Näin saat kaiken irti häämatkasta Ateenassa: 10 vinkkiä superonnistuneeseen matkaan!

Ateena

Kuva Johanna Lehtinen

Häämatka Kreikkaan mielessä? Historiaa, kaupunkichillailua ja saariretkiä? Ole hyvä, Ateena tarjoaa tämän kaiken.

1. Ylijumala Zeus

Kreikkalainen mytologia on ikuisesti kiehtova ja ylijumala Zeus tietenkin myös. Ateenassa tuntuu käsinkosketeltavasti historian lisäksi tämä hurmaava mytologia. Zeus oli taivaan jumala ja kaikkien jumalten johtaja.  Hän hallitsi Olympos-vuorella yhdessä muiden olympolaisten jumalien kanssa. Joten jos matkalla taivaalla välähtelee, voit aistia Zeuksen olevan läsnä.

2. Akropolis-museo

Koko länsimainen kulttuuri on syntynyt Kreikan jumalille omistetun Akropolis-kukkulan juurella.  Arkeologisiin kaivauksiin ja Akropoliksen perinnön säilyttämiseen keskittynyt Akropolis-museo on arkkitehtonisesti vaikuttava. Ei kannata antaa betonibunkkerimaisen ulkokuoren hämätä, sisältä museo on modernin rakentamisen taidonnäyte. Jos vain malttaa antaa kulttuurille enemmän aikaa, kannattaa museo ja vierailu Akropoliksella jakaa kahdelle päivälle. Näin ei tule ähky patsaiden, pylväiden, marmorin ja jumaltarujen kanssa.

ateena

3. Roof top -ravintolat

Illallinen Chocolat Royalissa on romanttinen elämys. Maut vievät matkalle halki Kreikan. Kokeilkaa maistelumenua viineineen!

Ateena

Kuva Johanna Lehtinen

Ateena chocolat

Kuva Johanna Lehtinen

4. Akropolis, ylistys jumalille


Kävely kukkulan porteista sisään on elämys. Tunne siitä, miten samoja marmoriportaita ihmiset ovat kuluttaneet jo tuhansia vuosia, on kutkuttava. Jospa vain marmorin sileäksi hioutunut pinta osaisi kertoa, mitä kaikkea se onkaan nähnyt! Maan tasalle tuhottujen rakennusten marmorinkappaleet ovat sinkoilleet ympäri kaupunkia ja patsaat ryövätty maailman museoihin.

Akropolis-kukkula on kaupungin tärkein nähtävyys, mutta pahimmat jonot voi välttää ostamalla liput ennakkoon ja saapumalla kukkulan porteille jonoon heti aamusta. Hyvät kengät kävelyyn, paahteelta suojaava hattu ja vesipullo ovat tärkeimmät varustukset.

ateena

Kuva Johanna Lehtinen

ateena

5. Plaka, vanhan kaupungin sydän

Sukellus pittoreskin Plakan sydämeen saa miljoonakaupungin tuntumaan aivan kylältä. Pikkukadut ovat mielenkiintoista tutkittavaa – baareja, ruokapaikkoja ja putiikkeja rakennuksissa, joiden ikää on vaikea arvuutella. Matkamuistotuliaiset on helppo löytää alueen basaarimaisista kojuista.

6. Kävelykatu Emou, shoppailijan paratiisi

Kolmen kilometrin mittainen kävelykatu Ermou halkoo kaupunkia keskeisellä Monastrakin alueella. Suurkaupungin syke on täysin vastakkainen Plakan tunnelmalle. Shoppailumahdollisuudet ovat ylitsevuotavat, tarjolla on tutut muotiketjut mutta myös kreikkalaisia vaihtoehtoja.

ateena

Kuva Johanna Lehtinen

7. Monastiraki

Kun ihmisvilinä tuntuu liian rauhattomalta, hyppäys yksi tai kaksi korttelia sinne tai tänne pääkadulta vie mielenkiintoisille basaarikujille. Kirppistyypit löytävät taivaan Monastirakin alueen tarjonnasta.

8. Kolonaki

Kun shoppailunälkä on tyydytetty, voi vaihtaa maisemaa. Trendikkäästä Kolonakin kaupunginosasta löytyvät ikkunaostoksille sopivat tyylikkäät puodit ja vetävän näköiset kahvilat. Huippusuosittua kylmää espressojuomaa freddoa kuluu pöydissä lasikaupalla. Tämä on loistava paikka bongailla kreikkalaisia kuuluisuuksia.

ateena

Kuva Johanna Lehtinen

9. Ateenan auringonlasku

Ateenan paras näköala löytyy Lykavittos-kukkulan laelta, missä sijaitsee myös ravintola Orizontes.  Agios Georgios -kirkon edustalta näkyy taivaan kauneimmat värit.

Ateena lykavittos

Kuva Johanna Lehtinen

10. Spétses - jumalainen saari

Spétsesin saarelle pääsee lautalla Pireuksen satamasta kahdessa tunnissa. Solahdus rauhoittavalla saarelle tekee hyvää kaupunkielämän jälkeen.

Lue lisää saaresta täällä!

spetses

Kuva Johanna Lehtinen

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2019. Voit lukea koko lehden digitaalisena näköislehtenä issuussa, eli täältä!

 
Teksti Kaarina Korventaka
Toimittanut Tanja Hakala/Häät.fi
Kuvat Johanna Lehtinen

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka