Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Millainen hääpukumalli sopii minulle?

hääpukuliike hääpuvun sovittaminen

Kuva Nic.co.uk nic / Unsplash.com

Tavoitelluin naisen vartalo on hoikka tiimalasi, jossa hartiat ja lantio ovat saman levyiset, povi ja vyötärö erottuvat selvästi, ja takamus on pyöreä. Mutta kenellä meistä sellainen on? Ei juuri kenelläkään.

Olet kaunis!

Voimme luoda illuusion sopusuhtaisen muodokaasta naisvartalosta valitsemalla hääpuvun mallin oikein vartalotyyppimme mukaan. Silloin korostamme vartalomme parhaita puolia, ja mahdolliset puutteet jäävät taka-alalle. Löydä näiden ohjeiden avulla oma vartalotyyppisi, ja korosta parhaita puoliasi rohkeasti.

Tunnista vartalotyypit ja näe kauneimmat puolesi tämän Häät.fi-hääpukuoppaan avulla!


KATSO KUVAT SUUREMPINA JA TUOTETIEDOT KUVIA KLIKKAAMALLA

Hoikka tiimalasi

Olet saanut syntymälahjaksi sopusuhtaisen vartalon, ja riittää että valitset vaatteesi siten, että ne myötäilevät ja tuovat esiin luonnolliset muotosi. Voit valita melkein minkä puvun vain kunhan tuot esiin vyötärösi.

Laatikkomaiset vaatteet tai löysät tunikamaiset puvut häivyttävät tärkeimmän vahvuutesi, joten vältä niitä.

Häät.fin Hääpukukoneesta sinunkin vartalollesi sopivia hääpukuja

KATSO KUVAT SUUREMPINA JA TUOTETIEDOT KUVIA KLIKKAAMALLA

Pyöreä tiimalasi

Naisellisessa vartalossasi mittasuhteet ovat oikeat, ja sinulla on uhkeat pyöreät muodot oikeissa paikoissa. Valitse vartalosi linjoja myötäileviä vaatteita ja tuo esille vyötärösi. Kietaisumalliset tai vinoon vedostetut yläosat pukevat sinua upeasti.

Korostuneen leveä alaosa vannehameineen saattaa tehdä vaikutelmasta raskaan.

Häät.fin Hääpukukoneesta sinunkin vartalollesi sopivia hääpukuja

KATSO KUVAT SUUREMPINA JA TUOTETIEDOT KUVIA KLIKKAAMALLA

Päärynävartalo tai A-mallin vartalo

Hartiasi ovat kapeammat kuin lantiosi, ja vartaloasi nimitetäänkin usein päärynänmuotoiseksi. Keskity korostamaan poveasi ja pienentämään lantion seutua ja takamusta.

A-linjainen morsiuspuku sopii sinulle loistavasti, koska sen alaspäin levenevä linja kätkee alleen hartioita leveämmät lanteet ja reidet. Valitse kuitenkin sellainen hääpuku, jonka yläosassa on jopa runsasta koristelua ja alaosa on selkeä ja yksivärinen. Näyttävät kaulakorut ja runsaan oloiset hiuskoristeet siirtävät myös painopistettä ylävartaloon.

Jos valitset kaksiosaisen puvun, huolehdi että poven seudulla on volyymia kasvattava koristelua tai kuviointia, ja yläosa päättyy jo lantiosi leveimmän kohdan yläpuolelle.

Unohda halterneck-pääntie ja raglanhihat.

Häät.fin Hääpukukoneesta sinunkin vartalollesi sopivia hääpukuja

KATSO KUVAT SUUREMPINA JA TUOTETIEDOT KUVIA KLIKKAAMALLA

Harteikas tai rintava vartalo eli Y-mallin vartalo

Sinulla on upeat hartiat ja kaunis kapea lantio. Geometriset ja symmetriset kuviot pukevat sinua, ja esiinnyt eduksesi jäykältäkin tuntuvista materiaaleista valmistetuissa vaatteissa.

Juhlapuvuissa ja kevyissä kesävaatteissa halterneck-niskalenkki on sinun juttusi! Merenneitolinjaa tai lantiolta levenevää A-linjaa kannattaa sovittaa.

Y-vartaloa tasapainottaa lantiolle sijoitettu koristelu. Älä missään tapauksessa valitse yläosaan röyhelöitä, ja vältä vinoon vedostettuja vaatteita.

Häät.fin Hääpukukoneesta sinunkin vartalollesi sopivia hääpukuja

KATSO KUVAT SUUREMPINA JA TUOTETIEDOT KUVIA KLIKKAAMALLA

Suora vartalo eli neliövartalo

Neliövartaloinen voi olla yhtä hyvin hoikka tai pyöreä. Yhteistä on vyötäröttömyys, eli vyötärön ja lantion ero on hyvin pieni. Sinun kannattaa oikeita vaatteita valitsemalla luoda pehmeitä kaaria sinne, missä niitä ei luonnostaan ole.

Yläosan volyymia on helppo lisätä topatuilla, povea kohottavilla alusvaatteilla. Valitsemalla prinsessalinjaisen mekon, luot illuusion kapeasta vyötäröstä povesi ja lantiosi väliin. Laskeutuvasta kankaasta muotoillut vedostukset X-linjan aikaansaamiseksi toimivat hyvin.

Häät.fin Hääpukukoneesta sinunkin vartalollesi sopivia hääpukuja

KATSO KUVAT SUUREMPINA JA TUOTETIEDOT KUVIA KLIKKAAMALLA

Rehevä O-vartalo

Sinulla on kauniit sirot sääret ja kädet, mutta haasteenasi on häivyttää keskivartalon pyöreyttä. O-vartaloisen kannattaa panostaa pukeutumisessaan muotojen esiin tuomiseen.

Pyöreävartaloisen morsiamen ei kannata pukeutua kaapuun, vaan hyvin leikattuihin ja istuviin hääpukuihin. Johdata huomio poven yläpuolelle tai lantion alapuolelle asusteiden avulla. Pyri antamaan itsestäsi hieman todellisuutta pitempivartaloinen vaikutelma.

Valitse esimerkiksi A-linjainen, kauniisti laskeutuvasta materiaalista tehty puku. Liian laskeutuvat materiaalit puolestaan korostavat jokaista kurvia. Vältä vaakalinjaa tai laskoksia vatsan alueella, poven yläpuolella koristeellinen vaakalinja puolestaan pukee sinua. Panosta myös vartaloasi muovaaviin alusvaatteisiin.

Häät.fin Hääpukukoneesta sinunkin vartalollesi sopivia hääpukujaLue Häät.fistä myös 10 vinkkiä hääpuvun valintaan.
Hääpuvun sovittamisen usein kysytyt kysymykset saattavat myös kiinnostaa sinua.

Löydä unelmapukusi Hääpukukoneesta

Häät.fin Hääpolulta löydät Suomen kattavimman kokoelma hääpuvuista ja hääpukumerkeistä, joita meillä Suomessa ihan oikeasti myydään ja pääsee sovittelemaan. Esivertailu on helppoa, kun voit sortata pukuja mm. hinnan, merkin ja tyylin perusteella.

>> Hääpukukoneeseen

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ.

Muokattu: 11.9.2023