Häät ripauksella joulun tunnelmaa

Tunnelmalliset jouluhäät

Kuva Camilla Bloom

Elinan ja Arin häät järjestettiin kahdessa kuukaudessa. Rento illallisjuhla kokosi yhteen parin tärkeimmät läheiset. Nämä olivat kuin jouluhäät, vaikka ajankohta osuikin uuden vuoden kynnykselle.

Tinderissä vuonna 2014 tavannut pari vietti ensitreffinsä hauskoissa merkeissä tuttavan keikalla.

– Minä olin myöhässä, mutta onneksi se ei haitannut. Ari oli komea ja hänen antamat kukat kauniita, Elina muistelee.

Tuleva hääpari huomasi treffeillä tietävänsä toisensa jo entuudestaan. He olivat käyneet samaa lukiota tuttavapiirissä oli yhteisiä kavereita.

Jouluhäät

Kuva Camilla Bloom

Kaksi kuukautta suunnitteluaikaa

Parin vuoden päästä Ari kosi Elinaa ja häät päätettiin järjestää vauhdilla.

– Halusimme talvi- tai kesähäät. Koska uusivuosi oli juuri tuloillaan, ajattelimme sopivan juhlapaikan löytyessä järjestää juhlat jo vuoden lopussa. Ryhdyimme tuumasta toimeen ja valitsimme Klaus K:n.

Hotelli Klaus K:ssa järjestetty hääjuhla sai vähän kuin sattumalta teemakseen jouluhäät. Pyhien jälkeen järjestetty juhla hyödynsi hotellin tyylikkäitä joulukoristeita.

Kuva Camilla Bloom

Hienot häät pienellä vaivalla

Hotellihäät järjestettiin siis parissa kuukaudessa, sillä pari ei halunnut käyttää kaikkea mahdollista aikaansa suunnitteluun.

– Ajattelimme, että hyvät juhlat ehtii järjestää nopeasti! Meille ei jäänyt, onneksi, turhaa aikaa pohtia asioita. Emme myöskään halunneet häistä elämää suurempaa projektia, vaikka totta kai tahdoimme meille sopivat ja hienot juhlat.

Kaiken tämän vuoksi hääjuhla järjestettiin hotellissa. Klaus K:sta pari sai kaiken mahdollisen ruokailuista yöpymiseen. Morsiuspari sai vain saapua paikalle ja nauttia sekä juhlista että vieraiden seurasta.

– Hienot häät voi siis järjestää lyhyessäkin ajassa ja pienemmällä vaivannäöllä, Elina ja Ari toteavat.

Jouluhäät

Kuva Camilla Bloom

Frida Kahlo innoittajana

Morsiamen look taas sai inspiraationsa tämän suurelta idoliltaan Frida Kahlolta. Tummanpuhuvan kaunis tyyli ja juhlien värimaailma olivat loistava yhdistelmä.

– Frida Kahlon kukkapäähine innoitti minua suuresti. Oman päähineeni suunnittelin yhdessä Järvenpään Kukkatalon Saija Sitolahden kanssa. Lovebirds-liikeestä löytämäni Vera Wang -merkkinen pitsinen hääpuku sopi kokonaisuuteen täydellisesti, Elina kertoo häätyylistään.

Kampauksen teki Frida Kahlo -lettien inspiroimana NookFive Parturi-Kampaamon Neea. 

Kuva Camilla Bloom

Kuva Camilla Bloom

Nappaa vinkit jouluteemaisiin häihin

Pöytänumeroissa oli hyödynnetty hääparille tärkeitä lukuja. Esimerkiksi ylhäällä kuvassa näkyvä 1939 oli Elinan ja Arin silloinen ovikoodi. Koristeluja ei juuri tarvinnut tehdä, mutta ystävät saapuivat auttamaan pöytäkarttojen, paikkakorttien ja muiden pienten pöytäkoristeiden kanssa häitä edeltävänä iltana.

– Oli kiva tehdä yhdessä ystävien kanssa. Meillä ei ollut kaasoja eikä bestmaneja, halusimme kaikkien vain nauttivan juhlasta.

Joulun tunnelma oli häissä vahvasti läsnä. Jouluiset häät voikin viettää hyvin ennen tai jälkeen itse aaton. Valitse väriskaalaksi syvät sävyt Elinan ja Arin tapaan tai uppoudu hopean ja valkoisen maailmaan!

 

Teksti Tanja Hakala Kuvat Camilla Bloom

Jaa juttu