Millaiset hääkukat häihin 2021? – Floristi vinkkaa 6 nousussa olevaa kukkatrendiä

floristi tanja lähdeaho

Floristi Tanja Lähdeaho nostaa esiin 6 asiaa hääkukista ja kukkakoristeluista, jotka ovat nousemassa suosioon häissä jo ensi vuonna.

 Nappaa niistä omiin häihisi sopivat trendit ensimmäisten joukossa!

1. Protea ja kuivakukien yhdistäminen eläviin kukkiin

– Yksi kovasti trendaava on protea-kukka, ja sen lisäksi heinät. Myös kuivakukat yhdistettynä eläviin kukkiin ovat varsin trendikkäitä, ja sitten on tulossa täysin kuivakukista tai tekokukista toteutettuja hääkukkakoristeluja.

2. Ohdakkeet ja häihin perinteisesti sopimattomat kukat– Ohdakkeet ovat nyt nousemassa suosioon. Moni voisi ajatella, ettei ohdaketta voi morsiuskimppuun laittaa. Ohdakkeita kuitenkin näkyy joka paikassa paljon, joten ne ovat nousemassa suosioon myös häissä. Nykymorsiamet eivät enää ajattele, ettei ohdaketta, murattia tai kallaa sopisi laittaa morsiuskimppuun. Nykyään ollaan onneksi paljon vapaampia näissä valinnoissa!

3. Värien paluu– Vuonna 2021 mennään selvästi kohti värejä. Tämä näkyy kaikessa muussakin kuin vain hääkukissa.

4. Kukkakimput pöytäkoristelussa


– Vähäeleisemmät köynnökset varmaan pysyy meillä vieläkin jossain määrin suosittuna hääkoristelussa, mutta kukkakimput ja kukkarunsaus hääkoristelussa ovat sellaisia asioita joita on selvästi näköpiirissä.

– Se mikä myös on trendikästä, kimppujen ei tarvitse olla samanlaisia joka pöydässä tai koko hääkoristelussa. Samalla värimaailmalla ja tyylillä tehdään mix & match -tyyppisesti kimppuja. Juhlatilan yleisvaikutelma on harmoninen, mutta kun katsot tarkemmin yksittäistä kimppua, siinä onkin erilaisia aineksia kuin viereisessä pöydässä olevassa kimpussa.

5. Katseenvangitsijat juhlatilassa

– Tulossa on myös katseenvangitsija-koristeluita. Panostetaan johonkin tiettyyn fiilikseen juhlatilassa enemmän ja luodaan wau-efektiä kukilla. On ollut paljon kukista tehtyjä kuvausseiniä ja viherseiniä, mutta nyt halutaan vielä jotain spesiaalimpaa.

– Ja sitten, koska juhlia siirtyi jo viime kesänä ulos, ja siirtyy varmaan myös ensi vuonna, ulos voidaan jopa rakentaa katseenvangitsijoiksi näyttämpiä ratkaisuja kuin sisätiloihin.

6. Lähikukat ja luonnonkukat– Pääkaupunkinseutu on ainakin sellainen, että täällä on kysytty jo muutama vuosi lähikukkia ja myös ihan luonnonkukkia. Osa on halunnut jopa itse kasvattaa kukat häihinsä.

– Kestäviä luonnonkukkia löytyy juhannukseksi ja sen jälkeen hyvin. Keskikesällä on hempeän pastellisia sävyjä, ja kun tullaan elokuulle värimaailma muuttuu keltaiseen ja vahvoihin sävyihin. Luonnosta löytyy tietysti paljon vihreää, jota voi hyödyntää hääkukissa, esimekriksi vadelmat, mustikan varvut ja kanerva.


– Suomessa on myös ihan uusia kesäkukkaviljelijoitä, joilta saadaan sitä lähituotantoa kukkiin. Osa näistä viljelijöistä myy myös ihan kappaleittain yksittäisiä kukkia, jolloin kimppuja on mahdollista toteuttaa helpommin pienemmin kustannuksin. Tavallisestihan joudumme aina tilaamaan kukkia 10, 20 tai 50 kappaletta per lajike. Ja jos tarve on tosi monelle lajikkeelle kukkia, kokonaishinta nousee äkkiä vaikka tilaus olisi vain morsiuskimppu ja viehe.

Katso videolta kukkien kuningattaren floristi Tanja Lähdeahon vinkit hääkukkien suunnitteluun ja valintaan

Mitä tehdä, jos haluaa pioneja, mutta ne eivät ole sesongissa? Entä millaisia kukkia tullaan näkemään enenevissä määrin vuonna 2021? Floristi Tanja Lähdeaho puhuu hääkukista, niiden suunnittelusta sekä tulevan vuoden kukkatrendeistä. Haastattelemassa Hastag Häät -hääbloggaaja Elli Ojankoski.

Hääkukat: Kukkien kuningattaren vinkit hääkukkien suunnitteluun ja valintaan -video on ensiesitetty Häämessut netissä syksy 2020 -ohjelmistossa.

Lue Häät.fistä vielä käytännön vinkkejä häiden kukittamiseen

Lue lisää Tanjan ohjeita miten onnistua hääkukkien tilaamisessa

Lue myös Tanjan varmat vinkit sopivien hääkukkien löytämiseen

Lue Häät.fistä myös kiinnostavia DIY-ohjeita hääkukkiin

Lue kuinka tehdä kuivakukka-asetelma hääjuhlaan

Lue miten valmistuu hääkimppu kangaskukista

Lue onnistuuko hääkukkien värjääminen väriteeman mukaisiksi

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden koristelu