Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Viettelevä Santorini – koe nämä 8 huikeaa elämystä saarella!

Santorini

Kuva Johanna Lehtinen

Jokaisen rakastuneen ja rakastavan tulisi kerran elämässään käydä Santorinilla. Kreikan kaunein saari ei yksinkertaisesti petä. Toukokuun puoliväli on kerrassaan mainio ajankohta häämatkalle, sillä turistit eivät ole vielä massoittain liikkeellä.

1. Patikoi jumalaisissa maisemissa

Täällä on pakko patikoida, ihan pakko! Pakkaa mukaasi siis hyvät lenkkarit ja reppu. Varustaudu vedellä ja hedelmillä. Aloita kävely Oiaan Firasta. Jokainen honeymoonpatikoija tekee piipahduksen tietysti luksushotelli West East Suitesiin.

Cocktailit kädessä ja vuoret sekä meri edessämme tajuamme olla hillittömän kiitollisia tästä hetkestä. Jatkamme reissua kohti auringonlaskujen ikonista kylää. Matkaan kuluu noin nelisen tuntia. Patikoinnin pystyy tekemään helposti omin neuvoin, sillä eksymisen vaaraa ei oikeastaan ole.

Santorini

Kuva Johanna Lehtinen

2. Maistele viinejä

Santorini on tunnettu erityisesti kuivista valkoviineistään ja jälkiruokaviineistään. Kenties ihastuttavin ja autenttisin viininmaistelupaikka on Boutari Winery. Maistele viinejä tai piipahda lounaalle! Boutari on saaren ensimmäinen yritys, joka alkoi järjestää viinimaisteluita ja kierroksia viiniviljelytiloillaan.

Santorini

Kuva Johanna Lehtinen

3. Kierrä saari autolla

Jotta Santorinin saaresta saa kunnon käsityksen, kannattaa vuokrata auto. Mutta varoituksen sana: Santorinin tiet ovat järkyttäviä ja liikenne vielä järkyttävämpää.

Tiet ovat kapeita, mutkaisia ja melko ajotaidottomat turistit sompailevat liikenteessä kaikenlaisilla tehottomilla menopeleillä. Olkaa siis äärimmäisen tarkkoja ja tutustukaa huolella auton vuokrausehtoihin. Me ajoimme kolarin Firan ahtaalla serpentiinitiellä, mutta selvisimme ruhjeitta ja lopulta ilman rahallisia menetyksiä. Kaikesta tästä huolimatta, autolla pääsee sellaisiin paikkoihin, joita muuten et löytäisi!

Santorini

Kuva Johanna Lehtinen

4. Yövy ehdottomasti täällä - Caldera's Dolphin Suites

Viidentoista huoneen Caldera's Dolphin Suites sijaitsee Calderassa ja on täydellinen valinta häämatkalaisille. Täältä voi poistua ostoksille ja rannalle jos haluaa, mutta muutama päivä sujuu pelkästään mahtavan palvelun huomassa.

Ravintola tarjoilee äärimmäisen hyvää ruokaa kohtuuhinnalla. Täällä todellakin kannattaa nauttia illallinen jos toinenkin, sillä sijainti kallion jyrkänteellä takaa loistavan paikan auringonlaskun ihailuun. Ensiluokkainen palvelu, huoneeseen tarjoiltava aamiainen ja kauniit huoneet omin parvekkein: tarvitseeko ihminen lomalla jotain muuta?

Santorini

Kuva Johanna Lehtinen

Santorini

Kuva Johanna Lehtinen

5. Oian kimallus

Kun aurinko laskee, Oia menee sekaisin. Turistit kerääntyvät jopa hengenvaarallisiin paikkoihin kuvaamaan. Valitkaa mieluummin hieman syrjäisempi ravintola tarpeeksi ajoissa, niin pystytte ihailemaan romanttista hetkeä vieläkin paremmin.

Shoppailuakin voi täällä harrastaa. Oiassa on luksusmerkkejä ja hienompia putiikkeja, muualla turistikauppoja oliiviöljyineen ja nahkasandaaleineen. Kivoja yllätyksiäkin löytyy, kuten kirjakauppa ja ihana lastenvaateliike. Kyllä täällä päivän saa kulumaan ostoksilla, sillä tämän tästä voi istahtaa kuohuviinilasilliselle maisemien ääreen. Oian kauneus on mykistävää, juuri sellaista, millaista sen kuvittelinkin olevan.

Santorini

Kuva Johanna Lehtinen

6. Katamaraanin hurmassa

Lasi viiniä, mahdollisuus bongata delfiinejä ja lämmin tuulenvire iholla. Täydellisyyttä kerrakseen. Koko päivän katamaraaniristeily on matkamme kohokohtia.

Santorini Yachting Club järjestää risteilyjä lähtösatamanaan Oia. Riisumme kengät ja nousemme paattiin. Emäntämme Mailinda kehottaa hakemaan juomia avoimesta baarista. Kyydissä on kiva köllötellä ja pulahtaa välillä kirkkaaseen veteen uimaan. Snorklatakin voi, mutta me otamme tämän niin rennosti kuin voi ja imemme itseemme Välimeren kiireetöntä tunnelmaa.

Puolessa välissä matkaa miehistö grillaa lounasta. Reissu päättyy idylliseen kalastajakylään Vlichadaan, josta on järjestetty kuljetus takaisin hotellille. Olo on raukea ja onnellinen. Nyt on hyvä hetki nukkua päiväunet.

Santorini

Kuva Johanna Lehtinen

7. Piilotettu helmi – muista vierailla täällä!

Tänne kätkettyyn paratiisiin on kohtuullisen vaikea löytää, mutta sepäs tekeekin tästä ravintolasta juuri ikimuistoisen. Aaltojen edessä Acrotirissa sijaitsee The Dolphins Fish Tavern. Ruoka on simppelin hyvää, sijainti totaalisen rauhallinen ja ilmapiiri rennon boho.

Santorini

Kuva Johanna Lehtinen

Lennot

Suomesta pääsee suoraan Santorinille useamman kerran viikossa jos olette valinneet omatoimimatkan. Useampikin matkatoimisto järjestää saarelle pakettimatkoja.

 

Hyvä tietää

* Santorinilla on noin 10 000 asukasta ja sen pääkaupunki on Fira.

* Kenties Kreikan tunnetuin saari.

* Oian ja Calderan puolella hotelleilla ei ole rantoja, sillä ne on rakennettu vuorenrinteisiin. Rantoja löytyy Kamarin puolelta, mikä onkin hyvä vaihtoehto jos olette liikkeellä lasten kanssa.

* Oiassa ei ole juurikaa yöelämää, vilkkaampaa menoa löytyy Firasta.

* Keskikesällä on paahtavan kuuma. Jos voit, ajoita matka kevääseen tai myöhäissyksyyn.

* Bussit voivat kesällä ovat epäluotettavia ja ääriään myöten täynnä.

Santorini

Kuva Johanna Lehtinen

Katso huikea videomme helikopteriajelulta!

 

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi
Kuvat Johanna Lehtinen

Muokattu: 4.4.2023