Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Riipaisevan rakkauden voima - Häät-lehden kansiparin sielukas tarina

riipaiseva rakkaus laukon kartano

Kuva Lotta Polviander

Häät-lehden 2/19 kansijutun mallipari Johanna ja Mikko ovat oikeassakin elämässä pariskunta. Heidän rakkautensa on nuoresta iästään huolimatta joutunut taipumaan kipeiden haasteiden edessä.

Yhdessä ja erikseen

Johanna ja Mikko tapasivat toisensa ensimmäisen kerran yhteisen ystävän ylioppilasjuhlissa. Elettiin vuotta 2013.
– Yhteinen matkamme alkoi, kun pyysin Johannaa parin kuukauden päästä treffeille.

Alku ei ollut helpoimmasta päästä. Maailma oli viemässä molempia eri suuntiin palavasta rakkaudesta huolimatta. Mikko oli lähdössä ulkomaille opiskelemaan ja Johannakin oli uusien opintojen äärellä. Vuoden päästä hän oli muuttamassa Yhdysvaltoihin jatkamaan opintojaan. Kaikkia ennakkohaasteita uhmaten pari alkoi seurustella.

Määrätietoinen pari yhdisti seurustelun, opiskelun ja eri maissa asumisen vahvan rakkauden voimalla. Sitten saapui päivä, joka vei molemmilta jalat alta.

riipaiseva rakkaus laukon kartano

Kuva Lotta Polviander

Vakava sairaus pysäyttää

Johanna oli kärsinyt jo pitkään nukahtelusta otettuaan sikainfluenssarokotteen. Pahin pelko kävi toteen hänen saatuaan narkolepsiadiagnoosin juuri ennen Mikon tapaamista vuonna 2013.

– Tämän jälkeen huomasin turvonneet imusolmukkeeni ja hakeuduin taas lääkärille.

Johanna sai lääkärin vastaanotolla pahimpia mahdollisia uutisia. Kilpirauhassasyöpä oli levinnyt jo imusolmukkeisiin asti.

Rakkauden voimalla

Ensimmäinen seurusteluvuosi Mikon kanssa kääntyi siis taisteluksi sairautta vastaan. Vaikka pari oli tuntenut toisensa vasta vähän aikaa, syöpää vastaan taisteltiin rinta rinnan. Syöpäleikkaus tehtiin toukokuun alussa 2014. Yhden syövähoidon jälkeen sairaus oli saatu vahvasta naisesta pois.

– Selvisimme siitä yhdessä ja sain terveen paperit. Sitten lähdinkin Yhdysvaltoihin opiskelemaan parin kuukauden päästä, Johanna kertoo.

riipaiseva rakkaus laukon kartano

Kuva Lotta Polviander

Onnen suuria kuplia

Elämän viskoessa eteen kipeitä kohtaamisia, korjaa se myös tilannetta. Johanna vietti vuoden 2014 Yhdysvalloissa ja tuli raskaaksi seuraavana vuonna.  Vauva, ihana Emil-poika, syntyi tammikuussa 2016 tuoden suuria onnen kuplia mukanaan perheen elämään.

Naimisiin Johanna ja Mikko menivät elokuussa 2017, pikkulapsiperhearjen keskellä. Päivä täynnä kauneutta ja rakkautta sinetöi heidän rakkautensa täydellisellä tavalla.

Emilin täyttäessä pian neljä vuotta perheen elämä on lapsiperheelle hyvin ominaista kiireineen ja lyhyine iltoineen.

– Tämän noin kuuden vuoden pituisen yhteisen matkan aikana on tapahtunut paljon. Olemme yhdessä kokeneet elämämme parhaimma ja ikävimmät hetket, mutta kaikesta olemme selvinneet ja tulevaisuudelta toivomme hyvää terveyttä, paljon rakkautta ja yhdessä onnistumista.

riipaiseva rakkaus

Kuva Helia Visuals / Helianna Hartikainen

Johanna, Mikko ja Emil toivovat elämän asettuvan nyt ainakin hetkeksi uomiinsa. Mikko keskeytti opintonsa Tallinnassa Emilin tullessa maailmaan. Ny Emil on jo kohta neljävuotias ja vanhemmat ovat lähteneet rohkeasti jälleen tavoittelemaan omia unelmiaan sekä tavoitteitaan.

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi Kuvat Lotta Polviander

Häät-lehti 2/2019 ilmestyy syysiltojen iloksi lokakuussa

Häät-lehti 2/2019 on saatavilla Love me do -messuilta Kaapelitehtaalta Helsingistä 5.10. ja Lehtipisteisiin kautta maan se ilmestyy 10.10.2019!

Muokattu: 25.9.2019