Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Neljä upeaa häämatkakohdetta Euroopassa

Unelmien häämatkaksi ajatellaan usein rantalomaa eksoottisella saarella tai palmurannalla, jossain tosi kaukana. Haluatko ehkä kuitenkin viettää romanttisen häämatkan ehkä hieman edullisemmin, tai jossain jonne ei tarvitse lentää tuntikausia päästäkseen toiselle puolelle maapalloa? Aivan yhtä romanttinen ja täydellinen häämatka on täysin mahdollista toteuttaa Euroopassa.

Lähde tutustumaan näihin taianomaisiin häämatkavaihtokohteisiin Eurooppassa etelästä pohjoiseen.

häämatkalle Venetsiaan Rio del Megio

Kuva Sari Yli-Salomäki

Rio del Megio. Venetsia, Italia

Venetsian taikaa emme mekään voineet vastustaa. Kesän hellepäivät huipentuivat illallisiin kanaaleiden varsilla italialaisista herkuista ja sametinpehmeästä lämmöstä nauttien. Astukaa tekin hiukan sivuun tunnetuimmilta toreilta ja aukioilta, ja löydätte hiljaiset kujat sekä paikallisten suosimat kahvilat ja ravintolat.

Huikeassa kanaaliverkostossa ja saarten välillä voi päivän mittaan liikkua monenlaisilla menopeleillä, edullisimmin vaporetoilla eli vesibusseilla. Häämatkan huipennuksena ajelu perinteisellä gondolilla on kuitenkin ihan must – ja oman kullan kainalossa koettuna se on unohtumaton elämys. 

häämatkalle Viroon Viljandiin kahvila Fellin

Kuva Sari Yli-Salomäki

Fellin. Viljandi, Viro

Silloin tällöin osuu reissuillaan paikkaan, joka tuntuu juuri parhaalta ja omalta heti. Sellainen oli kahvila ja ravintola Fellin Viljandissa. Se sulatti sydämemme mutkattomuudellaan, ja ikävä takaisin sen boheemiin ilmapiiriin iski heti poislähdön jälkeen.

Myös Park Hotell Viljandi pääsi yllättämään ylellisyydellä ja kontrasteilla. Suunnilleen puolivälissä Pärnusta Tarttoon sijaitseva rustiikki Viljandi on hurmaava pikkukaupunki, jossa vuosittain järjestetään kuuluisa kansanmusiikkifestivaali Viljandi Folk.  

häämatkalle Islantiin Reyjavikiin Sky Lagon

Kuva Sari Yli-Salomäki

Sky Lagoon. Reykjavik, Islanti

Maagisella Islannin saarella sää harvoin hemmottelee lämmöllään tai kutsuu turisteja luokseen, mutta islantilaiset ovat keksineet itsensä ja vieraidensa hellimiseen toisen keinon, nimittäin kuumat lähteet.

Meren äärellä lähellä Reykjavikin keskustaa sijaitseva uusi Sky Lagoon on moderni ja ylellinen lämpimien altaiden keidas rentoutumiseen saunoineen ja hoitorituaaleineen. Jos onni oikein potkaisee, saattaa iltataivaalla leiskua revontulet. 

häämatkalle Veronaan Castel San Pietro

Kuva Sari Yli-Salomäki

Castel San Pietro. Verona, Italia

Veronan romanttisin paikka ei ole ainakaan Julian talo, jonka parvekkeelta hänen väitetään vilkuttaneen Romeolle. Eikä se välttämättä ole Veronan oopperajuhlien esityskään, vaikka esiintyjät ovat taitavia ja tunnelma areenalla tähtitaivaan alla jättää jäljen sydämeen. Romanttisin polku saattaa löytyä iltakävelyltä yli Ponte Pietran sillan ylös Castel San Pietron kukkulalle. Ylhäältä käsin Veronan vanha ydin, Unescon maailmanperintökohde, tekee vaikutuksen.

Nauttikaa auringonlaskun kultaamasta punatiilisten kattojen hallitsemasta kaupunkimaisemasta Aperol Spritzejä siemaillen. Paluumatkaa varten kannattaa laittaa ylös ravintolavinkkinä pastataivas La Bottega della Gina, Via Abramo Massalongo 5/a @labottegadellagina, jonka tuoreet pastat ja lähiviinit Valpolicellan alueelta muodostavat makuparin vailla vertaa.

Teksti ja kuvat Sari Yli-Salomäki

 

Inspiroidu lisää Euroopan häämatkakohteista lukemalla Häät.fistä

Löydä Euroopan yllättävän romanttiset kaupungit. Lue Häät.fistä >>

Dubrovnik pulppuilee kiehtovia nähtävyyksiä. Lue Häät.fistä >>

8 vinkkiä häämatkalaisille Pohjois-Italiaan. Lue Häät.fistä >>

8 huikeaa elämystä Santorinin saarella! Lue Häät.fistä >>

Madeira häämatkalaiselle. Lue Häät.fistä >>

Näin saat kaiken irti häämatkasta Ateenassa! Lue Häät.fistä >>

12 x timanttista vinkkiä häämatkalle Maltalle. Lue Häät.fistä >>

8 romanttista häämatkakohdetta Suomessa! Lue Häät.fistä >>

Häämatkalle kotimaahan? Lue ideat Häät.fistä >>

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2023.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 6.4.2023