Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääpuku

4 vinkkiä kuinka löydät täydellisen hääpuvun

Hääpuvun sovitus

Kuva Nicole Honeywill / Unsplash.com

Tuskin mihinkään muuhun asuun liittyy yhtä paljon odotuksia ja tunteita kuin morsiamen hääpukuun. Vaikka mielikuvat ja unelmat painavat päätöstä tehdessä paljon, ei kannata unohtaa muita valintaperusteita. Häämekon soveltuvuus omaan tyyliin ja omalle vartalolle on tärkeää, aivan kuten sekin, miltä puku tuntuu päällä ja millaista siinä on liikkua päivän aikana.

Valmistaudu morsiuspuvun hankintaurakkaan ajoissa ja luotettavan makutuomarin kanssa. Päätä myös hääpukubudjetti alustavasti ennalta. Tutustu rauhassa pukuvalikoimiin sekä netin että lehtien avulla, jotta tiedät mihin pukuliikkeeseen sinun oikeasti kannattaa sovitusaika varata.

Häät.fin Hääpukukoneesta löydät Suomen kattavimman kokoelma häämekoista ja hääpukumerkeistä, joita meillä Suomessa ihan oikeasti myydään ja pääsee sovittelemaan. Esivertailu on helppoa, kun voit sortata pukuja mm. hinnan, merkin ja tyylin perusteella.

Äläkä epäröi sovittaa pukua heti tilaisuuden tullen. Käsityksen hääpuvun mallista, leikkauksista ja tunnusta saat vain puettuasi sen päälläsi.

hääpuvun sovitus

Kuva Vika Fleisher / Unsplash.com

Valitse ensin pukusi linja

Häämekot voidaan jakaa erilaisiin linjoihin, jotka poikkeavat toisistaan malliltaan ja leikkauksiltaan. Tutustu pukulinjojen eroihin, sillä erilaiset muodot ja leikkaukset pukevat erilaisia vartaloita ja persoonia. Lue lisää Häät.fistä >>

Älä epäröi sovittaa myös sellaisia malleja, joista et ole uneksinut. Erilaiset mallit saattavatkin yllättää sinut, ja näyttää päälläsi paremmalta kuin hääpukumalli, josta olet aina haaveillut.

Valitse hääpukumalli, joka korostaa vartalosi parhaita puolia ja jossa tunnet olosi kauniiksi. Muista myös tyylin sopivuus persoonaasi. Unohda muoti. Se on tänä päivänä niin moninaista, että mikä tahansa puku, joka tuntuu juuri sinun morsiuspuvulta, sopii tärkeään päivääsi.

Huomioi yksityiskohdat

Morsiuspuvun linjan lisäksi valittavanasi ovat puvun leikkaukset, materiaalit, värit ja koristelu. Näiden yksityiskohtien valinnalla luot morsiuspukusi tyylin. Yksityiskohdilla voit korostaa myös parhaita puoliasi ja muokata vartaloasi sopusuhtaisemman näköiseksi.

Väriä valitessa kannattaa muistaa, että valkoisestakin löytyy lukuisia eri sävyjä kerman väreistä aina harmaan- ja puhtaanvalkoiseen. Koristelussa kannattaa valita mieluimmin liian vähän kuin liian paljon, jottet huku pukusi paljouteen. Myös asusteet, kukat, korut, kampaus ja meikki ovat kokonaisuuden yksityiskohtia.

Hääpuvun sovitus

Kuva Gianna Trewavas / Unsplash.com

Muista myös mukavuus

Hääpäiväsi sujuu paremmin, kun hääpukusi tuntuu päällä miellyttävältä ja pääset helposti liikkumaan siinä. Myös kankaan valinnalla on vaikutusta mukavuuteen. Kankaan tulisi olla iholle miellyttävää, hengittävää ja niin kevyttä, ettei puku tunnu päällä kovin raskaalta. Kuumana kesäpäivänä raskashelmainen puku, vaikka se onkin lapsuuden unelmasi, voi pahimmillaan olla tuskainen kokemus!

Osta aina oikean kokoinen puku!

Älä haaveile viime hetken painonpudotuksesta, sillä häiden alla kannattaa välttää ylimääräistä stressiä. Pukua on usein myös helpompi pienentää kuin suurentaa. Ennen kaikkea puvun tulee olla sellainen, että olet itse tyytyväinen peilikuvaasi. Juhlatkin sujuvat paremmin, kun saat olla oma itsesi juuri sinulle parhaiten sopivassa puvussa.
 

Muokattu: 26.2.2024

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Onko halter neck -kaula-aukko hitti vai huti häämuodissa 2025?

Häämuotisuunnittelijat olivat olleet luovia halter-kaula-aukkoineen Barcelonan Bridal Fashion Weekil...

Häämuodissa 2025 hehkuu rakkaus kukkiin

Intohimo romanttisista kukista hääpuvuissa ei ota laantuakseen häämuodissa! Eturivin hääpukusuunnitt...

Wow mitä glitteriä ja säihkettä on tulossa häämekkoihin 2025

Barcelonan Bridal Fashion Weekillä nähtiin, että kevään ja kesän 2025 häämekkoihin on luvassa kimall...

Once in a lifetime -häämekot trendaavat häämuodissa 2025

Hapsut ja höyhenet, glitterhansikkaat, glitternauhat hiuksissa ja discopallo. Morsian saa pukeutua e...

Miten hääpuku napitetaan? Katso videolta pukeutumisohjeet

Hääpuvun pukeminen ja napittaminen ei ole kaasolle helppoa, jos aiempaa kokemusta ei ole. Häät.fin o...

Upeat alusvaatteet ovat itsevarman ja sädehtivän morsiamen valttikortti, Ida alusasuliike Deva Lingeriestä tietää

Unelmien hääpuku huutaa tuekseen upeita, oikeanlaisia ja oikeankokoisia alusvaatteita. Kun panostaa ...

| Mainos: Deva Lingerie

Upeat alusvaatteet ovat itsevarman ja sädehtivän morsiamen valttikortti, Ida alusasuliike Deva Lingeriestä tietää

Unelmien hääpuku huutaa tuekseen upeita, oikeanlaisia ja oikeankokoisia alusvaatteita. Kun panostaa jopa tuhansia euroja mekkoon tai pukuun, kannattaa budjettiin lohkaista jo heti alussa siivu alusvaatteille. Ja olla niiden kanssa ajoissa.

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Alusvaatteet hääpuvun alle

– Alusvaatehankintaa ei saisi jättää viimeisille viikoille ennen häitä. Silloin voi käydä niin, että sitä täydellistä vaihtoehtoa ei vain enää löydy, tietää Alusasuliike Deva Lingerien omistaja Ida Aaltonen.

Ida on auttanut morsiamia vuosikaudet löytämään omalle vartalolle ja valitulle puvulle oikeat, asua tukevat alusvaatteet. Ei ole nimittäin ihan sama mitä ihoa vasten pukee, sillä juuri tuo ensimmäinen vaatekerros antaa pohjan ensinnäkin kaikelle muulle vaatetukselle, mutta ehdottomasti myös sille, että tuntee olonsa upeaksi, itsevarmaksi ja hillittömän sädehtiväksi!

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Uniikkia palvelua alusasuliikkeessä

Täydellisin ajoitus suunnata alusvaateostoksille on silloin, kun hääpäivän asu on juuri valittu. Sovitustilanteessa kannattaa ottaa mekosta kuvia itsensä päällä ja erityisesti vielä yksityiskohtakuvia niistä paikoista, joissa on vaikka syvään uurrettu linja tai jotain muuta erityistä.

– Kuvien avulla ja morsianta jututtamalla pystyn ajoissa valitsemaan juuri hänelle sopivat alusvaatteet, Ida vinkkaa.

Ida rakastaa palvella morsianasiakkaita, sillä moni on elämänsä ensimmäistä kertaa alan erikoisliikkeessä. Moni hämmästyy positiivisesti valikoimasta ja sen määrästä. Idalla on myös mieletön, vuosien tuoman kokemuksen myötä, taito lukea asiakasta kuin asiakasta heti ensihetkestä lähtien.

– Juttelemme sovituksen aikana niin häistä kuin morsiamen omasta tyylistäkin. Saan näistä paljon tärkeää tietoa siitä, mikä sopii ja toimii juuri hänelle.

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Alusvaatteiden valintaan vaikuttavat muun muassa hääpuvun materiaali ja leikkaukset. Mitä tukevampi ja muotoilevampi itse puku on, sitä vähemmän tarvitaan alusvaatteilta näitä ominaisuuksia.

– Liian muotoilevat alusvaatteet saavat olon tukalaksi ja esimerkiksi perusjutut kuten vessassa käyminen ja syöminen osoittautuvat hankaliksi, Ida muistuttaa.

Ammattilainen osaa ottaa kaikki sellaiset yksityiskohdat huomioon, joita itse ei tulisi välttämättä edes ajatelleeksi.

– Kun alusvaatteet on valittu ajoissa, saa morsian ne mukaansa seuraaviin sovituksiin. Näin mahdolliset muokkaukset on helppo tehdä, kun kokonaisuus on jo valmiina, Ida tietää.

Hääpäivän alusvaatteet ovat sekä kauniita että huolettomia. Samalla sovituksella voi valita hääyötä varten oman erityisen setin ja mätsätä sen esimerkiksi jatkomekon kanssa sopivaksi. Deva Lingerien kivijalkaliike sijaitsee Porissa ja puodilla on myös kattava verkkokauppa. Herkulliseen valikoimaan kuuluvat myös uima-asut, joista löytyy häämatkalle takuuvarmasti täydellinen setti, honeymoonin alusvaatteista puhumattakaan.

Deva Lingerie alusasut morsiamelle

Deva Lingerieen ovat tervetulleita ehdottomasti myös hääseurueet. Kaasojen kanssa yhdessä pidetty yksityinen ja henkilökohtainen sovitusilta mielettömän ihanien alusvaatteiden parissa on mahtava kokemus. Devaan voi saapua pienen seurueen kanssa ilman ajanvarausta, mutta liikkeestä voi myös varata henkilökohtaisen sovituksen sekä isolle että pienelle seurueelle.

– Suosittua on ollut myös polttariporukoiden vierailu meillä. Morsian on saanut polttareissaan valita pitsiunelmat esimerkiksi hääyötä tai häämatkaa varten, Ida kertoo.

Deva Lingerie putiikki

devalingerie.fi

Yrjönkatu 22 /BEPOP
28100 Pori
ARK 10-17 LA 10-14

Teksti: Tanja Hakala
Kuvat: Deva Lingerie ja Jasmin Jenkins Sminmedia

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 7.6.2024

Etsi häämekkoa

Amelie Bridal

40024 – SaYes-mallisto

Amèlie Bridalin SaYes-malliston 400124 on klassinen kapea A-linjainen hääpuku.

Heidi Tuisku

Nora

Heidi Tuiskun moderni prinsessahääpuku, jossa muhkeat off-shoulder-olkaimet. Saatavilla viidestä eri kankaasta, osasta saatavilla myös muita värejä.