Poltteleeko matkakuume? Mihin voi jo matkustaa ja kannattaako unelmien häämatka jo varata – nappaa asiantuntijoiden vinkit

Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

Kun ulkomaanmatkat ovat jääneet tekemättä koronan varjossa, monen hääparin mielessä siintävät jo minimoon-viikonloput lähialueilla ja paratiisirannat kaukomailla. Häät.fi kysyi matka-asiantuntijoilta, mitä tässä tilanteessa voi ja kannattaa tehdä.

Häämatka jäi toteuttamatta tai rentouttava miniloma tekisi hyvää ennen kuin häästressi puskee päälle. Minne voisi lähteä jo nyt ja mitä se vaatii? 

– Tällä hetkellä matkustaminen vaatii hyviä matkajärjestelyjä ja huolellista suunnittelua sekä ajantasaista tietoa. Turvallisinta on nyt tehdä varaus ja matkajärjestelyt ammattitaitoisen matkanjärjestäjän kautta, jolloin saa palvelua sisältäen tiedon myös kaikista muuttuvista viranomaismääräyksistä, kertoo toimitusjohtaja Sonja Sarlin Aktiv-Resorista.

– Nyt heti voisi turvallisesti matkustaa pidennetyksi viikonlopuksi esimerkiksi Islantiin, ja Kreikka on juuri avautumassa matkailijoille. Siellä on todella romanttisia kohteita kuten Santorini.

Lue lisää Häät.fissä: Viettelevä Santorini

– Kaikkiin kohteisiin vaaditaan joko negatiivinen koronatesti tai molemmat rokotukset. Määräykset vaihtelevat maittain ja lentoyhtiöittäin ja voivat muuttua nopeastikin eli varsinkin nyt kannattaa turvautua ammattilaiseen, joka on matkustajan ja hänen rahojensa turvana, Sarlin summaa.
 
Varsinkin jos matkaan mielii jo kesällä, kannattaa varautua siihen, että matkaa voi joutua vielä siirtämään rajoituksista johtuen. Tarkista siis peruutusehdot huolella ennen kuin bookkaat ja maksat! Jos räätälöi matkansa itse ja ostaa hotellin ja lennon erikseen, voi esimerkiksi lentojen yllättäen peruuntuessa tulla ongelmia tai yllätyksiä vastaan majoitusvarausten tai muiden palveluiden perumisten kanssa.

Apollomatkojen joustavien muutos- ja peruutusehtojen ansiosta tulevan kesän tai talven matkaa voi muuttaa vielä 14 vuorokautta ennen lähtöä ja peruuttaminenkin onnistuu vielä kuukautta ennen lähtöä. Kannattaa myös tarkistaa, että oma matkavakuutus on kattava ja kunnossa, vinkkaa Satu Kontulainen Apollomatkoilta.

hääpari terassilla Santorini Kreikka

Kuva Rosaki Dimitra

Jos suunnitelmissa on häämatka syksyllä tai talvella 2021-22, mitä kannattaa tehdä juuri nyt? Voiko koronan vuoksi laskeneista hinnoista hyötyä? Uskaltaako matkan jo varata?

Matkakuume on nousussa ja vastaan tulee huikean näköisiä tarjoushintoja, joihin tekisi mieli tarttua. Mitä pitäisi tehdä?

– Halvat kampanjat loppuvat sitä mukaa, kun kysyntä nousee eli nyt kannattaa tehdä varaukset kampanjahinnoilla syksylle ja talvelle. Matkoja voi joustavasti muuttaa tai siirtää, mikäli matkaa ei voisi toteuttaa koronan johdosta, kertoo Tom Seppälä Mr Travelista.

Todelliset unelmahääkohteet kuten Malediivit ja Seychellit myydään juuri nyt todella hyvillä hinnoilla.

– Nyt kannattaa ehdottomasti ennakoida ja varata tulevat matkat ensi talvelle hyödyntäen upeita ennakko-ostohintoja, kannustaa myös Sonja Sarlin Aktiv-Resorista.

– Kun kysyntä kasvaa rokotuksien kattavuuden myötä, niin hinnat tulevat nousemaan todella paljon. Luotettavan matkatoimiston kautta tehtyihin matkavarauksiin saa todella joustavat muutos- ja peruutusehdot. Esimerkiksi meillä Aktiv-Resorilla varausmaksu on vain 100 euroa/hlö ja loppumaksu 45 päivää ennen lähtöä. Todelliset unelmahääkohteet kuten Malediivit ja Seychellit myydään juuri nyt todella hyvillä hinnoilla, jotka kannattaa hyödyntää syksyä ja ensi talvea ajatellen. Matkatoimiston kautta saa myös usean maan ja lentoyhtiön vaatiman koronatestin ja todistuksen edullisesti vain 99 euroa/matkustaja.

Lue lisää Häät.fissä: Seychellit – paratiisisaaret haltuun 8 vinkillä

– Myös matkoja Australiaan ja Uuteen-Seelantiin myydään jo vuoden päähän, ja on todella hyvä idea tehdä matkavaraus ajoissa. Molemmat maat ovat jo nyt Suomen vihreällä listalla ja rajojen avautumista odotetaan, Sarlin jatkaa.

Plussat ja miinukset matkustamisessa lähikuukausina, vaikka korona vielä ”riehuu” maailmalla? 

+ paljon tilaa joka paikassa
+ alhaiset hinnat
+ oikein tehdyillä matkajärjestelyillä matkustaminen on turvallista
+ matkatoimistoilla joustavat muutos- ja peruutusehdot

– koronatestien ja todistusten aiheuttamat lisäkustannukset
– lentoyhtiöiden nopeat aikataulumuutokset
– matkustajan on vaikea pysyä kartalla muuttuvien sääntöjen viidakossa
– joissakin kohteissa on maskipakko myös ulkotiloissa liikuttaessa

Teksti Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

<< HÄÄMATKA

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka