunniteltiin hauska hämäys Sallan polttaripäivälle ja se meni aivan täydestä! Helmi muistelee.

– Kävimme myös Mirvan kanssa Virossa ostamassa juomia kemuihin, kokattiin ja leivottiin herkkuja ja täytettiin ilmapalloja. Polttaripäivän ohjelmaan kuului ilmajoogaa, drinkkikoulutusta, herkkuja ja ystävien kanssa ajan viettoa. Loppuillasta käytiin myös tanssimassa villisti pöydillä.


kaasot ja morsian poseeraa merenrannassa

Kuva Taika Lehtimäki

Kaasolook 

Salla antoi vapaat kädet kaasoille oman lookin suunnitteluun. Kaasolahjaksi hän oli varannut kaikille kaasoilleen kampaajan ja meikin hääpäivän aamuksi.

– Sain ajatuksen tummanvihreästä mekosta, sillä se sopi mielestäni syksyyn. Löysin oman mekkoni Bubbleroomista ja mekko lyhennettiin ompelijalla. Ruusunkultaiset kengät hankin Zalandolta. Myös iltalaukku oli samaan sävyyn kenkien kanssa. Omat hankintani kustansivat noin 150 euroa, Helmi kertoo.

 

Teksti Tanja Hakala 

Kuvat Taika Lehtimäki

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2022.

 
Lue myös muut kaasovinkit Häät.fistä

Kaason muistilista. Lue Häät.fistä >>

Kuinka järjestetään oikeasti hauskat polttarit? Lue Häät.fistä >>

Vinkkejä morsiussaunaa suunnitteleville. Lue Häät.fistä >>

Miten hääpukuun pukeudutaan? Katso videolta nyöritysohjeet Häät.fistä >>

Miten hääpuku napitetaan? Katso videolta pukeutumisohjeet Häät.fistä >>

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 9.4.2024