Morsian tiesitkö, Hääpuvun voi myös vuokrata?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Morsian tiesitkö, hääpuvun voi myös vuokrata?

hääpuku mallinukkejen päällä messuilla

Kuva PhotoMIX / Pexels.com

Takavuosina häiden lähestyessä monet morsiamet miettivät, kannattaisiko hääpuku ostaa vai vuokrata. Enää vuokraaminen ei ole niin suosittua, sillä koko ajan kasvanut käytettyjen hääpukujen myynti on vähäntänyt budjettisyistä johtuvaa vuokraamista.

Kokonaan morsiuspuvun vuokraaminen ei kuitenkaan ole loppunut. Hääpuvun vuokraaminen on edelleen mahdollista. Tiedustelemalla häämekon vuokrausmahdollisuuksia suoraan hääpukuliikkeistä, selviää ketkä vuokraustoimintaa harjoittavat.

Vuokraamisen hyvät ja huonot puolet


Monet hääpuvun vuokraamiseen päätyvät, valitsevat vaihtoehdon koska se on edullisempaa kuin ostaminen. Vuokraus maksaa noin 60-75% puvun myyntiarvosta. Toinen painava syy on ekologisuus. Yksi puku voi palvella useampaa morsianta, eikä kenenkään kaappiin jää roikkumaan pukua, jota kukaan ei tule käyttämään toistamiseen. Myöskään hääpuvun pesetyksestä tai jälleenmyynnistä ei tarvitse itse huolehtia. Vuokraamalla pienyrityksestä, saa aina asiantuntevaa palvelua ja juuri oikein mitoitetun puvun, joka on varmasti laadukas tuote. Nettikaupoista tilatut, halvalla valmistetut hääpuvut ovat harvoin sitä, mitä kuvissa lupaillaan. Materiaalit ovat valitettavan usein erittäin heikkolaatuisia, valmistustavat samoin, eikä palautusoikeutta ole.

Vuokraamisen huonopuoli on valikoiman rajallisuus. Monille saattaa tulla yllätyksenä se, että useimmiten vuokraus koskee ainostaan liikkeissä valmiina olevia pukuja. 

Miten vuokrahinta määräytyy ja mitä muita kustannuksia on odotettavissa?

Vuokrahinta lasketaan puvun myyntiarvon mukaan. Hinnat liikkuvat noin 60-75% välillä myyntihinnasta, ja niihin sisältyy peruspesetys. Alushameet ja muut asusteet veloitetaan erikseen. Kaikki muutostyöt veloitetaan myös hinnaston mukaan, koska työn määrä on jokaisessa hääpuvussa erilainen. Korjaushinnoista annetaan asiakkaalle aina arvio etukäteen. Jos pesetyksen yhteydessä tarvitaan tahranpoistoa, esimerkiksi viinitahra, senkin pesu veloitetaan erikseen.

Vuokraus pähkinänkuoressa

  •  

Varaa sovitusaika liikkeeseen, näin varmistat, että saat asiantuntevaa apua.
 

Vuokrasopimusta tehdessä suoritetaan varausmaksu.
 

Kaikki eivät ole samasta muotista. Vuokrapukuihin on mahdollista tehdä muutoksia.
 

Istuvat alusvaatteet sekä sopivat kengät on hyvä hankkia ennen korjaussovitusta.
 

Noudettaessa puku sovitetaan kertaalleen, varmistaaksemme että kaikki on kunnossa juhlapäivääsi varten.
 

Puku palautetaan liikkeeseen sen aukioloaikana, sovittuun ajankohtaan mennessä.
 

Vuokraamo hoitaa puvun pesetyksen puolestasi. Pukua ei saa pestä itse, jotta se ei vaurioidu.
 

Myös iltapukuja on mahdollista vuokrata.

Muokattu: 9.4.2024