Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkimppu ja hääkukat

Millaiset hääkukat häihin 2021? – Floristi vinkkaa 6 nousussa olevaa kukkatrendiä

floristi tanja lähdeaho

Floristi Tanja Lähdeaho nostaa esiin 6 asiaa hääkukista ja kukkakoristeluista, jotka ovat nousemassa suosioon häissä jo ensi vuonna.

 Nappaa niistä omiin häihisi sopivat trendit ensimmäisten joukossa!

1. Protea ja kuivakukien yhdistäminen eläviin kukkiin

– Yksi kovasti trendaava on protea-kukka, ja sen lisäksi heinät. Myös kuivakukat yhdistettynä eläviin kukkiin ovat varsin trendikkäitä, ja sitten on tulossa täysin kuivakukista tai tekokukista toteutettuja hääkukkakoristeluja.

2. Ohdakkeet ja häihin perinteisesti sopimattomat kukat– Ohdakkeet ovat nyt nousemassa suosioon. Moni voisi ajatella, ettei ohdaketta voi morsiuskimppuun laittaa. Ohdakkeita kuitenkin näkyy joka paikassa paljon, joten ne ovat nousemassa suosioon myös häissä. Nykymorsiamet eivät enää ajattele, ettei ohdaketta, murattia tai kallaa sopisi laittaa morsiuskimppuun. Nykyään ollaan onneksi paljon vapaampia näissä valinnoissa!

3. Värien paluu– Vuonna 2021 mennään selvästi kohti värejä. Tämä näkyy kaikessa muussakin kuin vain hääkukissa.

4. Kukkakimput pöytäkoristelussa


– Vähäeleisemmät köynnökset varmaan pysyy meillä vieläkin jossain määrin suosittuna hääkoristelussa, mutta kukkakimput ja kukkarunsaus hääkoristelussa ovat sellaisia asioita joita on selvästi näköpiirissä.

– Se mikä myös on trendikästä, kimppujen ei tarvitse olla samanlaisia joka pöydässä tai koko hääkoristelussa. Samalla värimaailmalla ja tyylillä tehdään mix & match -tyyppisesti kimppuja. Juhlatilan yleisvaikutelma on harmoninen, mutta kun katsot tarkemmin yksittäistä kimppua, siinä onkin erilaisia aineksia kuin viereisessä pöydässä olevassa kimpussa.

5. Katseenvangitsijat juhlatilassa

– Tulossa on myös katseenvangitsija-koristeluita. Panostetaan johonkin tiettyyn fiilikseen juhlatilassa enemmän ja luodaan wau-efektiä kukilla. On ollut paljon kukista tehtyjä kuvausseiniä ja viherseiniä, mutta nyt halutaan vielä jotain spesiaalimpaa.

– Ja sitten, koska juhlia siirtyi jo viime kesänä ulos, ja siirtyy varmaan myös ensi vuonna, ulos voidaan jopa rakentaa katseenvangitsijoiksi näyttämpiä ratkaisuja kuin sisätiloihin.

6. Lähikukat ja luonnonkukat– Pääkaupunkinseutu on ainakin sellainen, että täällä on kysytty jo muutama vuosi lähikukkia ja myös ihan luonnonkukkia. Osa on halunnut jopa itse kasvattaa kukat häihinsä.

– Kestäviä luonnonkukkia löytyy juhannukseksi ja sen jälkeen hyvin. Keskikesällä on hempeän pastellisia sävyjä, ja kun tullaan elokuulle värimaailma muuttuu keltaiseen ja vahvoihin sävyihin. Luonnosta löytyy tietysti paljon vihreää, jota voi hyödyntää hääkukissa, esimekriksi vadelmat, mustikan varvut ja kanerva.


– Suomessa on myös ihan uusia kesäkukkaviljelijoitä, joilta saadaan sitä lähituotantoa kukkiin. Osa näistä viljelijöistä myy myös ihan kappaleittain yksittäisiä kukkia, jolloin kimppuja on mahdollista toteuttaa helpommin pienemmin kustannuksin. Tavallisestihan joudumme aina tilaamaan kukkia 10, 20 tai 50 kappaletta per lajike. Ja jos tarve on tosi monelle lajikkeelle kukkia, kokonaishinta nousee äkkiä vaikka tilaus olisi vain morsiuskimppu ja viehe.

Katso videolta kukkien kuningattaren floristi Tanja Lähdeahon vinkit hääkukkien suunnitteluun ja valintaan

Mitä tehdä, jos haluaa pioneja, mutta ne eivät ole sesongissa? Entä millaisia kukkia tullaan näkemään enenevissä määrin vuonna 2021? Floristi Tanja Lähdeaho puhuu hääkukista, niiden suunnittelusta sekä tulevan vuoden kukkatrendeistä. Haastattelemassa Hastag Häät -hääbloggaaja Elli Ojankoski.

Hääkukat: Kukkien kuningattaren vinkit hääkukkien suunnitteluun ja valintaan -video on ensiesitetty Häämessut netissä syksy 2020 -ohjelmistossa.

Lue Häät.fistä vielä käytännön vinkkejä häiden kukittamiseen

Lue lisää Tanjan ohjeita miten onnistua hääkukkien tilaamisessa

Lue myös Tanjan varmat vinkit sopivien hääkukkien löytämiseen

Lue Häät.fistä myös kiinnostavia DIY-ohjeita hääkukkiin

Lue kuinka tehdä kuivakukka-asetelma hääjuhlaan

Lue miten valmistuu hääkimppu kangaskukista

Lue onnistuuko hääkukkien värjääminen väriteeman mukaisiksi

Muokattu: 19.11.2020

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Kesäinen "pionihääkimppu" sesongin kukista on pirteä ja romanttinen

Pionia rakastava morsian voi valita kimppuunsa myös pionia muistuttavan ruusun. Väreistä pitävän mor...

Talvinen hääkimppu henkii lumen aikaa ilman jouluisia vivahteita

Talvihäiden täydellinen hääkimppu on rustiikilla tapaa elegantti ja vienosti villi.

Villin kukkaniityn innoittama boheemihääkimppu

Kesähäiden leikkisä hääkimppu yhdistelee iloisia värejä, erilaisia kukkia ja luonnonmateriaaleja mah...

Milloin pionit tai leinikit on saatavilla hääkimppuun?

Pionit ovat nyt jo aikaa ihastuttaneet hääkukissa erityisesti. Milloin on pionien aika? Hääkukkien ...

Trendikäs hääkimppu on morsiamen näköinen

Kukkakauppiaat kertovat, että suosittu ja trendikäs hääkimppu on tällä hetkellä neljän suositun väri...

Tee itse kuivakukka-asetelma hääjuhlaan!

Katso helpot ohjeet asetelman tekoon. Voit tehdä häiden pöytäkukat näin helposti itse.

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024