Sulhaselle opas moderniin ja tyylikkääseen hääpukeutumiseen

tummapuku sulhasen klassinen hääpuku

Sulhasen puvun valinta hääjuhlaan saattaa tuntua haastavalta, mutta huoli pois, elämme yhteiskunnassa jossa hääpari saa päättää millä tyylillä häitä juhlitaan. Tapana ei ole enää noudattaa hääpukeutumisessakaan yhden muotin hääetikettiä.

Sulhanen saa valita pukeutuko muodolliseen frakkiin, rennompaan smokkiin tai vain ehkä solmiottomaan kesäpukuun. Hääparin on kuitenkin hyvä päättää yhdessä juhlavuuden tasosta. Samalla tulee määritetyksi myös millaista pukeutumiskoodia vieraiden halutaan noudattavan.

Pukeutumiskoodit saattavat tuntua haasteellisilta, mutta ne ovat loppujen lopuksi melko suoraviivaisia. Erityisen juhlavan tilaisuuden, kuten itsenäisyyspäivän juhlavastaaotto, pukukoodi on perinteiden sanelemaa.

Perhejuhlat, kuten häät, antavat mahdollisuuden tehdä vapaasti omia valintoja. Häiden tyylistä riippuen, onko kyse kartano- tai hienot kaupunkihäät vai kesäiset puutarhajuhlat, pukukoodi voi vaihdella hääparin mieltymyksen mukaan vapaasti.

Lue tästä vinkit sulhasen pukeutumiseen eri tyyppisiin hääjuhliin!

Tumma puku on klassinen sulhasen hääpuku

Tumma puku on sulhaselle erinomainen valinta jo pelkästään monikäyttöisyyden näkökulmasta. Erityinen häälookin saat kun valitset nyt trendikkään kaksirivisen puvun.

Puvun kaksirivisyys on tehnyt hidasta, mutta vääjäämätöntä nousua 2010-luvusta lähtien. Kaksiriviset puvut olivat suosittuja edellisen kerran 1930-luvulta aina 50-luvun loppuun asti, ja uudestaan taas 80-luvun puolivälistä aina 90-luvun puoliväliin asti.

Nyt taas trendikäs kaksirivisen puvun ilme on ainutlaatuinen, ja sen avulla sulhanen erottuu häävieraiden joukosta varmasti. Yhdistä valkoiseen paitaan ja valkoiseen silkkisolmioon.

Aina yhtä tyylikäs on myös aivan perusmallinen tummapuku, johon yhdistät solmion tai rusetin sekä taskuliinan. Niiden värille voit leikkiä juuri niin paljon kun haluat.

Smokki on vakiinnuttanut asemaansa tyylikkäänä sulhasen hääasuna

Smokki on myös muodollinen juhla-asu, jota on nähty myös Linnan juhlissa, vaikkei se etiketin mukainen valinta olekaan. Perinteisesti etiketti pitää smokkia miehen iltapukuna, eli klo 18 jälkeen pidettävänä vähän rennonpana asuna, mutta tiukka etiketin tulkinta on liudentunut häiden kohdalla jo kauan sitten.

Sulhanen voikin valita hääjuhlaan rennon tyylikään smokin. Smokin voi valita myös muun värisenä kuin mustana. Tummansininen on erittäin suosittu väri ja valkoinen väri kasvattaa kokoajan suosiotaan.

Sulhasen häälook on smokissa on nuorekas ja taatusti tyylikäs.

Frakin juhlavuus sulhasen hääpukuna on vailla vertaa

Frankki on elegantti ja erityisen juhlava sulhasen hääasu, silloin kun halutaan pitää ylelliset hääjuhlat. Häiden pukuetiketin mukaan vain sulhanen, bestman ja morsiamen isä saavat hääjuhlissa käyttää frakkia.

Frakki on aina musta ja asusteet valkoisia. Suotavaa ei ole lähteä tuomaan frakkiin väriä  solmukkeilla tai taskuliinoilla. Jos sulhanen kaipaa väriä hääpukuunsa, valitse silloin smokki tai tummapuku.

Rennon kesäinen häälook pellavapuvulla

Trendikäs, mutta rento ja tyylikäs sulhasen häälook syntyy 2020-luvulla pellavapuvusta. Väreinä usein neutraaleja ja luonnollisia sävyjä. Yhdistä pellavapuku klassiseen valkoiseen paitaan, jätä sukat pois, ja lopputulos on täydellisen rento kesäinen hääasu.

Halutessasi voi lisätä kokonaisuuteen asusteita: solmiota ja taskuliinaa. Rohkeat voivat vaihtaa perinteisen valkoisen tai neutraalin taskuliinan ja solmion värilliseen. Ei ole myöskään väärin jättää paitaa napittamatta loppuun asti. Lopputulos on persoonallinen ja moderni.

 
Kuvat Eton shirts

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Sulhanen