Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Sulhasen puku

Sulhaselle opas moderniin ja tyylikkääseen hääpukeutumiseen

tummapuku sulhasen klassinen hääpuku

Kuva Eton shirts

Sulhasen puvun valinta hääjuhlaan saattaa tuntua haastavalta, mutta huoli pois. Elämme yhteiskunnassa, jossa hääpari saa päättää, millä tyylillä heidän häitään juhlitaan. Tapana ei ole enää noudattaa hääpukeutumisessakaan yhden muotin hääetikettiä eikä virallisten tilaisuuksien pukeutumisetiketti rajoita perhejuhliin valmistautumista.

Sulhanen saa valita pukeutuko muodolliseen frakkiin, rennompaan smokkiin tai ehkä solmiottomaan kesäpukuun. Hääparin on kuitenkin hyvä päättää yhdessä juhlavuuden tasosta. Samalla tulee määritetyksi myös se, millaista pukeutumiskoodia vieraiden halutaan noudattavan.

Pukeutumiskoodit saattavat tuntua haasteellisilta, mutta ne ovat loppujen lopuksi melko suoraviivaisia. Erityisen juhlavan tilaisuuden, kuten itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa, pukukoodi on perinteiden ja etiketin sanelemaa.

Perhejuhlat kuten häät antavat mahdollisuuden tehdä vapaasti omia valintoja. Häiden tyylistä riippuen, onko kyse kartano- tai hienot kaupunkihäät vai kesäiset puutarhajuhlat, pukukoodi voi vaihdella hääparin mieltymyksen mukaan vapaasti.

Lue tästä vinkit sulhasen pukeutumiseen eri tyyppisiin hääjuhliin!

Tumma puku on klassinen sulhasen hääpuku

Tumma puku on sulhaselle erinomainen valinta jo pelkästään monikäyttöisyyden näkökulmasta. Erityisen häälookin saat, kun valitset nyt trendikkään kaksirivisen puvun.

Puvun kaksirivisyys on tehnyt hidasta, mutta vääjäämätöntä nousua 2010-luvulta lähtien. Kaksiriviset puvut olivat suosittuja edellisen kerran 1930-luvulta aina 50-luvun loppuun asti, ja uudestaan taas 1980-luvun puolivälistä aina 90-luvun puoliväliin asti.

Nyt taas trendikäs kaksirivisen puvun ilme on ainutlaatuinen, ja sen avulla sulhanen erottuu häävieraiden joukosta varmasti. Yhdistä valkoiseen paitaan ja valkoiseen silkkisolmioon.

Aina yhtä tyylikäs on myös aivan perusmallinen tummapuku, johon yhdistät solmion tai rusetin sekä taskuliinan. Niiden väreille voit leikkiä juuri niin paljon kun haluat.

Smokki on vakiinnuttanut asemaansa tyylikkäänä sulhasen hääasuna

Smokki on myös muodollinen juhla-asu, jota on nähty myös Linnan juhlissa, vaikkei se etiketin mukainen valinta olekaan. Perinteisesti etiketti pitää smokkia miehen iltapukuna eli klo 18 jälkeen pidettävänä vähän rennompana asuna, mutta tiukka etiketin tulkinta on liudentunut häiden kohdalla jo kauan sitten ja smokin voi mainiosti pukea ylleen jo iltapäivällä alkaviin häihin.

Sulhanen voikin valita hääjuhlaan rennon tyylikään smokin. Smokin voi valita myös muun värisenä kuin mustana. Tummansininen on erittäin suosittu väri ja valkoinen väri kasvattaa kokoajan suosiotaan.

Sulhasen häälook on smokissa nuorekas ja taatusti tyylikäs.

Frakin juhlavuus sulhasen hääpukuna on vailla vertaa

Frankki on elegantti ja erityisen juhlava sulhasen hääasu, silloin kun halutaan pitää ylelliset hääjuhlat. Häiden pukuetiketin mukaan vain sulhanen, bestman ja morsiamen isä saavat hääjuhlissa käyttää frakkia.

Frakki on aina musta ja asusteet valkoisia. Suotavaa ei ole lähteä tuomaan frakkiin väriä  solmukkeilla tai taskuliinoilla. Jos sulhanen kaipaa väriä hääpukuunsa, valitse silloin smokki tai tummapuku.

Rennon kesäinen häälook pellavapuvulla

Trendikäs, mutta rento ja tyylikäs sulhasen häälook syntyy 2020-luvulla pellavapuvusta. Väreinä nähdään usein neutraaleja ja luonnollisia sävyjä. Yhdistä pellavapuku klassiseen valkoiseen paitaan ja jätä sukat pois, ja lopputulos on täydellisen rento kesäinen hääasu.

Halutessasi voi lisätä kokonaisuuteen asusteita kuten solmion ja taskuliinan. Rohkeat voivat vaihtaa perinteisen valkoisen tai neutraalin taskuliinan ja solmion värillisiin. Ei ole myöskään väärin jättää solmio pois ja paita napittamatta loppuun asti. Lopputulos on persoonallinen ja moderni.

 
Kuvat Eton shirts

Lue Häät.fistä Juhosta, joka halusi lähteä rakentamaan omaa häätyyliään kenkiensä ja kellonsa kautta. Häät.fi >>

Muokattu: 29.1.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Vuokraaminen on järkevä vaihtoehto hankkia miehelle juhlava puku häihin

Pukuvuokraamon asiakkaat lausahtavat usein lähtiessään helpottuneina: ”Kävipä se todella miellyttävä...

Sulhasmuodissa 2024 annetaan värien hehkua

Sulhasmuodin juttu on väri-iloittelu. Kirkkaat värit saavat tilaa perinteisten juhlavärien rinnalla....

Saketti, frakki… siis mikä???

Miesten hääpukeutumiseen liittyy erilaisia sääntöjä. Onneksi häät ovat perhejuhla, mikä tekee etiket...

Sulhasmuoti 2024 – kuoseilla koreilu sallitaan!

Vuoden 2024 sulhasmuotia esiteltiin runsaasti Barcelona Bridal Fashion Weekillä, ja julkaisemme arti...

3 syytä sulhaselle pukeutua mittatilauspukuun

Persoonallisten haaveiden trendatessa nykysulhaset kokevat yksilöllisesti valmistetun vaatteen tärke...

Modernin sulhasen look loihditaan Schoffassa mittatilauspuvulla

Päästä varpaisiin omilla mitoilla teetetty asukokonaisuus tuo jokaisen sulhasen parhaat puolet tyyli...

Mainos: Schoffa

Modernin sulhasen look loihditaan Schoffassa mittatilauspuvulla

sulhanen ja bestmanit mittatilauspuvuissa

Päästä varpaisiin omilla mitoilla teetetty asukokonaisuus tuo jokaisen sulhasen parhaat puolet tyylikkäästi esiin. Schoffalla toteutetaankin unelmien pukuja ja paitoja elämän tärkeimpään päivään.

Hääpäivän asu on miehelle yksi elämän tärkeimmistä vaatevalinnoista. Siksi sen täydellinen istuvuus muodostuu merkittäväksi tekijäksi valintaa tehdessä. Mittatilauspukuun päätyessään sulhanen voi olla varma, että jokainen mitta on juuri hänen vartalolleen tehty.

Helsinkiläisen miestenvaatemerkin, Schoffan liikkeessä tämä tiedetään varsin hyvin, sillä he ovat suunnitelleet ja valmistaneet vaatteita jo 15 vuoden ajan maailman laadukkaimmista materiaaleista.


– Mittatilauspukujen etu on persoonallisuus ja istuvuus. Asiakas pääsee itse valitsemaan opastuksellamme kankaat, napit ja esimerkiksi taskujen mallit, Anton Koivisto kertoo.


Katso millaisia mittatilauspukuja Schoffa valmistaa sinulle

räätäli ja asiakas valitsemassa yksityiskohtia mittatilauspukuun Schoffalla

Schoffan mallistoon on valittu maailman parhaimmat kankaat, joten valikoimaa riittää kaikille. Valtaosa pukukankaista tulee Italiasta ja Englannista, paitakankaat Italiasta ja Portugalista – kaikki perheomisteisilta yrityksiltä. Toimitusjohtaja Anton Koiviston suosikit ovat Loro Piana ja Vitale Barberis Canonico.

Itse valitut yksityiskohdat


Puvun teettäminen on kokonaisuudessaan elämys. Kaiken lisäksi valmis vaate tehdään aina mahdollisuuksien mukaan sellaiseksi, että sillä on käyttöä myös monta kertaa juhlien jälkeen.


– Se, että sulhanen voi hääpäivänään kertoa, miten on päässyt valitsemaan pukuunsa tummansiniset helmiäisnapit ja samppanjanvärisen vuorikankaan, on aika erityistä, Anton mainitsee.


Tunne siitä, että puku tai smokki on tehty juuri käyttäjäänsä varten, luo myös lisää itsevarmuutta. Hääpäivänä hyvä olo itsestä heijastuu ihan kaikkeen tekemiseen. Tyytyväinen sulhanen on aina näyttävä ilmestys. 

Katso millaisia mittatilaussmokkeja Schoffa valmistaa sinulle

räätäli mittaa sulhasen hartiaa mittanauhalla

Schoffassa sulhanen voi huokaista ja rentoutua häälookiin liittyvien asioiden äärellä. Henkilökunta valitsee yhdessä asiakkaan kanssa kaiken sulhasen asuun tarvittavan. Mittatilauspuvulla varmistetaan sataprosenttinen istuvuus ja tuodaan tyyliin persoonallisuutta.

Koko look yhdestä paikasta


Schoffan palvelu on huomaavaista ja asiantuntevaa, joten ammattilaisten huomassa jokaiselle löytyy juuri se oikea tyyli. Mittatilauksena voi teettää jokaisen vaatekappaleen tai vaihtoehtoisesti valita myös valmismallistosta osasia. Yhtä kaikki, helpommaksi ei sulhasen lookin koostaminen enää voi mennä.


– Meiltä saa kerralla kaiken asuun kuuluvan. Valitsemme yhdessä asiakkaan kanssa asuun sopivan paidan, rusetin, kengät ja esimerkiksi mittatilausliivin, täten jokainen yksityiskohta on loppuun asti harkittu, Anton vinkkaa. 

räätäli tutkii pukupaidan hihan mittaa Schoffa

Lippulaivamyymälä sijaitsee Helsingin Kämp Galleriassa, eksklusiivisessa ympäristössä. Mittatilauspuvun tilaaminen on vaivatonta ja järkevän hintainen sijoitus. 

Monen tilaisuuden puku


Yksilöllinen palvelu ja tuotteet eivät kuitenkaan tarkoita budjetin venyttämistä, sillä mittatilauspukujen hinnat alkavat 1300 eurosta ja paitojen 179 eurosta. Häiden jälkeen vaatetus on jatkokäytettävissä elämän muihin juhliin ja tilaisuuksiin.


– Meille jää asiakkaasta myös mitat talteen, joten hyvin istuvien vaatteiden teettäminen onnistuu jatkossa entistä helpommin, Anton muistuttaa.

Katso millaisia mittatilauspaitoja Schoffa valmistaa sinulle

tyylikäs sulhanen mittatilaussmokissa Schoffa

Suomalaista designia


Schoffan tarina alkoi 15 vuotta sitten, kun yrityksen perustaja etsi itselleen täydellisesti istuvaa paitaa. Kun sellaista ei millään tahtonut löytyä, syntyi liikeidea Schoffasta – laadukkaasta kotimaisesta paitavalmistajasta. Toisin kuin monet kilpailijat, on Schoffa luottanut suomalaiseen suunnittelutaitoon ja eurooppalaiseen käsityöhön. 


– Meille on hyvin tärkeää, että koko mallisto valmistetaan alusta loppuun Euroopassa, eikä vaatteita kuljeteta meille maapallon toiselta puolelta. Euroopan sisältä olemme löytäneet luotettavat yhteistyökumppanit, jotka tekevät hienoa jälkeä käsityön perinteitä vaalien.

sulhanen nojaa tiiliseinään puku päällään

Sulhasen mittatilauspuku – hinnat alkaen 1300 €


1. Varaa aikaa projektille kaikkiaan noin 3 kuukautta.


2. Varaa aika Schoffan verkkosivuilta tai sähköpostitse.


3. Suunnittele puku yhdessä ammattilaisten huomassa.


4. Valmistukseen kuluu aikaa noin 8 viikkoa.


5. Toisessa sovituksessa varmistetaan istuvuus ja tehdään viimeiset muutokset.

Lue lisää Schoffan mittatilauspuvuista

Varaa aika Schoffan ammattitaitoiseen mittatilauspuvun teettämiseen

sulhanen mittatilauspaita päällään suihkulähteen edessä

Sulhasen Mittatilauspaita – hinnat alkaen 179 €


1. Varaa aikaa noin 2 kuukautta.

2. Tule Schoffan liikkeeseen, paidan teettämiseen ei tarvitse ajanvarausta.

3. Suunnittele paita ammattilaisen kanssa.

4. Paidan valmistus vie noin 6 viikkoa.

5. Toisessa sovituksessa varmistetaan istuvuus.

Schoffasta löydät myös valmispuvut ja smokit - hinnat alkaen 690 €

Lue lisää Schoffan valmispuvuista ja smokeista

mies puku päällä rannalla aurinkolaisessa Schoffa

Lue lisää juhlapukeutumisesta Schoffan sivuilta

Vinkit tyylikkääseen hääpukeutumiseen löydät Schoffan käsikirjasta

Teksti Tanja Hakala
 Kuvat Schoffa  

Schoffa

Liike Kämp Galleria, Pohjoisesplanadi 33, Helsinki

Puh. / WhatsApp +358 45 1139870

Sähköposti info@schoffa.com

www ja verkkokauppa schoffa.com/

Instagram @schoffaclothing

sulhaselle schoffa.com/haat/


ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä SCHOFFA

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2023.


Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 7.6.2024