Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Tee itse kuivakukka-asetelma hääjuhlaan!

kuivakukka

Kuva Jonna Leppänen

Seuraa helppoja ohjeita ja tee kaunis pöytäasetelma vaikka juhlapöydän koristeeksi. Mikä parasta, nämä kukat ovat ikuisia! 

Kuivakukat ovat trendikkitä ja sopivat helppohoitoisuutensa takia loistavasti jokaiseen juhlaan somisteeksi. Niiden hankkiminenkaan ei ole vaivanloista tai ajasta kiinni, sillä kuivakukkia löytyy esimerkiksi supermarketeista ja kukkakaupoista – ahkerimmat puutarhurit voivat kokeilla kasvattaa ja kuivattaa kukkia myös kotosalla.
 
Ohjeet Johanna Tuominen / Johanna Pauliina Design
 
Tarvitset

kanaverkkoa
sakset
teippiä
matalan astian
kestokukkia  

kuivakukka

Kuva Jonna Leppänen

1.

Asetelman tekeminen aloitetaan taittelemalla kanaverkosta pyöreähkö pallo astian pohjalle siten, että verkosta tulee tiheä ja siihen on tukeva asetella oksia. Kanaverkkoa on käytetty asetelmissa jo useamman vuoden ajan kukkasienen sijaan. Tämä on ennen kaikkea ekologista, koska verkkoa voi hyödyntää uudelleen monta kertaa, mutta se on myös kätevä, sillä kukan paikkaa pystyy helposti muuttamaan jälkikäteen. 

kuivakukka

Kuva Jonna Leppänen

 2.

Teippaa astian päälle teipistä kaksi palaa ristiin, jotta verkko pysyy paikoillaan. Varsinkin, jos astiassa olisi vettä tuoreille kukille, nousisi verkko muutoin veden mukana ylös pintaan. 

kuivakukka

Kuva Jonna Leppänen

3.

Nyt astiaan voidaan asetella eripituisia ja -kokoisia kukkia sekä muuta kuivaa materiaalia (oksia, heiniä, lehtiä) kanaverkon väleihin. Jos käytössäsi on kovin paksuvartinen kukka, voit tehdä kanaverkkoon vähän isomman reiän, jotta saat ujutettua varren helpommin astiaan. Myös kukkien erilaisilla muodoilla on merkitystä, jotta lopputuloksesta tulee vivahteikkaampi. Ja mitä pidempiä oksia käytät, sitä runsaamman ja villimmän saat asetelmastasi. Vain taivas on rajana luovuudellesi! 

kuivakukka

Kuva Jonna Leppänen

4.

Valmiin asetelman voi laittaa hääparin pöytään, noutopöytään tai herkkubuffetin keskipisteeksi. Voit myös tehdä asetelmia jokaiseen pöytään ja jakaa asetelman kiitoslahjoiksi teitä auttaneille läheisille häiden jälkeen.

 

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi
Kuvat Jonna LeppänenJuttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2020. Voit ostaa lehden digitaaliversion itsellesi täältä.

 

Softin skandinaavinen on trendikäs hääteema. Löydä lisää koristeluideoita ja vinkkejä teemaan Häät.fistä!

Loihdi skandinaavisen softi tyyli hääjuhlaan - näin se käy!
Softistit skandinaaviset sävyt hääkattauksessa


Lisää hurmaavia ideoita löydät Häät Pinterestistä!

Muokattu: 20.2.2023