Lue hääpuvun voittaneen Kaisan neuvot sovituksiin: mekkoja ei kannata kokeilla nälkäisenä tai kiireessä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Lue hääpuvun voittaneen Kaisan neuvot sovituksiin: mekkoja ei kannata kokeilla nälkäisenä tai kiireessä

Hääpuvun sovitus Vienossa - Monica Loretti

Kesämorsian Kaisa voitti Monica Loretti -hääpuvun omakseen Häämessuilla netissä syksyllä 2022. Palkintosovitukseen lähtiessään hänellä oli jo kokemusta muutamasta aiemmasta sovituksesta. Häämekon metsästyksen Kaisa oli aloittanut noin vuotta ennen hääpäivää, joka koittaa heinäkuussa 2023.

Hääpuvun sovitus Vienossa - Monica Loretti

Kaisa, millaisia neuvoja antaisit hääpukusovitukseen valmistautuvalle kanssamorsiamelle sovituskokemuksiesi perusteella?

– Etenkin ensimmäiseen sovitukseen kannattaa mennä avoimin mielin, vaikka ennakkotoiveita ja -ajatuksia olisikin. Suosittelen aluksi kokeilemaan monen tyylisiä pukuja, jotta voi varmistua siitä, mikä tuntuu parhaalta ja miellyttää eniten omaa silmää. Kokeile erilaisia kangasvaihtoehtoja ja siluetteja.

– Tärkeintä on kuunnella itseään ja valita mukaan sellaiset makutuomarit, jotka antavat tilaa sinun ajatuksillesi ja tuntevat tyylisi. Kokeile kuitenkin myös rohkeasti makutuomareidesi valitsemia pukuja, mutta muista, että nyt ei tarvitse miellyttää muita kuin itseään. 

– Ota myös kuvia jokaisesta puvusta, etenkin sellaisista mekoista, joista pidät. Kuvia kannattaa katsoa jo heti paikan päällä, sillä itse ainakin näin kuvien kautta puvuista asioista, joita en peilien kautta sovitushetkessä huomannut. 

– Käytännön vinkkeinä sanoisin, ettei koskaan kannata mennä kokeilemaan pukuja nälkäisenä tai niin, että on kiire jonnekin. Tärkeää olisi myös, että pukuja tultaisiin sovittamaan tuoksuttomina.

Valmistauduin sovitukseen nukkumalla kunnon yöunet, keskustelemalla asiasta mukanani olleen kaasoni kanssa ja syömällä ennen sovitusta.

– Hääpuvun etsintä on jännittävää ja ihanaa aikaa, mutta se osaa olla myös stressaavaa. Suosittelen varaamaan tarpeeksi aikaa hääpuvun etsintään etenkin, jos erilaisia toiveita puvusta on paljon ja budjetti ei ole kovin suuri.

– Hääpukuihin latautuu paljon odotuksia sekä toiveita, ja mielestäni tunnetta siitä, että pitää tyytyä johonkin mekkoon, pitäisi vältellä viimeiseen asti. Tärkeänä päivänä tulee olla tyytyväinen kaikin puolin, sillä epävarmuus ja tyytymättömyys näkyvät päällepäin. Varaa siis aikaa, jotta voit tarvittaessa sovitella, pohtia, selailla erilaisia mallistoja ja sovitella uudestaan ilman tunnetta, että mekon täytyy löytyä juuri tänään. Kiireessä ja stressissä teemme helposti päätöksiä vain, jotta saamme asian hoidettua pois alta. Joskus käy kuitenkin niin, että puku löytyy nopeasti. Joskus tietää heti puvun päälle laittaessaan, että tämä on se minun hääpukuni.

Hääpuvun sovitus Vienossa - Monica Loretti

Millainen sinun matkasi kohti ”the hääpukua” oli?

– Olin kokeillut yli 20 pukua, ennen kuin minulle selvisi, että olen voittanut Monica Loretti -hääpuvun Häämessut netissä -kilpailussa. Ja valittavista mekoista löytyi heti se “the hääpuku” ja jälkeenpäin mietinkin, miten puvun etsintä oli muka ollut niin haastavaa. Oikea hääpuku on kuin oikea kumppani - sen vain tietää. 

– Olen oikeastaan aina haaveillut prinsessamaisesta mekosta, jossa on kuitenkin sitä jotain. Materiaaleista pitsi ja tylli miellyttivät. Hääpuvun väriksi olen aina halunnut valkoisen tai jonkun muun hyvin vaalean sävyinen puvun.

Tärkeänä päivänä tulee olla tyytyväinen kaikin puolin, sillä epävarmuus ja tyytymättömyys näkyvät päällepäin.

Hääpuvun sovitus Vienossa - Monica Loretti

Entä miltä sinusta tuntui, kun kuulit että olit voittanut Monica Loretti -hääpuvun Häämessut netissä -arvonnassa?

– Saadessani tiedon siitä, että olin voittanut hääpuvun, olin ensin todella mykistynyt, koska en koskaan voita mitään. Luin viestin monta kertaa varmistaakseni, etten vaan ollut ymmärtänyt mitään väärin. Kun olin hiukan toipunut järkytyksestä, juoksin mieheni luokse ulos ja kerroin asiasta ensimmäisenä hänelle. Sen jälkeen laitoin viestiä kaasoilleni, siskolleni sekä mieheni siskolle, joka oli patistanut minut osallistumaan kilpailuun. 

– Voitto tuntui todella hyvältä, koska mekon valinta oli ollut yllättävän vaikeaa siihen mennessä. Puvun hankintaan liittyvä stressi lieveni saman tien, ja jäin innolla odottamaan pukujen sovitusta. 

Hääpuvun sovitus Vienossa - Monica Loretti

Asut Kotkassa, mutta palkintopuvun valintasovitus oli Helsingissä hääpukuliike Vienossa. Miten valmistauduit siihen?

– Päällimmäinen tunne oli innostus. Olin toiveikas, että se minun “the one” -pukuni olisi sovitettavien pukujen joukossa.

– Sovitus myös jännitti hieman, koska en tiennyt tarkalleen, millaisia pukuja minulla olisi vastassa. Monica Lorettia Suomessa edustava Tiina Rauhala oli ennen sovitusta tiedustellut kokoani sekä millaista mekkoa etsin ja sen perusteella toimittanut Vienoon mekot, joista voisin palkintopukuni sovituksessa valita.

– Valmistauduin sovitukseen nukkumalla kunnon yöunet, keskustelemalla asiasta mukanani olleen kaasoni kanssa ja syömällä ennen sovitusta. Päätin lähteä liikkeelle avoimin mielin ja pitämään myös hauskaa, koska sovitus oli kokemuksena hieman erilainen kuin yleensä. Nyt puvut oli valittu valmiiksi ja minusta tultaisiin ottamaan myös kuvia.

Vienossa oli todella ihanaa, tunnelma liikkeessä oli jotenkin satumainen. Tilat olivat ihanan elegantit ja rauhalliset, siellä pääsi todelliseen “hääpukukuplaan”. Sovituksessa oli ihanan rentoa ja asiakaspalvelijoista huomasi, että he ovat todella ammattitaitoisia. Tunsin, että minua todella kuunneltiin ja opastettiin. Arvostan sitä, että puvut autetaan päälle alusta loppuun asti. 

– ”Se oikea” hääpuku löytyi tällä kertaa yllättävän helposti. Tuo mekko kiinnitti heti minun ja kaasoni huomion, ja kokeilinkin sitä ensimmäisenä. Ihastuin heti eikä mikään muu puku sitä enää voittanut, vaikka joukossa olikin monia muitakin ihania pukuja. 

Hääpuvun sovitus Vienossa - Monica Loretti

Vielä lopuksi, millainen Monica Loretti -mallisto sinusta on?

– Monica Lorettilla on hyvin monenlaisia vaihtoehtoja. Kaikki sovittamani puvut olivat kevyitä ja mukavia päällä, eivät ollenkaan raskaan tai epämukavan tuntuisia. Itselleni istuvuus oli hyvä, eikä valitsemaani mekkoon tarvitse muokkauksia juuri tehdä. Koen, että Italiassa suunnitellut ja Euroopassa valmistetut Monica Loretti -hääpuvut ovat suomalaisille sopivia, koska valinnanvaraa löytyy, mekot ovat mukavia päällä ja niissä on juuri sopivasti näyttävyyttä suomalaiseen makuun. Moni morsian toivoo, että mekossa on yksityiskohtia, mutta ei kuitenkaan liikaa kaikkea.

– Kuvailisin Monica Lorettin pukuja sanoilla raikas, elegantti, mutta kuitenkin käytännöllinen ja kaikille sopiva.
 
Kaisan valitsemaa Monica Loretti -pukua ei valittu julkaistavien kuvien joukkoon, jotta se pysyy salaisuutena heinäkuussa 2023 vietettäviin häihin asti.

Lue myös nämä!

Helsinkiläinen Iiris voitti hääpuvun Häämessuilla netissä >>

Ota Hääpukukone avuksesi häämekon etsintään! >>

10 vinkkiä hääpuvun valintaan >>

4 vinkkiä kuinka löydät täydellisen hääpuvun >>

Millanen hääpukumalli sopii minulle? >>

Muokattu: 9.4.2024