Skandinaavisen hurmaava häätyyli

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Loihdi skandinaavisen softi tyyli hääjuhlaan - näin se käy!

softisti skandinaavinen

Kattauksen paperituotekokoelmaan sisältyvät menukortit, viinimenu ja paikkakortit. Paikkakortit ovat käsinkirjoitettua modernia kalligrafiaa, menukorteissa valmiiseen fonttiin on yhdistelty kalligrafiaa kauniin rakenteen aikaansaamiseksi. Torn edges, revityt reunat, rikkovat tarkoituksella suoria linjoja. Näin saadaan bohomaisuutta ja käsintehtyä tunnelmaa myös kattaukseen. Värimaailma sukeltaa teeman sävyihin leikitellen murretulla oranssilla ja puuterinsävyillä häivähdyksellä hentoa vaaleanpunaista. Erikokoiset ja eriväriset paperit yhdistyvät kauniiksi ja jännittäväksi kokonaisuudeksi. Erilaisuus on huomaamattoman harkittua. Paperituotteet Script Creative.

 

Puuterin häivähdys ja rottingin rahina luovat lumoavan pohjan rennon pohjoismaiselle tyylille.

Valokuvaaja Lotta Polviander ideoi hurmaavan teeman Laukon Kartanoon. Stailauksesta vastasi Mevent Weddings.

softisti skandinaavinen

Hurmaava hääkimppu

Heinien ja kukkien liitto toimii runsaassa kimpussa kauniisti. Muun muassa neilikka ja leinikki tuovat hehkua, heinät taas tyyliin sopivaa rahisevan rouheaa fiilistä.  Kimpun sitoi Jenni Kinnari, Mevent Weddings.

softisti skandinaavinen

Täydellinen kuvauspiste

Hurmaava rottinkituoli on kukitettu bohokuningattarelle, mutta toimii myös häävieraiden kuvauspaikkana juhlassa. Orkidea on syvän sävynsä ansiosta upea ilmestys kukkakoristeessa. Suuret pampaheinät tuovat tuulahduksen rentoa ryhdikkyyttä.

Softin skandinaavinen morsian

Morsiamella on yllään Heidi Tuiskun suunnittelema hääpuku Imogen. Sifonkinen laahus pitsiin yhdistettynä on kuin taideteos. Hääpuku 1 600 e, Heidi Tuisku.

softisti skandinaavinen

Rouheaa tunnelmaa

Mevent Weddings kertoo, että väreissä leikitellään vastakohdilla. Pehmeät muodot ja sävyt kukissa saivat rinnalleen tummat yksityiskohdat. Peacock-tuoli on täydellinen valtaistuin hääparille, mutta sopii myös osaksi kuvausseinää alleviivaten häiden lookia ja rentoa tunnelmaa. Menussa voidaan nostaa samaa teemaa esille laittaen tarjolle kasvispainotteisia ruokia ja lähituotantoa suosien. Vieraille voi järjestää kukkabaarin, jossa kaikki halukkaat kukitetaan luovilla tavoilla.

softisti skandinaavinen

Rottinkituoli inspiraationa

Valokuvaaja Lotta Polviander halusi toteuttaa tähän hetkeen sopivan hääteeman, jossa yhdistyvät elegantti entisajan fiilis moderniin skandinaaviseen, raikkaan urbaaniin tyyliin yhdistettynä. Insipiraation alkulähteenä oli näyttävä rottinkinen Peacock-tuoli, jonka ympärille hän lähti kokonaisuutta miettimään. Fiiliksestä ja tyylistä haluttiin rennon elegantti
mutta moderni.

softisti skandinaavinen

Sulhasen tyyli

Boheemit kartanohäät antavat mahdollisuuden kuoseilla ja leikkauksilla leikittelyyn. Sulhasen kolmiosainen mitta­­tilaus­puku on valmistettu vaaleanharmaasta villakankaasta, jota koristaa rohkea valkoinen ruutukuosi. Puku, 649 e, puku liivin ja paidan kanssa noin 900 e, Räätälistudio BQ.

"Kartanohäihin sopii tumma puku siinä missä sakettikin. Vaikka etiketit rajaavat vaatetusta kellonajan mukaan, ei nykyään anneta etikettirikkeiden estää lempivaatteen hankkimista. Juuri nyt sulhaset suosivat pukua tai smokkia. Mattapintaiset ja hieman kiiltävät villakankaat ovat suosiossa. Väreistä sininen jatkaa voittokulkuaan. Tällaisissa hempeän tyylikkäissä häissä toimii vaaleampi puku tarkasti harkituilla yksityiskohdilla."
Sanna-Leena Linna, Räätälistudio BQ

softisti

Kuva Lotta Polviander

softisti skandinaavinen

Kerroksellinen herkkyys asusteissa ja hääparin lookissa kietoutuu utuiseen sävymaailmaan.

Morsiamen ja sulhasen sormukset

Morsiamen vihkisormuksena on Anneli Aaltosen ja Vilja Lumi Tammisen suunnittelema Pitsiunelma-sormus. Valkokultaisessa timanttisormuksessa
on myös vaaleanpunainen safiiri. Hinta alkaen 1 250 e, Papaja.

Anneli Aaltosen suunnittelema valkokultainen Kaarna-sormus viimeistelee sulhasen tyylikkään lookin. Hinta alkaen 590 e, Papaja.

softisti skandinaavinen
softisti skandinaavinen

Boheemi meikki ja helmikorvakorut

Meikki toteutettiin boho-teemaa mukaillen. Viimeistellyssä lookissa pronssinen luomiväri korostaa silmiä yhdessä intensiivisen mustan, pehmeän rajauksen kanssa. Huulissa hehkuu raikkaan ruusuinen puna. Hiuksissa on huolettoman kauniit laineet täydentämässä herkän pitsistä mekkoa. Meikin ja hiukset loihti Vilja Vuolle.

Elegantit makean veden helmet hohtavat Anneli Aaltosen
suunnittelemissa punakultaisissa korvakoruissa. 180 e, Papaja.

softi

Kuva Lotta Polviander

TYYLIN AVAIMET

Idea ja valokuvaus:
Lotta Polviander

Somistus ja kukat:
Mevent Weddings

Kuvauspaikka:
Laukon Kartano

MORSIAN

Hääpuku: Heidi Tuisku

Meikki ja hiukset: Vilja Vuolle

Korut: Papaja

 

SULHANEN

Puku: Räätälistudio Bq

 

Paperituotteet: Script Creative
Sormus: Papaja

Peacock-tuoli: Parolan rottinki

Lue mallina toimineen avioparin Johannan ja Mikon sielukas rakkautarina täältä!

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2019.

Osta Häät-lehden 2/2019 digitaalinen versio Issuusta

Softin skandinaavinen on trendikäs hääteema. Löydä lisää koristeluideoita ja vinkkejä teemaan Häät.fistä!

Loihdi skandinaavisen softi tyyli hääjuhlaan - näin se käy!
Softistit skandinaaviset sävyt hääkattauksessa
Tee itse kuivakukka-asetelma hääjuhlaan!

Lisää hurmaavia ideoita löydät Häät Pinterestistä!

Muokattu: 10.2.2023