4 vinkkiä kuinka löydät täydellisen hääpuvun

Hääpuvun sovitus

Kuva Nicole Honeywill / Unsplash.com

Tuskin mihinkään muuhun asuun liittyy yhtä paljon odotuksia ja tunteita kuin morsiamen hääpukuun. Vaikka mielikuvat ja unelmat painavat päätöstä tehdessä paljon, ei kannata unohtaa muita valintaperusteita. Häämekon soveltuvuus omaan tyyliin ja omalle vartalolle on tärkeää, aivan kuten sekin, miltä puku tuntuu päällä ja millaista siinä on liikkua päivän aikana.

Valmistaudu morsiuspuvun hankintaurakkaan ajoissa ja luotettavan makutuomarin kanssa. Päätä myös hääpukubudjetti alustavasti ennalta. Tutustu rauhassa pukuvalikoimiin sekä netin että lehtien avulla, jotta tiedät mihin pukuliikkeeseen sinun oikeasti kannattaa sovitusaika varata.

Häät.fin Hääpukukoneesta löydät Suomen kattavimman kokoelma häämekoista ja hääpukumerkeistä, joita meillä Suomessa ihan oikeasti myydään ja pääsee sovittelemaan. Esivertailu on helppoa, kun voit sortata pukuja mm. hinnan, merkin ja tyylin perusteella.

Äläkä epäröi sovittaa pukua heti tilaisuuden tullen. Käsityksen hääpuvun mallista, leikkauksista ja tunnusta saat vain puettuasi sen päälläsi.

hääpuvun sovitus

Kuva Vika Fleisher / Unsplash.com

Valitse ensin pukusi linja

Häämekot voidaan jakaa erilaisiin linjoihin, jotka poikkeavat toisistaan malliltaan ja leikkauksiltaan. Tutustu pukulinjojen eroihin, sillä erilaiset muodot ja leikkaukset pukevat erilaisia vartaloita ja persoonia. Lue lisää Häät.fistä >>

Älä epäröi sovittaa myös sellaisia malleja, joista et ole uneksinut. Erilaiset mallit saattavatkin yllättää sinut, ja näyttää päälläsi paremmalta kuin hääpukumalli, josta olet aina haaveillut.

Valitse hääpukumalli, joka korostaa vartalosi parhaita puolia ja jossa tunnet olosi kauniiksi. Muista myös tyylin sopivuus persoonaasi. Unohda muoti. Se on tänä päivänä niin moninaista, että mikä tahansa puku, joka tuntuu juuri sinun morsiuspuvulta, sopii tärkeään päivääsi.

Huomioi yksityiskohdat

Morsiuspuvun linjan lisäksi valittavanasi ovat puvun leikkaukset, materiaalit, värit ja koristelu. Näiden yksityiskohtien valinnalla luot morsiuspukusi tyylin. Yksityiskohdilla voit korostaa myös parhaita puoliasi ja muokata vartaloasi sopusuhtaisemman näköiseksi.

Väriä valitessa kannattaa muistaa, että valkoisestakin löytyy lukuisia eri sävyjä kerman väreistä aina harmaan- ja puhtaanvalkoiseen. Koristelussa kannattaa valita mieluimmin liian vähän kuin liian paljon, jottet huku pukusi paljouteen. Myös asusteet, kukat, korut, kampaus ja meikki ovat kokonaisuuden yksityiskohtia.

Hääpuvun sovitus

Kuva Gianna Trewavas / Unsplash.com

Muista myös mukavuus

Hääpäiväsi sujuu paremmin, kun hääpukusi tuntuu päällä miellyttävältä ja pääset helposti liikkumaan siinä. Myös kankaan valinnalla on vaikutusta mukavuuteen. Kankaan tulisi olla iholle miellyttävää, hengittävää ja niin kevyttä, ettei puku tunnu päällä kovin raskaalta. Kuumana kesäpäivänä raskashelmainen puku, vaikka se onkin lapsuuden unelmasi, voi pahimmillaan olla tuskainen kokemus!

Osta aina oikean kokoinen puku!

Älä haaveile viime hetken painonpudotuksesta, sillä häiden alla kannattaa välttää ylimääräistä stressiä. Pukua on usein myös helpompi pienentää kuin suurentaa. Ennen kaikkea puvun tulee olla sellainen, että olet itse tyytyväinen peilikuvaasi. Juhlatkin sujuvat paremmin, kun saat olla oma itsesi juuri sinulle parhaiten sopivassa puvussa.
 

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääpuvutHäiden suunnittelu